2007-12-11

Egy elfeledett fotó

Nem, nem ez a beígért meglepetés fotó. Ezt a mandarin-mousse-t még október végén készítettem, Horvátországból hozott mandarinból, csak valahogy megfeledkeztem róla, pedig Beatbullnak többször is ígértem, akivel azokban a napokban nagyon hasonló alapanyagokból dolgoztunk.
Kicsit csalódtam a fáról szedett mandarinban, de az is lehet, hogy még nem volt elég érett. Pont olyan volt az íze, mint amit itthon veszek. Mikor Szicíliában először ettem narancsot, azt hittem ilyen nem is létezik. Édes, sav nélküli, egész más mint az itthon kapott kényszerérettek. Ennél a mandarinnál ez az érzés elmaradt.
Ez is amolyan nekem tetsző desszert: tészta nélküli, könnyen és gyorsan elkészül, előre elkészíthető.
Hozzávalók 4 főre: 4 mandarin,2 dl tejszín, 4 tojásfehérje, cukor ízlés szerint, 2 lapzselatin
1. Pucoljuk meg a mandarinokat és mixerrel pürésítsük. Enyhén melegítsük meg, csak annyira, hogy a zselatinok feloldódjanak, adjunk cukrot hozzá.
2. Verjük fel habnak a fehérjéket, a tejszínt és mindkettőt keverjük el a mandarinkrémmel
3. Minimum 3-4 órára tegyük a hűtőbe

5 megjegyzés:

Zsuzsi írta...

Gyönyörű! Gránátalmával szórtad meg?

Dolce Vita írta...

Igen, de igazán csak dísz, hogy legyen egy kis szín a képen.

Unknown írta...

nem mertem már szólni, hogy mikor láthatom majd ;) köszi szépen ;)
sajnálom, hogy nem volt finom hozzá a mandarin, a jó alapanyag sokat számít. épp ma vendégeltem meg a tanszékemet a már közzétett olivabogyós sajtos sütimmel, s sütöttem egy karácsonyi beütésű almakenyeret is hozzá - utóbbinál teljesen az alapanyagon múlt minden (ígérem, még a héten közzéteszem ;) )

Névtelen írta...

Szia Dolce Vita,

eltérve de visszatérve a témá(tól)hoz. Megkukkantottam újra az olasz boltot, a várható nyitás dec. 14. De ha gondolod jelentek, ha tényleg megnyílt és be is kukkantok. Bár már megtettem és megijedtem az 5 literes Nutellás üvegtől és hasonló olasz ? specialitásoktól, de reméljük a legjobbakat :).

Aliz

Dolce Vita írta...

Igen, számolj be lszi, ha megnyitott!

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin