2008-01-10

Fekete burgonya

Kedves olvasóm, Aliz ajánlására meglátogattam a 3 hete nyílt Dolce gastronomia üzletet a Király utcában. Igazán remek delikátesz, csupa-csupa finom olasz áruval, sajtokkal, sonkákkal, tésztákkal, mindenféle alapanyaggal, széles talján és magyar borválasztékkal.
Nagy vásárlást nem csaptam, még mindig lelkiismeretfurdalásom van a múltkori Culinarisos kiruccanásom okán, azonban egy igazi kincset találtam, mégpedig fekete krumplit, amelyet olaszukl "kék krumplinak" hívnak Ezt eddig itthon sehol nem láttam még. De most már van Pesten is ilyen! Éljen!
Recept is jön hozzá hamarosan.
Már csak a névrokonság miatt is kíváncsi voltam az üzletre, és mondhatom nem csalódtam. Széles a választék, az árak szokásos delikátesz árak. A belső tér nagyon szépen lett kialakítva. Nagyon tetszik, hogy nemcsak vásárolni, hanem kávézni és enni is lehet. Az üzlet választékából csemegézhetünk a galérián.
Egy újabb vesztőhely a gasztronómia szerelmeseinek!

9 megjegyzés:

Névtelen írta...

Köszi a tájékoztatást:)Nem csalódtam benned, bíztam benned, ha elmész akkor hamarosan meg lesz a pontos cím,weboldal...stb. Köszi! Erika

Dolce Vita írta...

Azt hiszem, lassan ez már kötelességem : )

Névtelen írta...

Áááá nem:) Akkor megkérdtem volna! Majd elkirándulok valamikor a párommal, ha már Olaszországba nem akar menni!:( Erika

Névtelen írta...

http://www.nol.hu/cikk/477140/ Ha nem találkoztál volna a cikkel, csak érdekességképp ajánlom, olasz-példákat hoz, megszívlelendőnek tartom.
Más: megpróbáltad a narancsos karácsonyi konyakot?

Dolce Vita írta...

Certaldo!

Ez egy valós helyzetkép a mai országunkról. Sztem erőteljes fejlődés csak az életszínvonal javulásával lesz. CSak ez mikor jön már el?

Sajnos nem volt időm, illetve a férjem nem adta oda erre a célra a Henessey-s palackját! : ).
Tervben van sztem simán elfogy nem karácsonykor is

Névtelen írta...

Veszélyes környéken lakom... 5 percnyire sincs se a Culinaris, se a Dolce gastronomia. A mindennapi pékárumat a Culinarisba veszem, de megnézem ezt az új helyet is. De majd itthon hagyom a pénztárcám! :-)

Dolce Vita írta...

Kalinka!

Igen nekem az a szerncsém, hogy messze vagyok tőlük. Bár ilyenkor ha beszabadulok egy ilyen helyre csúnya összeget szoktam otthagyni. De ma nem tettem, köt az újévi fogadalmam! : )

Névtelen írta...

Büszkeség töltötte el a szívemet, amikor megláttam a nevemet, kedves Tőled. :) Örülök, hogy nem okozott csalódást, azt hiszem így én sem kerülhetem el a betévedést, főleg, hogy a szomszéd utcában lakom, csak tudod... a megszorítások. :(
És örülök, hogy van honlapja is, én is kerestem, de valahogy nem dobta ki a gép...

Üdv,
Aliz

Dolce Vita írta...

én meg köszönöm, hogy felhívtad rá a figyelmemet!

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin