Nálunk szerencsére ilyen problémák még nincsenek, a gyerek kedvenc levese ez a könnyű, kicsit savanykás brokkolileves, sok sajttal és pirítóssal. Mivel rántás, habarás nincs benne fogyókúrázók is nyugodtan ehetik. Mellesleg nagyon egészséges!
A tömény brokkoli ízért én sem rajongok, de így joghurttal kiegészítve egészen más lesz az íze!
Hozzávalók: fél kg brokkoli, egy natúr joghurt, kis gerezd fokhagyma, só, bor, parmezán, olaj
1. A brokkolit tegyük fel főni annyi sós, borsos vízben, hogy épp ellepje a rózsákat.
2. Ha megfőtt a brokkoli turmixoljuk le a a főzővízzel együtt, adjuk hozzá a joghurtot és a lekapart fokhagymát. Forraljunk rajta egyet
3. Pirítóssal, parmezánnal és olivaolajjal tálaljuk.
1 megjegyzés:
Szia Kriszta!
Bocsi, de tök off topic leszek...:(
Ma vettem fél kiló tintahalat (vkf finish) és nekiálltam megpucolni egy régebbi bejegyzésed alapján.
Kérdés: Mennyire kell kiszedni a belső dolgokat? a fejét kihúztam, azzal ki is jött a nagyja, de többször bele kellett bányásznom mindegyikbe mert benne maradt egy csomó fehéres cucc... :S Jó-jó, ha felvágod karikákra még lehet végezni utómunkálatokat, de ha esetleg tölteni akarod... Yieks!
Illetve a fejét te hogy vágod le a belső alkatrészekről későbbi felhasználásra? Engem kicsit zavartak a szemek, meg a fejében is van valami kemény igy én a csápok felett vágtam le és a fej maga ment a szemétbe. Így kell, vagy hülyeséget csináltam???
Előre is köszi,
Zozó
Ui.: Minden elismerésem, hogy magad pucolod, Én nem tartom magam egy gyenge gyomrú gyereknek ha kajáról van szó, de ez az egész procedura erőteljesen lökött párat a pocimon... :S
Megjegyzés küldése