Ma délelőtt még lázasan dolgoztam, így erre a gyors, de nagyon finom ebédre futotta. (a szószt ráadásul tegnap készítettem el hozzá, ma csak a tésztát kellett frissen főzni) Igazi fűszeres, fokhagymás, dél-olasz mártás, sok zöldséggel.
Hozzávalók 4 főre: 4-5 szál sárgarépa, egy közepes cukkini, 400 gr paradicsomkonzerv, magozott fekete olívabogyó, 1 fej vöröshagyma, 5-6 gerezd fokhagyma, olívaolaj, só, bors, bazsalikom, 400 gr spaghetti tészta
1. Vágjuk apróra a hagymát, olajon dinszteljük. Adjuk hozzá a felkockázott répát, egy kis vizet és lefedve pároljuk
2. Ha félig megpuhult a répa, adjuk hozzá a felkockázott cukkinit, az olívabogyókat, majd a paradicsomszószt
3. Fűszerezzük, adjuk hozzá a lekapart fokhagymákat és 30-40 percig kis lángon főzzük a mártást
4. A bazsalikomot apróra tépkedve akkor adjuk a szószhoz, ha már lezártuk alatta a gázt
5. A tésztát lobogó, sós vízben főzzük ki, keverjük el a mártással. Parmezánnal tálaljuk
4 megjegyzés:
Fú, én is teljesen hasonlót főztem mára, csak padlizsán volt benne a fő elem!! Nagyon fincsinek tűnik a tied is :)
eszter
valoban kell 30-40 percig fozni ezt a szoszt?
Örülök hogy megint van mit néznem az oldaladon. Köszi, hogy vagy. Puszika, Age
Assam!
Igen, kis lángon, hogy a paradicsom elveszítse savasságát, és az egész összeérjen
Age!
köszi, ez kedves : )
Megjegyzés küldése