Ezúttal édesköményből. Imádom ezt a zöldséget, egyedülálló ánizsos íze különlegessé varázsol egy egyszerű salátát is. Negyedekbe vágva, vajban kisütve a legideálisabb köret fehér húsú halakhoz, és még levest is főzhetünk belőle. Az ára sem vészes, általában 750-800 Ft kilója, egy salátának vagy levesnek való 150-200 Ft-ból kijön, köretnek pedig a duplájából.
Gyakran használom a szicíliai narancssalátára is szárzeller helyett.
Olyan példányt válasszunk belőle, amelynek szép fehér a külső levele is, kapor-szerű levele pedig üde zöld, nem fonnyadt.
Hozzávalók: 1 nagyobb édeskömény, vaj, 1 dl tejszín, só, bors
1. Daraboljuk fel az édesköményt, a levelét tegyük félre
2. Vajban pároljuk meg a darabokat, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje. Sózzuk, borsozzuk, kb. 15 perc alatt főzzük puhára
3. Ha megfőtt az édeskömény, turmixoljuk le, majd adjunk hozzá 1 dl tejszínt, egyszer forraljuk fel, ha szükséges sózzuk, borsozzuk újra
4. Tálaláskor szórjuk meg az apróra vágott ánizsos levélkékkel
2008-04-15
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
1 megjegyzés:
Nagyon kis guszta! A recept felvéve a tejszínes levesek (nagyon szeretjük) listájába, köszi!
Megjegyzés küldése