2008-12-03

Céklás gnocchi

Évek óta szemeztem ezzel a recepttel a Sale e Pepe egyik kiadványában, de valahogy sose készült el. Most jött el az ideje. Iszonyú látványos és nagyon finom, édeskés gnocchi. Próbáljátok ki!

Hozzávalók: 4 db cékla, 2-3 szem krumpli, liszt, 1 tojás, só, 10 dkg vaj, 10-15 levélke zsálya

1. Mossuk meg a céklákat és sütőben süssük meg héjastul, közben főzzük meg a krumplikat, szintén héjastul
2. Pucoljuk meg a kihűlt zöldségeket, a krumplit villával, a céklát botmixerrel pürésítsük
3. Adjunk egy tojást a céklához és a krumplihoz, és annyi lisztet, amennyit felvesz, sózzuk és gyúrjunk alaposan össze
4. Formázzunk a tésztából gombócokat, lobogó, sós vízben addig főzzük, míg feljönnek a víz tetejére
5. A vajat olvasszuk meg, adjuk hozzá a zsályát, sózzuk. 2-3 percig forraljuk
A kifőtt gnocchit locsoljuk meg a zsályavajjal és szórjunk rá parmezánt

15 megjegyzés:

CookingStar írta...

Kriszta! Nagyon jó a kép, mint mindig :) DE: valami elmászhatott a blogspot beállításoknál, mert egyrészt nagyobb a kép, viszont nagyon pixeles lett.. ha rákattint az ember akkor jól jelenik meg a nagy kép.. ez és a szaloncukros, ami azert fura mert tegnap még jól jelent meg.. :( Nem tudom másnál is látszik-e én Explorert használok, böngészőként különbözhet.. csak azert szóltam ha nálad nem jelentkezne..

Remélem sikerül megoldani.. Üdv, Zozó

Névtelen írta...

Szia,
Csatlakozom az előttem szólóhoz, nekem se jelenik meg jól az a 2 kép, nagy, és pixeles mindkettő.
A recepttel kapcsolatban: lehet bagatell a kérdésde..meddig kell sütni a céklát??
köszi
Vera

dolcevita írta...

KÖszi, újratöltöttem őket. Nálam (firefox) csak enyhén romlott a minőségük, nem voltak pixelesek. Nagyobban szeretném a képeket feltenni, hogy kiérjenek a szöveg széléig, de nem tudom megoldani. Segítsetek!

Lilahangya írta...

Kriszta, azt hiszem a foto html kodjaban lehet allitani a meretet! Lenne a ceklas gnocchihoz kerdesem is: azt irod edeskes. Mennyire az? Van olyan edes, mint a sutotok? Szeretnek vmi ceklas etelt fozni, pont tegnap hoztam fel ceklat, kapora jott a recepted!

Névtelen írta...

Kriszta! Engem most kivételesen az érdekel, hogy milyen betűtípussal írod a feliratot a képre? Köszi, Szonja

dolcevita írta...

Angi!

Nem, annyira nem édes azért, mint a sütőtök, bár a tökös gnocchira hasonlít az íze.
Megnézem azt a html-t, hátha


Szonja: Helvetica Neue extra light az egyik, az írott pedig voluta script

CookingStar írta...

Kriszta.. Én a multkor ezt a kép dolgot vegigzongoraztam, sajnos a blogspot elég sok dolgot lekorlatoz ha közvetlenül hozzá töltöd fel őket.

Ami nekem bejött mint megoldás, hogy a képeket egy külső oldalról, mint linket töltöd be.. én a flickr.com-ot hasznalom... igy elvileg megoldható.. nezd meg nalam milyen lett..

dolcevita írta...

Vera!

kb. 3/4 óráig

Zozó!

Köszi a tippet kipróbálom, tetszik az új sablonod, nagy és látványos, a képek is nagyon szépek

Chaud Froid írta...

Kedves Dolce Vita!
Hol jutsz Te ilyen kiadványokhoz mint a sale e pepe?
Üdv,
chdfrd

dolcevita írta...

Olaszországban veszem, ha arra járok. Itthonra cucina moderna előfizetésem van, azért ez nem ugyanaz, de Mo-ról erre lehet előfizetni

Chaud Froid írta...

Igen,azt szoktam itthon is látni.Nem baj,majd ha arra járok:)

Gino írta...

Szia,

Nekem is lenne pár kérdésem!
A 4db cékla az kb hány dkg, mert most voltam a piacon és volt
hagyma meg grapefruit méretű is. :)
Még sosem haszáltam céklát. A másik kérdésem hogy szárított zsályával is megoldható a recept, vagy nagyon megkívánja a friss fűszert?
köszi

dolcevita írta...

Gino!

Hagyma méretűből négy, fél kg kb.
Igen, használhatsz szárítottat. A zsálya azon kevés zöld fűszernövények egyike, amely szárítva is jó!

Gino írta...

Szia Dolce!
Köszi a segítséget!
Gino

Névtelen írta...

szeretném, ha a szövegben szereplő "nagyon finom" kifejezést kijavítanád valami ütősebbre! mert ez isteni! :-))
hatalmas siker volt a tegnap esti vacsora. köszönöm!

Helga

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin