2009-02-15

Farsangi sült tészta


Szombaton kezdődött és 10 napig tart a világ legszebb városában, Velencében a karnevál. Senkit nem buzdítanék arra, hogy ilyenkor utazzon ebbe a mesevárosba, szerintem annak csak csalódás lenne a vége. Akit nagyon érdekel a karnevál, itt a hivatalos oldala, innen pont elég karneválos információt, hangulatot lehet összeszedni. Az utazást pedig halasszuk későbbre. Én háromszor jártam Velencében, de betelni soha nem tudok vele. A világ egyik kincse, de sajnos ezt rajtam kívül még sokan így gondolják, évente 20 millió turista látgat el ide, hogy hömpölygő emberfolyamként végigtolongja magát a Szent Márk tértől a Rialtóig. Ha azonban egy-két utcával beljebb megyünk a fő csapástól, egymagunk bolyonghatunk a sikátorokban. Április, május a legjobb időpont az utazásra, ki csak teheti, egyszer látogasson el ide, hajózzon végig vaporettóval a Canal Grandén, keljen fel korán és látogasson el a halpiacra, majd fedezze fel a város eldugott borozóit és falatozóit.
Ezt a farsangi süteményt most készítettem először, friss tagliatellét gyúrtam egy babos egytálételhez (ez lesz a következő recept), mikor eszembe jutott, hogy nemrégiben láttam egy édes, sült tagliatelle receptet.

Hozzávalók: 30 dkg durumliszt, 3 tojás, csipet só, porckor, 1 narancs és egy citrom reszelt héja

1. Gyúrjunk tésztát egy csipet sóval a lisztből és a tojásokból
2. Nyújtsuk ki a tésztát szórjuk meg porcukorral és a reszelt gyümölcshéjakkal, gyúrjuk bele a tésztába ezeket, majd szeleteljük fel csíkokra
3. Forró, bő olajban süssük aranybarnára

14 megjegyzés:

Mirelle írta...

Hmmm....jól hangzik.
Velencét én tavasszal szeretem. Egyszer áprilisban, egyszer meg májusban voltunk 1-1 hetet. Lassan a Nőket is el szeretném vinni...

erős ildikó írta...

Én még nem jártam ott, de ez a tészta olyan nagyszerű ötlet!

Ildinyó írta...

Ez nagyon jó ötlet! Velence pedig csodás! Én jártam 3 éve a karneválon és az emberáradat ellenére nagyon tetszett, de visszavágyom még egy csendesebb (és melegebb) időszakban is. És azok a kis szűk sikátorok... Tényleg elvarázsolják az embert. Olyan, mintha egy mesében járna az ember a díszletek között... Csodásak a képeid és nagyszerűek a receptjeid!!! Üdv

Gabojsza írta...

Hmmm...Velence...Nászúton jártunk ott..

Hajni írta...

Velence a legszebb a világon!És hihetetlen,de tényleg elég néhány utcával eltérni a "turistaútvonaltól"hogy megszabadulj a tömegtől.És a kis bárokban isteni frissen készített pisztáciafagyit adnak.

Bisztrókonyha írta...

A Sale e Pepe címlapján ez a süti díszeleg :)

Dolce Vita írta...

Anna!
azt nem láttam, én a cucina moderna különiadásában találtam. egyébként nagyon finom, ropogós, nem túl édes desszert. hasonlít a csörögefánkra

Névtelen írta...

Éppen májusban készülök Velencébe (5 napra), csak a repjegy van meg, szállást még nem volt időm keresni (szívesen veszek bármilyen tippet, ötletet). Sajnos addigra a fánk már nem lesz aktuális, ezért magam fogom a hétvégén elkészíteni :-), de ha van tippetek hol (és mit) érdemes enni, azt is szívesen veszem. Bármi jöhet, a tengeri herkentyűket különösen kedvelem.

Hajni írta...

És hova várod a tippeket?

Hajni írta...

Esetleg írhatna mindenki egy posztot a blogjára boglya és mások okulására.

Névtelen írta...

Kedves Notte,

sajnos nincs blogom vagy más hasonló elérhetőségem, így vagy ide várnám, bízom benne DV megbocsátja nekem, vagy örömmel olvasnám a blogodon a javasolt posztot. Talán mások is örülnének ezeknek az infóknak, netán rögtön utazásra is csábítaná őket.:-)

Dolce Vita írta...

Boglya!

Írj egy mailt a dolcevita@dvita.hu-ra, összeszedem a gondolataimat

Hajni írta...

Kedves Boglya!Szállást illetőleg én mindig a neten keresek hotelt, B&B-t,mert akkor mindent meg tudok beszélni személyesen a tulajdonosokkal.Így még az is lehetséges ami egyébként nem tartozik az alap szolgáltatások közé.Legjobb példa -szerintem-hogy a magyar utazási irodák mindig azt mondják,hogy "nem olyan aztán nincs hogy Te kutyát vigyél",ezzel szemben még olyan nem volt,hogy személyes kérésemre az olasz szállásadó megtiltotta volna a kutya vitelét.
Ha személyesen foglaltam le a szállást,még soha nem adódott semmi gubanc,még azt is tudtam hogy hol fogunk parkolni.Utazási iroda esetén azon kívül ,hogy mi a cím nincs más megbízható információ.
Egyebekről írok a blogomon,hogy ne foglaljam itt tovább a helyet.

Unknown írta...

Szerintem Velence egyáltalán nem gáz a karnevál idején, sokan vannak ugyan, de hát azokon a széles sugárutakon mindenki elfér... A tömeg csak hétvégén súlyos, hétköznapokon elviselhető.

Viszont sosem olyan csodálatos a hajnali köd, mint ilyentájt. A halpiac pedig, az Accademia mellett tényleg fantasztikus. Arról nem beszélve, hogy karnevál idején eszméletlenül jó utcaszínházakat lehet látni.

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin