2009-03-16

Kelbimbós lepény


Még december elején, a Fakanál magazinnak főztem és fotóztam ezt a receptet, de akkor legnagyobb sajnálatomra nem ehettem belőle, mivel éppen Kristóf brutális hasfájós időszakát éltük. A gyerek már hat hónapos elmúlt, egyre több kanalas ételt kap és már a pocija sem olyan érzékeny. Simán ehetek sushit sok-sok wasabival és gyömbérrel (szegénykém korábban ezt sem nagyon bírta, és ha jól emlékszem Wang mester szecsuáni konyhája is szépen betett neki). És újra jöhet minden, ami K-betűs, nehéz vagy csípős. Hétvégén a piacon volt még szép kelbimbó, így újrasütöttem ezt a sós clafoutis-t.
Édes clafoutis receptek: szilvás, meggyes

Hozzávalók: 25 dkg kelbimbó, 2 dl tej, 1 dl tejszín, 4 tojás, 5 dkg vaj 1 evőkanál liszt, só

1. A megpucolt kelbimbókat sós vízben megfőzöm, lecsöpögtetem és egy tűzálló tálba öntöm
2. A vajat megolvasztom, hozzákeverem a lisztet, a tejet, a tejszínt, a tojásokat, sózom, majd alaposan összekeverem a folyékony tésztát és a kelbimbókra öntöm
3. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütöm

11 megjegyzés:

Névtelen írta...

Dolce Vita: A tejszin fozo tejszin kell hogy legyen?

Dolce Vita írta...

Én sima habtejszínt szoktam használni, főzőset soha! Az sztem vmi nagyon csúnya átverés

PszichoMomo írta...

Szia Kriszta! Szerinted ez a finomság készülhet más zöldségből is? (ha nem kapnék kelbimbót )


Köszönöm :)
Linda

Dolce Vita írta...

Linda!

a brokkolit ajánlanám még

Névtelen írta...

@dolcevita: hú, hát erre felé (Ancona) pedig szinte mindenhez használjuk a "panna da cucina"-t. Még a carbonara-ra is ezt öntjük. Megnéztem a flakonját, nincs ráírva semmi. Én nem is értem a különbséget hogy őszinte legyek :-(.

Névtelen írta...

Hali DV!
Azta, ez klassz lehet, ki is fogom próbálni, de asszem inkább brokkolival (vagy max felesben).
Nagyon tetszik az oldal és a receptek... húúúúú kész "merénylet" :-))) Sok-sok mindent kell innen kipróbálnom :-) Asszem az itt olvasottak alapján kicsit átvariálom az étkezéseinket. Még szerencse, hogy a férjem nyitott az ilyesmire. Amúgy már ott mocorog a tökéletes kenyér tésztája a konyhában. Reggel pedig zsupsz be a sütőbe.
Szia és szép napot!
Vöcsök

Névtelen írta...

en kelbimbo helyett kiprobaltam cukkinivel es csirkemellel, szerencsendioval. Sem a csirkemellett, sem a cukkinnit nem keszitettem elo, csak kockara daraboltam, majd ra a "teszta". Dupla adagot csinaltam egybol, 10 deka vajjal, az viszont mar soknak bizonyult, egyebkent bejott. agi

Névtelen írta...

Kedves DV!
Még sose ettem/ettünk "sós"claufutist,úgyh megcsináltam, nagyon finom lett (igaz kihagytam a tejszínt,mert nem volt itthon)...azóta már több embernek dicsekedtem az ötlettel:)
Köszönöm,
zseva

Dolce Vita írta...

érdekel mit szóltak hozzá a helyiek, elvégre az eredeti tőlük származik

Névtelen írta...

jaja nagy kultusza van itt az édes változatnak. jó ötletnek tartották és ízlett nekik, főleg ember megint agyondícsért téged:)...na meg odavan a szép fotóidtól is:)
zseva

Dolce Vita írta...

Zseva!

A pogácsa, leveles, nagyon könnyű fajta, a sütés napján az igazi: 35 dkg liszt, 3 sárgája, 1 egész tojás, 1 tasak élesztő, tejföl, tej, 20 dkg vaj, só, méz, reszelt sajt
Élesztőt kevés tejben, kis cukorral felfuttatni liszttel tojásokkal összekeverni, kinyújtani a tésztét, 20 dkg olvasztott vajjal megkenni, reszelt sajttal megszórni, áthajtogatni, majd még legalább 2x hajtogatni, fél óránként, szaggatni, maradék fehérjével megkenni a tetejét kb. 220 fokon sütni

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin