2009-03-18

Mogyorópuding


A nemrégiben közölt mandulapuding (amellyel még mindig nem tudok betelni) mogyorós-csokis változata. Múlt héten egy barátnőmnél voltam, ő találta ki, hogy süssük mogyoróból, mivel mandulája épp nem volt otthon. A csokit pedig én ötleteltem bele. Meleg, sült nutella, amelyben kicsit darabos a mogyoró, így tudnám leírni. Langyosan a legjobb.
Amúgy jól néztünk ki: 2 anyuka és összesen 5 gyerek. Az enyhe felfordulás ellenére azonban erre a sütire jutott idő, tényleg annyira gyorsan elkészül. Sőt még egy isteni, rukolás-koktélparadicsomos-mozzarellás tésztát is összedobtunk. A napokban ezt is elkészítem újra és akkor lefotózom.


Hozzávalók:
20 dkg őrölt mogyoró, 10 dkg vaj, 10 dkg étcsokoládé, 2 evőkanál cukor, 2 evőkanál tejszín, 2 egész tojás, 2 tojássárgája

1. Vízfürdő felett olvasszuk fel a vajat a csokoládéval
2. Keverjük hozzá az összes többi hozzávalót, öntsük egy tűzálló formába
3. 180 fokra melegített sütőben süssük 35 percig

8 megjegyzés:

Névtelen írta...

Milyen fajta mogyoróból sütöttétek? Hajni :)

Névtelen írta...

Jól látom, hogy nincs benne a mogyorón kívül semmi száraz hozzávaló?
Niki

Dolce Vita írta...

Nem a földi, hanem a másik, a kerek fajta mogyoró mogyoró

Niki: nincs, szinte diétás : ) ajánlom nagyon a mandulásat is!

Méhn Niki írta...

Szia!
Ez kb mekkora formát tölt meg?
másik Niki :)

Dolce Vita írta...

0,5 literes

Chef Viki írta...

Véletlenségből van a kamrában egy szatyor mogyoró a rettenet nagyságú bokrunkról :-))

Anita írta...

Szia DV, kérlek rakd ezt be a desszert kategóriába, mert anélkül nehezen találtam újra rá. Hátha másnak is segít. Köszi, Anita

Dolce Vita írta...

megtettem, köszi!

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin