
Ez a polip fagyasztott áru (Interspar, fél kg 1000 Ft). Próbából vettem. Az ígérettel szemben NEM zsigerelt! Aki ilyet vesz, bizony kell pucolni, de az egész 1 perces munka. Állaga teljesen olyan lesz, mintha friss polipból főtt volna, nekem az íze viszont nem elég tenger ízű. Maradok tehát a frissnél.
Hozzávalók: 50 dkg polip, 2 szál sárgarépa, 1 szál fehérrépa, 2 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, fél liter paradicsomszósz, 1 dl száraz fehérbor, só, bors, olívaolaj, 40 dkg spagetti
1. Pucoljuk meg a zöldségeket és 1 fej hagyma és a polip társaságában tegyük fel főni annyi vízbe, hogy bőven ellepje a polipot (a polipot főzés után kell pucolni)
2. Kb. 1-1,5 óra alatt vajpuhára fő az állat, ekkor vágjuk ki a csőrös szájszervét, szemét, és a karok találkozásánál lévő lukat (asszem ez az igazi szája). A fejet vágjuk ketté, kapargassuk ki belőle, amit ott találunk. Daraboljuk fel a polipot.
3. Amíg fő a polip kezdjük el a szósz alapot: a maradék hagymát vágjuk fel apróra, olívaolajon enyhén pirítsuk, majd adjuk hozzá a bort és a paradicsomot, a felaprított fokhagymát
4. Adjuk hozzá a feldarabolt polipot, fél órát-40 percet főzzük a szószt, sózzuk, borsozzuk
5. Frissen főtt spagettivel tálaljuk
10 megjegyzés:
Ez nagyon undi, hogy bírtátok megenni??? Mindjárt kidobom a taccsot, boááá!
egyik kedvenc ételünk a polip. Egyszer kóstold meg és megszereted. (Én pl. a pulykától hányok. Gondolom, neked az a kedvenced)
Igazán guszta, szeretem a tengeri herkentyűket :) Ki is próbálom ezt majd!
Nálunk Olaszországban a polipot még nyersen megszabadítják "szemétől-szájától", sőt, aki undormányosnak találja a tapadókorongok látványát, az azt is lefejtheti a bőrrel együtt. Ez utóbbit azonban már érdemes akkor elvégezni, amikor az állat megfőtt.
Sok helyen javasolják, hogy hagyjuk a polipot a főzővízben kihűlni, és akkor vajpuha marad. Nekem bejött!
Én a főzővízbe mindig teszek egy-két babérlevelet, és egy kis borecetet, főleg ha utána saláta lesz belőle.Jaj, remélem, nem baj, hogy belekotyogtam... ;-)
Szia Dolce vita!
Üdv újból a főzők sorában :-)
Ismerős amit a vizen élésről írtál... juj az nagyon rossz...
Én a tengeri herkentyűkkel elég bizalmatlan vagyok, főleg, hogy még azt se tudom hogy kell őket megpucolni.
De biztos finom ez is :-)
Kedves dolcevita!
Szerintem nagyon jól néz ki a polpo!főleg, hogy imádunk minden tengeri herkentyűt...
(undinak semmiképp sem nevezném!)
Holnap ez lesz nálunk a vacsora!
Örülök, hogy már jól vagytok. Te szegény tényleg nagyon fáradtnak néztél ki!
A polip jól néz ki - annak aki szereti az ilyesmit.
A vírussal való ismerkedést mi is kipipáltuk már az idén. Jó fogyókúra. Nálunk a legkisebb szerencsére megúszta.
A májusi Nők Lapja konyha nagyon jó. Gratulálok! (kicsit megkásve:))
Anna
Nálunk a polip galíciai módra készül, vagyis a frissen főtt puha polipra öntünk olívaolajat, megsózzuk, megpaprikázzuk és irdatlan mennyiségű fokhagymát nyomunk rá. Friss fehér kenyérrel mennyei.
Megjegyzés küldése