Már mondanom sem kell, keksz alapú. Ma vettem a piacon 3 tálca feketszedret, hazajöttünk és fél óra múlva a torta a hűtőben volt. Eltelt két óra és a fele már el is fogyott. Ezt nem lehet megunni.
Hozzávalók 18 cm-s tortaformához: 15 dkg keksz (Győri Zabfalatokat használtam), 8 dkg vaj, 25 dkg mascarpone, 20 dkg fehércsokoládé, 1 evőkanál kakaópor, 2 tálca feketeszder, cukor ízlés szerint
1. Mozsárban összetöröm a kekszet (morzsa méretűre)
2. A vajat megolvasztom, elkeverem a kekszmorzsával és a kakaóporral (vagy lehet eleve csokis kekszet használni), ezt a "tésztát" belelapogatom a kapcsos tortaformába, hűtőbe teszem míg a krém elkészül
3. A mascarponét 1 evőkanál cukorral elkeverem. Vízgőz felett megolvasztom a csokoládét és a mascarponéhoz keverem
4. Másfél doboznyi szedret a tortára ültetek (egyben)
5. Ráteszem a krémet, 2-3 órán át hűtöm a hűtőben. Pár szem feketeszederrel díszítem
2009-08-06
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
19 megjegyzés:
Nagyon jól néz ki! Sztd magas kakaótartalmú csokival is jó lehet ez a torta?
de jó, hogy írtad, kihagytam a receptből a kakaóport
az egyik kedvenc gyümölcsöm a feketeszeder :) finom lehet, én is szeretem ezeket a keksz alapú tortákat, bár én sütni is szeretem a tésztát, ha arról van szó
Nagyon jól néz ki. Nekem eddig nem sikrült még fehércsokit megolvasztanom. Te milyen csokit használtál, ha nem titok?
Le az összes kalappal az fotoillusztrátor előtt :-)
ManóAnyó!
Semmi extra, boci volt. Jó fehércsokit én még nem láttam, fából vaskarika
Hobbiszakács!
köszi, pedig szegény vergődik rendesen, hogy semmi sem szép :(
Áááá...
Ma ez lesz a desszert. :)
Milka fehércsoki amúgy szerintem mindent ver, ha épp lehet kapni; egy ideje viszont csak a tehéntarkával találkozom. Lehet, hogy rossz helyen lakom?
Intersparban van fehér milka ha adhatok egy tippet
De én speciel sparosat vettem és így is igen jó lett.
sajnos, csak 22cm-s tortaformám van, úgyhogy kissé lapos lett az alja.
Egyébként akit érdekel, ha Ti is 100g-os vajt vettetek, ahhoz 187 g keksz kell:D (ezt az infót csak olyanoknak, akik hozzám hasonlóan patikamérleggel főznek nem olyan "jamieolivéresen") ja mozsaram sincs, de a krumplinyomó remek szolgálatot tett
Kriszta!
Na végre én is beszereztem az Otthon magazint:) Gyönyörű a lakásotok, csak gratulálni tudok!!!
A közeljövőben lehet, hogy kérni fogok tőled lakberendezési tanácsokat.
egy kicsit fura kérdés, a tálca feketeszeder alatt mennyi szedret értesz, 1 dobozt, vagy tényleg egy tálcát:D)? tudom hogy buta kérdés, de kezdőként...Köszi a választ!!
Vannak ezek a kis műanyag tálkák, amibe kapni lehet (20-25 dekásak talán), szerintem arra gondolt. de az én 22 cm-s tortaformámba elfért egy fél kiló kényelmesen
Katina!
Nekem is 22 centis a tortaformám, zabfalatokból egy csomag és kereken 10 deka vaj tökéletesen jó volt alapnak. :)
Köszi a tippet, vettem fehérmilkát. :)
A
Szia, Arnold
örülök neki:)
én szerencsére tettem félre 2 szem kekszet, mert sikerült egy adagot kiügyeskedni a tálból, miközben összetörtem, úgyhogy azzal pótoltam:D
Kriszta,
Isteni ez a torta.Én ugyan csak ötleteltem belöle, mert más tortát készítettem, de bizonyára ez is nagyon finom. A zabfalatos keksztorta alapért ezer köszönet! : ))
Szerintetek a fehér rétegnek a tetején milyen állagúnak kell lennie? Roppanós, vagy inkább remegős? Az enyém még didereg...
Zsiri!
A hűtőből kivéve szépen vágható, ha felmelegszik ebben a melegben, akkor inkább kicsit remeg. Semmiképpen nem roppanós
Всё так красиво и здорово)))
megcsinaltam! fogyasztas kozben csak hosszas "hhhhmmm"-ket lehetett hallani az asztalnal :) irto finom, noha nem gondoltam, hogy ilyen jol magy a picit kesrnyes, picit fanyar szeder a kakaoval es a fehercsokival. amit meg nem gondoltam, hogy ilyen tomeny, laktatos edesseg....
ja es a feher csoki nalam is alig olvadt meg, amint belekevertem a mascarponeba, kicsit csomos is maradt, es nem lett olyan szep sima a teteje mint a kepen, hanem olyan ... turoszeru lett. de attol meg pillanatok alatt elfogyott ... :D
Megjegyzés küldése