2009-08-06

Fehércsokoládés feketeszedertorta

Már mondanom sem kell, keksz alapú. Ma vettem a piacon 3 tálca feketszedret, hazajöttünk és fél óra múlva a torta a hűtőben volt. Eltelt két óra és a fele már el is fogyott. Ezt nem lehet megunni.
Hozzávalók 18 cm-s tortaformához: 15 dkg keksz (Győri Zabfalatokat használtam), 8 dkg vaj, 25 dkg mascarpone, 20 dkg fehércsokoládé, 1 evőkanál kakaópor, 2 tálca feketeszder, cukor ízlés szerint

1. Mozsárban összetöröm a kekszet (morzsa méretűre)
2. A vajat megolvasztom, elkeverem a kekszmorzsával és a kakaóporral (vagy lehet eleve csokis kekszet használni), ezt a "tésztát" belelapogatom a kapcsos tortaformába, hűtőbe teszem míg a krém elkészül
3. A mascarponét 1 evőkanál cukorral elkeverem. Vízgőz felett megolvasztom a csokoládét és a mascarponéhoz keverem
4. Másfél doboznyi szedret a tortára ültetek (egyben)
5. Ráteszem a krémet, 2-3 órán át hűtöm a hűtőben. Pár szem feketeszederrel díszítem


19 megjegyzés:

Anita írta...

Nagyon jól néz ki! Sztd magas kakaótartalmú csokival is jó lehet ez a torta?

Dolce Vita írta...

de jó, hogy írtad, kihagytam a receptből a kakaóport

Reni írta...

az egyik kedvenc gyümölcsöm a feketeszeder :) finom lehet, én is szeretem ezeket a keksz alapú tortákat, bár én sütni is szeretem a tésztát, ha arról van szó

ManóAnyó írta...

Nagyon jól néz ki. Nekem eddig nem sikrült még fehércsokit megolvasztanom. Te milyen csokit használtál, ha nem titok?

Hobbiszakács írta...

Le az összes kalappal az fotoillusztrátor előtt :-)

Dolce Vita írta...

ManóAnyó!

Semmi extra, boci volt. Jó fehércsokit én még nem láttam, fából vaskarika

Hobbiszakács!

köszi, pedig szegény vergődik rendesen, hogy semmi sem szép :(

Unknown írta...

Áááá...
Ma ez lesz a desszert. :)
Milka fehércsoki amúgy szerintem mindent ver, ha épp lehet kapni; egy ideje viszont csak a tehéntarkával találkozom. Lehet, hogy rossz helyen lakom?

Katina írta...

Intersparban van fehér milka ha adhatok egy tippet
De én speciel sparosat vettem és így is igen jó lett.
sajnos, csak 22cm-s tortaformám van, úgyhogy kissé lapos lett az alja.
Egyébként akit érdekel, ha Ti is 100g-os vajt vettetek, ahhoz 187 g keksz kell:D (ezt az infót csak olyanoknak, akik hozzám hasonlóan patikamérleggel főznek nem olyan "jamieolivéresen") ja mozsaram sincs, de a krumplinyomó remek szolgálatot tett

G írta...

Kriszta!
Na végre én is beszereztem az Otthon magazint:) Gyönyörű a lakásotok, csak gratulálni tudok!!!
A közeljövőben lehet, hogy kérni fogok tőled lakberendezési tanácsokat.

Névtelen írta...

egy kicsit fura kérdés, a tálca feketeszeder alatt mennyi szedret értesz, 1 dobozt, vagy tényleg egy tálcát:D)? tudom hogy buta kérdés, de kezdőként...Köszi a választ!!

Katina írta...

Vannak ezek a kis műanyag tálkák, amibe kapni lehet (20-25 dekásak talán), szerintem arra gondolt. de az én 22 cm-s tortaformámba elfért egy fél kiló kényelmesen

Unknown írta...

Katina!

Nekem is 22 centis a tortaformám, zabfalatokból egy csomag és kereken 10 deka vaj tökéletesen jó volt alapnak. :)
Köszi a tippet, vettem fehérmilkát. :)

A

Katina írta...

Szia, Arnold

örülök neki:)
én szerencsére tettem félre 2 szem kekszet, mert sikerült egy adagot kiügyeskedni a tálból, miközben összetörtem, úgyhogy azzal pótoltam:D

á la carte kulinaria írta...

Kriszta,
Isteni ez a torta.Én ugyan csak ötleteltem belöle, mert más tortát készítettem, de bizonyára ez is nagyon finom. A zabfalatos keksztorta alapért ezer köszönet! : ))

Zsiri írta...

Szerintetek a fehér rétegnek a tetején milyen állagúnak kell lennie? Roppanós, vagy inkább remegős? Az enyém még didereg...

Dolce Vita írta...

Zsiri!

A hűtőből kivéve szépen vágható, ha felmelegszik ebben a melegben, akkor inkább kicsit remeg. Semmiképpen nem roppanós

Татьяна írta...

Всё так красиво и здорово)))

edit írta...

megcsinaltam! fogyasztas kozben csak hosszas "hhhhmmm"-ket lehetett hallani az asztalnal :) irto finom, noha nem gondoltam, hogy ilyen jol magy a picit kesrnyes, picit fanyar szeder a kakaoval es a fehercsokival. amit meg nem gondoltam, hogy ilyen tomeny, laktatos edesseg....

Edit írta...

ja es a feher csoki nalam is alig olvadt meg, amint belekevertem a mascarponeba, kicsit csomos is maradt, es nem lett olyan szep sima a teteje mint a kepen, hanem olyan ... turoszeru lett. de attol meg pillanatok alatt elfogyott ... :D

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin