...is elkészült az elmúlt héten, jön a könyv, tényleg hamarosan! Egyre többen kérdeztétek, kérdezitek, hogy mikor jön már. Vannak akik egyre türelmetlenebbül, ez nagyon jól esik, köszönöm! : )
A tördelés lezárult, már a korrektortól is visszakaptuk az anyagot, még néhány apróság és megy a nyomdába (miközben én a kórházba mandulaműtétre : ().
Annak örülök, hogy végül úgy alakult, nem készült el tavaly. Szerintem így, hogy rápihentünk, majd újra elővettük, sokkal szebb lett a megjelenése. Azóta borítót cseréltünk, belső elrendezést, recepteket, betűtípust váltottunk. Olyan, amilyennek képzeltem, kicsit rusztikus, de egyszerű és tiszta. El sem hiszem, hogy elkészült! Őszintén megmondom, tavaly, mikor Kristóf születése miatt abbahagytam az írását, fotózását, nem gondoltam 100%-osan, hogy befejezem. Nem vagyok az a típus, aki újra belekezd dolgokba. Ha nem várnátok ennyien, szerintem nem készült volna el!
Ez a limoncellós kép volt az utolsó, az épp aktuális kedvencem, ahogy az utolsók mindig. Összesen 80 recept (plusz alternatívák), 80 ételkép és sok-sok egyéb kép van a könyvben. A receptek döntő része új, a blogon nem olvasható, néhány kedvenc azonban igen, ahogy pár, számomra kedves képet is átvettünk innen.
Remélem, tetszeni fog!
2009-10-08
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
39 megjegyzés:
Hurrrrááá!
Kedves Dolce vita,
remélem, még lektoráljátok a könyvet, mert korrektorszemem egyből észrevett egy pont utáni kisbetűs mondatkezdetet.
Különben gratula, biztosan nagyon szép lesz a könyv! Várjuk :-)
Üdv: Orsi
Orsi!
Sasszem : )ez még korrektúra előtti állapot!: ))
2x lesz megolvasva, remélem, nem marad benne semmi. Sajnos még így is előfordulhat, emberek készítik : )
Már alig várom :)!!!! Interneten lehet majd rendelni vagy boltokban lesz kapható? Esetleg mindkettő?
Anita
Anita!
ez kimaradt: lehet a neten rendelni, 20% kedvezménnyel. A blogra biztos felkerül a link.
És hány példányban jelenik meg?
Timi
Kíváncsi vagyok nagyon! :)
Ez a limoncello-s kép gyönyörű, nagyon kíváncsi vagyok a többire is.
én is várom:-)
A fűszerekkel történő tevés-vevés és kimaradt, bár nyilvánvaló...
És a recept 1. pontjában : tudjuk és nem tudunk!!
Csak segítő szándékkal...
Előjegyezni lehet? :D
Én biztos megveszem, már tavaly is vártam, most is várom nagyon.
Pont így képzeltem el egyébként, kíváncsi vagyok, hogy a borító milyen lett áttervezve! :)
Én is várom már nagyon a könyv megjelenését. Dedikálás is lesz? Magával a recepttel kapcsolatban meg kérdezném, hogy milyen alkoholt szoktál használni?
Jajj,de jó!Én az enyémet mindenképpen szeretném dedikáltatni!!! A mandulaműtéthez sok-sok erőt (ha garat és nem orr), mert kelleni fog. Nekem pont egy éve vették ki,életem legborzasztóbb 2 hete volt utána. Csak azért mondom,hogy készülj lelkiekben, nem pedig okoskodás végett.
Ferde a kép :) (Bocs, csak fotós szemem egyből meglátja a horizontot. Építő jellegű kritika)
Kedves Kriszta!
Annával ellentétben én is túl vagyok egy mandulaműtéten,és egyáltalán nem volt rosszabb, mint egy torokgyuszi. :) Remélem olyan ügyes doki kezei közé kerülsz, mint az enyém volt. Kitartás!
A könyvet én is meg fogom venni, még "látatlanban" is!
Bungics
a kép nagyon szép, ezektől a poharaktól egyébként is el vagyok ájulva :)
Már írom is a levelet: Kedves Jézuska... :)
Szia!
Ez biztosan jó kis könyv lesz! Pedig mindig elhatározom, hogy több szakácskönyvet én bizony nem veszek... :) Aztán meggondolom magam...
Viszont én is korrektor vagyok (tele van velünk a padlás:)), és még egy megjegyzést hozzáfűznék, ezt olyan sokszor nem javítják ki: a jólesik egy szó!
Üdv: Kata
A könyvhöz gratulálok, biztos gyönyörű lesz, a mandulaműtéthez pedig.. kitartás. Nekem is megvolt 30 évesen és a szülés semmi hozzá képest. És ráadásul egy hétig fáj. Minimum. Nagyon. Nem szedtem több fájdalomcsillapítót, mint szabad, sőt spóroltam, ennek ellenére azóta allergiás vagyok rá...
Ja és ne emelj gyereket (és semmit) vagy 2 hétig utána. Na ez volt a legnehezebb...
Emberek! Nem lehetne, hogy csak úgy egyszerűen örüljünk?
Írtam mailt, de elküldöm újra, gondolom, meg se láttad a többi 1000 között.
Na, még egy utolsó megjegyzés:
...még ha ezt jól leplezi is...
Az az "is" szócska nekem hiányzott...
Csak hogy minden a legjobb legyen.:)
Kata
A tipp nincs jól megfogalmazva, béna.
Talán így:
... mivel a limoncello jéghidegen az igazi!
Ja, és kép ferde. Jobbra lejt.
Gyönyörű a kép! Gondolom a többi is ilyen lesz, nagyon várom
Katka
juhuu!!
akkor már meg van mit kérek karácsonyra!
Niki!
a rendelés lehet, hogy korábban felkerül. Sztem 10-e körül lesz kézben a dolog, de jut mindenkinek.: ) de jegyeztem, hogy szeretnél
az észrevételeket köszönöm, írtam ez korrektúra előtti verzió. Nem is a szöveg miatt raktam fel, csak, hogy látni lehessen milyen a megjelenés. Nem gondoltam, hogy ezt elolvassátok : )
remélem, a korrektor is megtalálta ezeket, majd összenézem
a műtétről én sem hallottam sok jót : ( de sajnos nagyon muszáj. Hátha én is jobban viselem. a császárt pl. nagyon jól bírtam, sok barátnőm csodálkozott, nekem miért nem fáj annyira mint nekik. de felkészültem, 2 hét fájdalomcsillapító finom kaják helyett. Nyáron amúgy volt, olyan, hogy nem tudtam enni,nyelni, mert összeért a kettő : ((
úgyhogy recept max az archívumból lesz : )
Nem akarom túlspirázni én sem a dolgokat, nekem 2 éve vették ki a mandulámat, felnőtt fejjel sajna tényleg nem túl jó. Ami viszont sokat segített két fájdalomcsillapító között is, az a jegelés! Ha jót akarsz magadnak, akkor készülj 2 jégzselével, egyik a nyakadon (persze vékony ruhába csavarva), másik addig a hűtőben. Sokat segít, pl nem megy át a fülre annyira a fájdalom.
Kitartás hozzá!
Zsiri
Zsiri!
köszi, jó ötlet a jég! Kipróbálom
Sztem gyönyörű a kép, elájulok tőle, tisztára a gimis capri kiruccanásunk ugrik be róla.. jaj, de gyönyörű volt!!
Viszont most rájöttem, hogy nekem miért nem ízlik a limoncello, pedig imádom a citromot, és az illata is isteni! Nekem hiányzik belőle a citromíz. (mármint a savanyúsága) Persze ez akkor is feltűnt, amikor ittam, de nem gondoltam volna, hogy egyáltalán nem tesznek bele levet, csak héjat.
Mindegy, ez már egyéni szocprobléma.
A könyv biztosan gyönyörű lesz!!
Üdv,
Nyestkutya
Nyestkutya!
igaz a világ nagy részén még nem jártam, de biztos vagyok benne, hogy ez a legszebb helyek egyike
ha jó hideg, de tényleg nagyon, különben ez annyira nem feltűnő. Ha pl. garronésat iszol ott semmi citrom íz nincs, ha magad készíted annyira citromos lesz (nem savanyú), hogy hosszú-hosszú percekig csak a citromot, napfényt, tengert érzed : ) télen jól jön
Bamboo!
Gyógyszertári tiszta szeszt, illetve vodkából is készítettem, nincs közte igazán különbség. A vodka minőségi legyen!
A tesómnak is felnőttként vetté ki a manduláját, nem volt vészes. Ő sok-sok fagyival jegelte! ;)
Nagyon várom én is a könyvet! Ezzel fogom meglepni magam karácsonyra! Szép karácsony lesz! :)
Réka
Már alig várom a könyvet!!! Gyönyörű ez a kép. Én tavaly fűszeres arancellot (limoncello, csak naranccsal) csináltam, a good food karácsonyi számából meg a te limoncello-recepted összegyúrásából. Jó lett:-).
Sajnálom, hogy mandulaműtéted lesz.:-(( A lelki okát kéne megkeresni. Én már egész sikeresen gyógyítom magam, múltkor a fogfájásomat is sikerült:-).
én most vegyes narancs-citromos változatot tervezek karácsonyra, a fűszerezést egy idős olasz nénitől tanultam
Réka!
az jó lenne, ha én is azon kevesek közé tartoznék, akiknek nem annyira nagyon vészes, csak közepesen. Nem tudok mit tenni, muszáj kivenni : ((
faygi, fagyi, jég megpróbálom
én mandarinot akarok idén karácsonyra a klasszik citromos mellett :)
Reni!
az sem hangzik rosszul, imádok mindent ami mandarinos.
GYÖNYÖRŰ!! már nagyon várom ám én is, és előre örülök Veled együtt, amikor kézbe veszed majd. csináljunk csereberepartit!
egy közös főzős nálam?
Gyönyörű kép, nagyon tetszenek a betűtípusok - az egész nagyon harmonikus, mint ahogyan a blogod és az ételeid! (a kertet már meg sem említem:) Gratulálok hozzá és én is nagyon várom, hogy kézbe vehessem!
Éva!
köszönöm, már nem kell olyan sokat aludni 2-3 hét
Megjegyzés küldése