Karácsonyi előételnek vagy a szilveszteri büféasztalra ajánlom ezt a gyorsan, könnyen és olcsón (!) elkészíthető krémet. A házi májkémreceptem analógiájára készítettem, csak éppen lazacból, vajjal. Friss lazacot a Metróban szoktam venni, ott bontják, mindig nagyon friss és mostanában bruttó 2000 Ft kilója (ebből arra következtetek, nem patakban úszott). A receptben megadott mennyiségből (amelyben a lazac 400 Ft) 8 főre lehet előételt készíteni. Csak szebb kenyeret pirítsatok hozzá, ne ilyen sercliket, mint én! Hétköznapokra is ideális felvágottpótló lehet, én vacsorára pirítóssal és uborkával ettem.
Hozzávalók: 20 dkg friss lazac, 5 dkg vaj, 1 kis fej hagyma, 2 evőkanál friss krémsajt vagy creme fraiche, só, bors, citromlé
1. A felkockázott hagymát vajon kezdjük el párolni
2. A lazac bőrét vágjuk le, a halat kockázzuk fel, dobjuk a vajra
3. Kb. 7-8 perc alatt süssük készre a halkockákat
4. Adjuk hozzá a krémsajtot, sózzuk, borsozzuk, pár csepp citromlével ízestísük
Több lazacos étel:
Lazactatár
Lazacfánk
Házi pácolt lazac
Citromtól főtt lazac
Lazac morzsában
2009-12-15
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
17 megjegyzés:
Na még egyet! Szurkoltam,hogy lazac legyen! Megyek a Metroba,bár holnap jön friss kagyló...Jajj-jajj.
én akkor holnap : )
Hmmmm, ez nagyon finom lehet!!!! Meddig ál el szerinted? Gondolom csak 1-2 napig. Májast én is zoktam készíteni, imádom azt is. Már az egész családot megbolondítottam, hogy ne vegyenek boltban ilyet, mert a saját olcsóbb, jobb és biztos máj van benne : )
sztem max. előző napit, érdemes keveset, de frissen készíteni. az egész kb. 10-15 perc, megéri, akár egy alkalomra is elkészíteni
Én is pont múlt héten vettem lazacot a Metroban és tényleg nagyon jó áron van.
OFF, most olvastam a Hobbiszakácsnál, hogy tied a második vendégposzt. Soha nem jöttem volna rá, az olaszos dolgok ellenére se! :-)
Nagyon tetszik ez a recept.
Nemsokára lesz a kisfiam szülinapi zsúrja, amire különböző krémeket készítek kenyér mellé, biztos, hogy ez is felkerül a kínálatba.
Ui: a fényképen az aláírásodból kimaradt az "i" betű.
mostanában nekem is a kedvencem a metro hal szempontból
Eszter!
pedig minden benne volt: olasz, gyerekek, fújj liszt : )))
de lehet, hogy túl egyértelmű. Én sem találtalak volna ki Téged, de már úgy olvastam, hogy tudtam Te vagy
Anita!
köszi : )) tényleg kimaradt. Azt hiszem ennek a képnek ez lesz a védjegye
Szia! Nekem egy kérdésem lenne, nem ezzel a recepttel kapcsolatban. Egy 2007-es szaloncukor házilag. Ma elkezdtem, és amikor a vízzel a cukrot főztem, utána elzártam a gázt, és nem besűrűsödött, hanem továbbra is "habzott" és jött felfelé,és egyszercsak kicsapódott és ugyanolyan cukorszemcsés összeállott valami lett, mintha nem is vízzel főztem volna. Na, ezt utána kis vízzel újra felforraltam, és így belekevertem a csokit és a vajat, most 1 éjszakát pihen. Szerinted így jó lesz? Még soha nem készítettem szalont házilag, ez az első próbám. Köszi Andi
Andi!
Ha olyan állagú volt, hogy el tudtad keverni, akkor sztem oké lesz a dolog. Íg látatlanban elég nehéz. De ment bele dió és keksz is? Csak ckor, vaj, csoki talán kicsit édes lesz.
Tavaly óta a marcipánosra álltam rá, azóta ezt nem is készítettem
Igen, dió és keksz is, de az másnapra van írva. Egyébként most kihűlt, nem rossz az íze.
Köszönöm a gyors választ! Majd megírom milyen lett. Andi
Off, Kriszta, ha van időd és kedved egy kicsit nézz be hozzám, van köszönet a sok finomságért : )
Nem lett olyan szép a szaloncuki, mint gondoltam, de sikere van a gyerekeimnél. Úgyhogy köszi a receptet, és Boldog ünnepeket Nektek is! Köszönöm: Andi
Szia!
Tegnap hazafelé irány a metró, vettem lazacot és este megcsináltam. Isteni lett! és tényleg gyors. úgyhogy meg van 25.-re az előétel... :)
köszi
Dóri
Dolce Vita: ezt kipróbáljuk, köszi!
[Képzeld, jobban vagyok, de remélhetőleg többé nem tervezek éttermet nyitni. :)]
Hapci!
Nagyon sajnálom, iszonyú jó kaját adtatok. Annak, hogy jól vagy pedig örülök!
Dolce Vita: iszonyú és jó...
Talán úgy fogalmaznék, a kaja jó volt, a helyzet meg iszonyú. Alsó hangon 5 millámba került a próbálkozás, de most már nem mondhatja senki, hogy csak pofázom a rendes gasztronómiáról.
Megpróbáltam a tőlem telhetőt, de ehhez szakember kell(ene) és/vagy sokkal alkalmasabb hely és időpont. Ráadásul elég gyorsan rájöttem, csak addig esik jól az éttermi bohóckodás, amíg hobbiként benézek/beállok esténként napi pár órára. Egy homályos pincében robizni egész nap (ráadásul a semmiért) nem nekem való...
Boldog karácsonyt és új évet kívánok (ha meg tudsz valamit a privát mailben küldött ügyben, szólj)!
Megjegyzés küldése