A 400. blogbejegyzés alkalmára egy receptnek talán nehezen nevezhető közzététel. Az az igazság, hogy Karácsony három napja alatt annyiféle finomságot ettem/ettünk, hogy minden porcikám tiktakozott a bonyolultabb fogások ellen. Pedig rám a bonyolult nem is jellemző, de még azt sem kívántam ma, csak valami nagyon egyszerűt. Így készült el kb. 10 perc alatt ez a finom vajas-fokhagymás spagetti. Hozzáteszem, a tészta nem sima "konfekciós" tészta volt, hanem egy kis tésztaüzem vastagabbra gyúrt, "harapható" spagettije volt. Az ilyen egyszerű dolgokba kell valami extraság.
Hozzávalók 2 főre: 20 dkg spagetti, 5-6 dkg vaj, 4 gerezd fokhagyma, só, bors, olívaolaj
1. Tegyünk fel kb. 2 liter sós vizet forralni
2. Pucoljuk meg a fokhagymákat szeleteljük fel, a vajon fonnyasszuk meg (ne piruljon, csak puhuljon), sózzuk a fokhagymás vajat
3. Főzzük ki a tésztát, szűrjük le, dobjuk rá a fokhagymás vajra, nagy lángon 1 perc alatt főzzük őket össze. Én még sajtot sem kívántam rá (vagy csak lusta voltam elmenni a spejzig, de nem hiányzott róla), kicsi borsot őröltem a tetejére tálaláskor és finom olívaolajjal meglocsoltam
2009-12-28
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
16 megjegyzés:
Vaj helyett olívát szoktam használni, és 4 gerezd helyett egy egész fejet! Némi csípős ízt is csempészek bele, olyan hátulcsípőst... (erős pista, bors), és persze kis zöldfűszereket...
akkor az majdnem aglio, olio e peperoncino. Mi is gyakran esszük, ez most ennél is egyszerűbb. Karácsonykor halat sütöttem fokhagymás vajban, innen jött az ötlet, hogy ez bőven elég "szósznak" egy tésztára
Igen igen, olyat akartam csinálni. Zamárdiban az olasz étteremben többször ettem olyat, és valahogy az olaszos tészta keveredik a magyaros fokhagyma-erőspista keménységgel, és nagyon finom volt, így próbálkoztam itthon is...
nagyon tetszik az ötlet, szerintem hamarosan kipróbálom! a fotók is szépségesek... :)
egyszerű és finom : )
a fotókban annyi az újdonság, hogy vakukkal készültek a lakásban
persze próbálom ugyanazt a hatást elérni vele mint a korábbi, természetes fénnyel készült képeknél
megkaptam karácsonyra a könyved anyukámtól. pedig csak egyszer emlegettem neki a blogod:D
De jó! meg is főzöm vacsorára! Nagyon megkívántam a sok-sok édes után!XD
Megfogadtam, hogy újévig nem főzök, erre jön ez az egyszerű - és mivel elkészítettem tudom, hogy nagyszerű - recept és az összes karácsonyi maradékot a mélyhűtőbe tettem és délelőtt nekiláttam főzni. Hát ez teszed velem, Kriszta?!?!
Mi is megcsináltuk azt a bizonyos halat....a férjem szerint sok receptet kipróbáltunk már,sokkal voltunk elégedettek,de ennyire még egy se jött be!!!Nagy-nagy grazie!!!
Notte!
az a hal nálunk is nagy siker volt, most fogasból készült
de ez a tészta csak tíz perc munka : : én sem akartam már idén főzni : ) és tessék, még egy desszert is készült, ez csak öt perc munka
Katina!
Anyukád akkor nagyon figyelmes ajándékozó : )
Dolce Vita: melyik az a pici tésztaüzem, aki ezt a spagettit gyártja?
Off: voltunk a Giustóban lelkesedésed nyomán. Nagyon kellemes hely, jól sütnek halat és elektromos sütőből még nem ettem ilyen finom pizzát. Sajnos, a tiramisujuk rémes volt aznap.
Kriszta, nem tennel fel nehany spagetti-szosz receptet? a paradicsomost szeretjuk, de jo lenne mar valami ujdonsag is (ami nem paradicsomos, nem tartalmaz tengeri herkentyuket ... :-P )?!
koszi
Szia Edit!
nem paradicsomos receptet nehéz nekem, mert ezt szeretem, de fennt van pl carbonara, aglio olio, van spárgás is (igaz, kevés szardellával), citromos. Tejszínes szószt biztos nem főzök, mert nem szeretem nagyon, nem : (
koszi szepen h irtal :)
akkor kenytelen leszek masutt utananezni ... igazabol valami gombas, zoldseges, kremes szosz erdekelt volna, de majd keresek a neten :) csak gondoltam "hatha majd Kriszta tud valamit ajanlani" ;))
Ma én is elkészítettem ezt a spagettit, nagyon finom lett. Tettem rá sajtot és picit sok lett a vaj, de egy-két alkalom után kiderül nekünk hogy ízlik a legjobban. A fokhagymát és borsot imádom, úgyhogy abszolút bejött és hamar elkészült.
Köszönöm
Megjegyzés küldése