Fotózás közben, a teraszon eddig a kutyákat kellett hessegetem a "tárgyasztal" mellől. Ha elég erélyesen szóltam rájuk ők legalább elmentek az illatozó kaja mellől, baj csak akkor akadt, ha valamilyen kiegészítőért vissza kellett lépnem a lakásba. Kockázatos akár csak 10 mp-re is ételt magára hagyni 2 állandóan éhes beagle társaságában, legyen az az étel akármilyen magasan is. Volt, hogy leloptak egy falatot a szépen elrendezett tálról.
A hideget megelégeltem, átmenetileg beköltöztem a lakásba a fotózással. Azt viszont nem gondoltam volna, hogy Kristóf nagyobb "probléma" lesz. Amint meglátja a fotózásra kikészített ételt hangos "hammaa" csatakiáltással indul is felé. Ezért látni mostanában egyre több képen belógó gyerekkezet. : ) Most kanalat is hozott magának a tintahalhoz. Hagytam, kóstolja meg bátran, úgysem fogja enni. Tévedtem, a fűszeres padlizsános birkához hasonlóan ez sem verte ki a gyereknél a biztosítékot, csak a petrezselymet köpködte, gyönyörűen bevacsorázott belőle.
További tintahalas receptek:
Töltött tintahal
Bundázott tintahal
Tintahalas polenta
Gyömbéres tintahal
Zöldborsós tintahal
Risotto nero
Hozzávalók: 8 db 15 cm nagyságú tintahal (pucolása itt), 1 kicsi fej édes hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1-1,5 dl száraz fehérbor, 1 csokor petrezselyem, olívaolaj, só, bors, 1 szárított erős paprika
1. A titahalak tömlőjét mossuk ki, szárítsuk meg, karikázzuk fel
2. Serpenyőben olívaolajon futtassuk meg enyhén a fokhagymát, az apróra vágott hagymát és az összetört erős paprikát, dobjuk rá a tintahalat, nagy lángon pirítsuk 2 percig, majd öntsük fel a borral
3. 4-5 percg nagy lángon folyamatosan kevergetve főzzük
4. Friss, aprított petrezselymet keverjünk hozzá, pirítóssal tálaljuk
Ez a mennyiség 2 főre főételként, négy főre előételnek elég!
2010-02-18
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
15 megjegyzés:
Annyira édes ez a gyerek!
Szia Kriszta!
A tintahalat a metróban vagy a nagycsarnokban vetted?
Üdv.: Hugi
ez most a csarnokból volt
Jaaaaaaaaajjjj, nagyon cuki! Mármint Kristóf, nem a kaja!!! :)
Szia! Nagyon jól néz ki... remélem ez végre legyőzi a párom ellenállását a tintahallal szemben. :)
Szeretnék kérni valamit. Írnál valamikor pár szót a konyhakertről, ültetésről, tapasztalataidról?
Nagyon megköszönném :)
Petra
reméljük a pezsgőbe (feltéve ha az) nem kóstolt bele a gyerkőc, vagy??? :)))))))
zseva
kifejezetten mulatságosak azok a fotóid, ahol belóg egy kutyaorr, vagy matató gyerekkéz. minden másnál kifejezőbb, és megtöri a monoton ételsort.
a tintahalat hasonlóképp készítem, a végén limelével meglocsolom, nagyon kedvelem.
egyébként a nagyobbik lurkóm nekem is megeszi, még a polipot is, ő 3 éves (a kicsi 7 hónapos).
jobbulást a kicsinek!
Kriszta!
Az a szerencsés, aki főzést és fotózást nyert tőled karácsony előtt, volt már nálad főzni?
Lesz bejegyzés melyik ételt készítettétek, milyen hangulatban telt a főzés, fotózás?
Én is pályáztam nem kevés sorsjeggyel, de sajna lemaradtam. De ez így van, mert és még soha nem nyertem tombolán sem.
Petra!
ok, lassan aktuális lesz, de ahogy jön a tavasz, több kinti téma lesz
Zseva!
fehérbor, de abból nem kapott.
Xman!
igaz! citromot facsartam rá én is.
Köszi, gyógyulgatnak végre. Náluk a nagy már válogat, de a kicsi mindenféle halat megeszik
Kriszta!
a jövő héten jön, biztos írok róla,
igen, közeben jobban megnéztem..:)
amúgy most ebédeltük a sütőben sült rántottcsirke combot és isteni finom lett!!!!
köszönet a jó ötletért...már elkezdtem továbbkürtölni mindenkinek..
zseva
Sok receptedet kipróbáltam már, ma éppen a NL Konyhában szereplő almás gombóc lett volna soron, de sajna szétfőttek a vízben. Azt hozzá kell tennem, hogy nem fél órát hagytam állni, hanem jóval többet, kb. 2-3 órát. Lehet, hogy ez volt a gond? Vagy az almából kellett volna lereszelés után kinyomkodni a nedvességet? Amúgy mindent a recept szerint csináltam, kézzel jól formázható tészta volt...
Ja, Kristóf nagyon tündér a képen.
Köszi, ha válaszolsz. Ági
Hehe, akkor most kell rászoktatni a gyereket, hogy mindenevő legyen! Jöhet a béka, csiga, pacal tüdővel :D :D s miegymás!
Nálunk sajna semmilyen vízi állatot nem kóstolnak a kisfiaim (max. a halászlé levét a kisebb).. de majd idővel (=kamaszkor:)) biztos rákapnak.
Édes ez a Pici!
Üdv,
Nyestkutya
Kristóf nagyon cuki, és a kaja is jól néz ki - én alapból nem vagyok herkentyűrajongó, de azért ezt megkóstolnám. Talán a férjemnek megfőzöm egyszer valami jeles alkalomra.
Az én fiam sem kap szívbajt a fűszeres, csípős kajáktól - az apjára ütött ez ügyben, én nem csípem a csípőst.
Csuda édes ez a gyerkőc!!!! Szeretem az ilyen fotóid!
A herkentyűkért annyira én se rajongok, de a halakra többek között te szoktattál rá, no meg az angol bőségzavar :-)
És ha már angol: Hoztam ám Good Food-ot, majd írok mailt, hogy hogy is tudom Neked eljuttatni. Gyermekeknek jobbulást!!!
Szép hétvégét!
Vera
Ági!
Nem tudom, lehet, hogy levesesebb volt jóval az az alma, amiből készítetted, mint az enyém : (
Vera!
de szeretném néha látni az angol bőségzavart!
nem is vettem újságot még : )
Megjegyzés küldése