Egy hét alatt nagyot fordult az időjárás, pár napja hóesés, tegnap 22 fok. A piaci kínálat persze nem tudja ilyen gyorsan követni az eseményeket, de ha 22 fokban nézelődök az árusok standjain, akkor nagyon szeretnék már valami zöldet, üdét, nyárit enni. A kínálat még mindig a szokásos téli (na jó spenót és sóska volt már mindenhol, de ez egy ideje van), viszont az egyik árusnál volt újkrumpli. Olyan igazi, nem fojtott. Horror áron persze, de fél kilót engedélyeztem magunknak. Ebből lett ez a gyors és baromi könnyű, kalóriamentes ebéd. Szerencsére a kicsi az ilyen zöldséges fogásokat még örömmel eszi. 6 hónapos kortól (a mozzarella elhagyásával, parmezán mehet) szerintem bátran adható a manóknak, hiszen nincs benne más, mint amit egy főzelékbe ne turmixolnánk bele. Tapasztalatom szerint a gyerekek sokkal hálásabbak a sült zöldségekért, amelyek édesebbek, ízesebbek lesznek, mintha csak simán vízben párolnánk őket. Így már olyan igazi étel kinézete van, azt pedig nagyon szokták díjazni a kicsik, főleg ha látják, hogy a többiek körülöttük nem pempőt esznek.
Felnőtteknek könnyű ebédnek, vacsorának ajánlom, diétához is ideális.
Hozzávalók 2 főre: 30 dkg újkrumpli, 1 kis cukkini, 1 400 gr-os konzerv koktélparadicsom (Despar-os), 2 gerezd fokhagyma, só, olívaolaj, 1 zacskó mozzarella, 5 dkg parmezán, 5 evőkanál zsemlemorzsa
1. Szórjuk a morzsát egy tűzálló tál aljára
2. Dörzsöljük le a krumpli héját, vágjuk őket félbe, tegyük a tálba, szórjuk rá a félbevágott, majd felkarikázott cukkinit, sózzuk
3. Tegyük rá a paradicsomokat, a léből csak 2-3 evőkanálnyit. Aprítsuk fel a fokhagymát, keverjük ezt is a zöldségekhez, locsoljuk meg olívaolajjal, tegyük a sütőbe 220 fokon süssük fél órán keresztül
4. Mikor majdnem kész tegyük rá a felszeletelt mozzarallát, süssük még 10 percig. Tálaláskor parmezánt reszeltem rá.
2010-03-25
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
14 megjegyzés:
Ez jó, épp tegnap vettem én is újkrumplit az elsőt amit láttam.
Miért nem ehet a kisgyerek mozzarellát? Úgy általában nem lehet?
nagyon nagyon nagyon guszta ez az étel!!! irány a zöldséges! :)
Édes és Keserű!
6 hónaposnak nem adnék mozzarellát, túl friss sajt az ahhoz, ilyen korban sztem inkább érettebb sajtot érdemes adni (a parmezán simán adható ilyenkor)Mozzarellát olyan 8 hónapos kortól, mikor már eszi bőven a joghurtokat, túrót stb
Ildikó!
örülök ha tetszik, féltem, hogy truytisnak ítélitek : ))) tényleg nagyon finom, és ahogy nézem, a mai időjáráshoz is illik. Azt hiszem, mi ma a teraszon fogunk enni
Szia Kriszta!
Tökéletes, épp hús csökkentés van nálunk diétával összekötve.
Cukkinit meddig lehet még kapni szerintetek a piacon?
Beírnám ezt az áprilisi menűnkbe, csak ezzel a részlettel nem vagyok tisztában :(
válaszaitokat előre is köszönöm
Hugi
u.i.: várom már a keddet, az olaj kóstolóra megyek Hajnival :)
trutyis ám! :) és ez a legjobb benne! imádom a szaftos dolgokat!!!
Trutyis??? A tepsis ételek nagyon finomak tudnak lenni... trutyi ide vagy oda, ha valami Neked ez ízélmény, akkor miért ne raknád fel egy gasztroblogra??? Nem csak kulináris remekműveket lehet bejegyezni :D :D
Milyen a Despar-os paradicsom, és hol lehet venni?
Hugi!
gyertek! ma hoztam el Giuseppétől a kajákhoz a hozzávalókat, hmm ennyi finomság, mint ott nála
cukkini sztem van folyamatosan, ez most mind import, aztán nyáron jön a magyar (tized áron) idén ültetek én is, sárga cukkini magokat vettem
EszterII
Interspar saját márkás (deSpar)olasz konzerv (az olaszoknál DeSpar a cég neve, meg lehet, hogy máshol is). Olasz konzerv nagyon jó minőségű és 200 ft körül van!
igazatok van, trutyis de finom : )) bár ma már vannak "trükkjeim" hogyan kell trutyis kaját fotózni
A többi Desparos terméket is szeretjük.Például az olajbogyó isteni!Mindegyik Desparos termék olcsó és jó minőségű.Az említett konzerv pl.csak 150 forint.
Az ízek útján
Gasztronómiai utazás az olasz Friuliban
Scata, Stefano; Filiputti, Walter
Alexandra Kiadó
Nagyszerű borok - Nagyszerű séfek
Könyv > Gasztronómia > Nemzetközi konyha
2 999 Ft
(Eredeti ár: 8 500 Ft)
Megcsináltam tegnap, nagyon finom!!!
Szia Kriszta! Ma ebédre elkészítettem ezt a receptet és nagyon finom lett. Annyit módosítottam, hogy fetát is daraboltam a krumpli és a cukkini közé, a parmezánt viszont elhagytam. Kislányomnak is ízlett, örömmel eszegette. :) Nagyon szeretem a receptjeidet, a fotóidat. A ma feltett tökfőzeléket is el fogom készíteni. Kellemes hétvégét!!! Betti
Betti!
Fetával is finom lehet, karakteresebb. A tökfőzelék is igazi babakaja : )
Megjegyzés küldése