2010-04-19

Epres-narancsos pavlovatekercs

Lehet szerelembe esni egy étellel? Nekem sikerült. A pavlova villámgyorsan elcsavarta a fejemet: szerelem volt első látásra hiszen iszonyú látványos. Aztán jön a belbecs: finom és nagyon hamar, könnyen elkészíthető. Készítettem már csokisat majd új formában is hasznosítottam a tojáshabot, sütöttem habcsóktetős citromtortát, most pedig a piskótatekercs mintájára feltekercseltem. Ez is sima ügy, próbáljátok ki bátran!
A recept itt olvasható, ahogy hozzá a kedvenc képem is a DG-n.

14 megjegyzés:

Vera írta...

Nagyon jól néz ki, éppen ma akartam pavlovát csinálni. A kép nagyon guszta.
(nekem is vannak ilyen tányérjaim :)

Dolce Vita írta...

nálam ezek kölcsönbe szoktak járni, fotózáshoz hozom el a Butlersből, most a kerti bútor is onnan van

Vera írta...

Te mázlista :)

Egy "a" hiányzik a narancsból a címben.

sos_glutén írta...

Huha, ez mindenképpen kipróbálásra kerül. Tegnap a kolléganőm falatozott egy kis kupac epret (akkor eszméltem, hogy egy hét és itt a május).

Kriszta majd fordulhatok hozzád helyismereti téren mailben?

Gratula a fotókhoz, igazi tavaszi, vidám és üde (és végre kinn is süt a nap :-)

Dolce Vita írta...

Vera!

persze! és akkor legalább leegyeztetjük az újságos cserét is

Édes és Keserű!
Köszönöm, már én is kiszúrtam, pótoltam.
Annyira nem jó, minden hónapban ide-oda cipelem az edényeket, tányérokat. Bár így tényleg sokkal könnyebb dolgozni újságos fotózásnál, hogy nem kell azon sokat gondolkodni, mi a csudára tegyem a kaját

L.Krisztina írta...

Pont tegnap néztem én is ki az Oliv magazinból ezt a felhasználási formát a tojáshabnak. Ott simán csak vanília krémmel töltötték meg , de így eperrel még jobb lehet

réka írta...

hú, de jól hangzik. az öcsém ballagására akartam mini pavlovákat készíteni, de ez a sütés szempontjából egyszerűbbnek tűnik. nem kell 25 korongot kisütni :D csak valahogy nem hiszem el, hogy tényleg fel lehet majd tekerni...

Csibimama írta...

Jövő héten pénteken fog ballagni a nagy fiam. Vendégeket hívtunk az eseményre. Éppen azon gondolkodtam, hogy milyen finomságokat készítsek. Ez remek lesz! Különleges, ilyet még biztosan nem ettek és láttak! Előre látom a "megdicsőülésemet!
Köszönöm.

Bisztrókonyha írta...

Megsütöttem. Jeles alkalomra lett volna, de sajnos nem lesz. Mert nekem túlságosan tojás ízű. Mind a fehérjés hab (amit sajnos kevés ideig sütöttem-szerintem), mind a narancsos töltelék. Ilyennek kell lennie?

Dolce Vita írta...

Réka!

mikor kieszed a sütőből akkor ropogós a teteje, de ezért kell 2 sütőlap közé tenni, hogy a gőzben visszapuhuljon tekerhetővé

Anna!

Nem szabad tojásos ízűnek lenni, a sárgáját elég sokáig kevered a cukorral, majd felfőzöd a naranccsal, annak kifejezetten átható narancs íze lesz, a hab egy sült hab olyan az íze mint pl a máglyarakás tetején a habnak

Bisztrókonyha írta...

Hát akkor nem tudom... Lehet újra próbálkozom.Egyszer a zabaglione-vel is jártam már így. De a pavlova meg finom volt. Nem értem. A tojás pedig házi,abban hiba nem lehet. Ehhez kellene a videorecept :)
Más. Sale hogy tetszett? És a CM?

Bisztrókonyha írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Dolce Vita írta...

lehet, hogy túl házi az a tojás, és tojásíze van : ))
Egy-egy jó dolgot azért találtam bennük, de igazad volt, nem olyan nagy durranás, azért nagyon köszönöm!

Bisztrókonyha írta...

Arra már rájöttem, hogy bolti tojásból pl a macaron jobban sikerül. Talán mert nem annyira friss, vagy nem tudom, mindenesetre nem olyan híg a boltinak a fehérjéje. De a saját tojásnál legalább tudom, hogy azok a tyúkok egész nap kint kapirgálnak a nagymama udvarán, füvet is esznek stb.
Szívesen, máskor is-tudod :)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin