2010-04-11
Fahéjas-gyömbéres hagymalekvár libamellel
: ) Igazi ünnepi, vasárnapi ebéd, szép terítékkel, szép abrosszal és szalvétával ahogy az ilyenkor dukál. Elkészíteni nem bonyolult feladat, a mell (legyen az kacsa vagy liba) sütési idejét azonban érdemes a saját sütőnkre belőni. Nekem a bevált módszer a következő: bekapcsolom a sütőt 250 fokra, felül, serpenyőben körbesütöm a mellet. Először a bőrös részét, majd fordítom, ha az már szép piros. Kb. 8-10 percet sül így a mell, majd 15 percre beteszem a sütőbe. Szeletelés előtt 7-8 percet hagyom a húst pihenni. Így nagyon szép rózsaszínre sül a hús. Szeletelés után sózom, borsozom csak.
Hozzávalók: 50 dkg libamellfilé, 4 fej vöröshagyma, 1 csokor újhagyma, 1 rúd fahéj, 3-4 cm-es darab, friss gyömbér, méz, édes fehér balzsamecet, só
1. A hús elkészítését lásd feljebb
2. Félbevágom, felszeletelem a vöröshagymát
3. Kevés olajon párolni kezdem, hozzáadok 2 evőkanál balzsamecetet, 2 evőkanál mézet, a lereszelt gyömbért és egy egész rúd fahéjat, annyi vizet, hogy ellepje
4. Takarékon, olykor-olykor megkeverve minimum 1 órán keresztül főzöm a lekvárt, ha szükséges öntök még hozzá vizet, sózom
5. Az újhagymát akkor adom hozzá, mikor a lekvár kész, ezzel már csak pár percet főzöm
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
6 megjegyzés:
Mennyire hasonlítható a rendes hagymalekvárhoz? Mármint ízre (leszámítva a fahéjat meg a gyömbért).
Olyan, mint egy hagymalekvár vöröshagymából, csak kicsit fűszeresebb, izgalmasabb
Úgyis kacsamellet kért a párom a héten, kipróbálom. Vöröshagymából én is készítek, szeretjük.
Ilyenkor a kacsa/libamell kismamának kellően átsül?
Köszi, Szilvi.
át, roséra : )
nyers nem marad. De ha gondolod, hagyd 5 perccel tovább, de ne többet
Köszi, lehet, hogy hétvégén megejtem!
Megjegyzés küldése