2010-08-03

Fetás cukkinitorta

Nem volt itthon kenyér, helyette volt azonban jó sok cukkini és egy darab feta a hűtőben, így lett ez a torta a tegnapi vacsoránk. Hidegen és melegen is nagyon finom, talán én egy fokkal jobban szeretem hidegen, mikor a paradicsom kicsit megereszkedik, szaftosabb lesz tőle a torta. A paradicsom-cukkini páros amúgy nálam a nyarak kedvence, látványában is ízében is képes minden alkalommal lenyűgözni.

Hozzávalók: 15 dkg liszt, 1+1 tojás, 7 dkg vaj, csipet só, két kisebb cukkini, 3-4 szem paradicsom, 15 dkg feta, 1 dl tejszín, friss oregánó

1. A lisztet, 1 tojást, vajat, sót összekeverem, folpackba csomagolom, és egy órára a hűtőbe teszem
2. A tésztát kinyújtom egy kerek tortaformába, úgy, hogy maradjon egy kis pereme, villával megszurkálom, és feltét nélkül 10 percig sütöm 180 fokos sütőben
3. Közben összetöröm a fetát villával, hozzáöntöm a tejszínt és hozzákeverek egy tojást, az összevágott oregánót
4. A sajtkrémet a tortára kanalazom, és felváltva ráteszem a vékonyra karikázott cukkinit és paradicsomot. Olívaolajjal meglocsolom 25-30 percig sütöm 200-220 fokon

15 megjegyzés:

Névtelen írta...

Húúú, ez nagyon jól néz kis, és bonyolultnak sem tűnik!
Szerintem ma este meg is próbálkozom vele, pont minden van hozzá :-)!
Köszi a receptet!
Zsófi

rojalka írta...

Nekem mozzarellám van itthon szerinted azzal is jó lesz?

Klára írta...

Szia Kriszta,
én is megcsinálom hétvégén,
nagyon jól néz ki.
A kertből meg van hozzá minden :)
Mekkora tortaformában sütötted?
köszi,
Klára

Dolce Vita írta...

Klára, a tészta mennyisége 22-24 centis formához jó

Rojalka, igen lehet azzal is, csak akkor sózd a zöldségeket, és a mozzarellát is!

Zsófi!
tényleg nagyon egyszerű

Névtelen írta...

Nagyon köszönöm ezt a szuper kis receptet, éppen azon agyaltam, hogy mit készítsek diétázó, -cukorbeteg-, fogyni vágyó Férjemnek, akinek szénhidrát is kell,fehérje is, és némi jó fajta olaj.
Ebben minden benne van, és a hab a tortán a sok finom cukkini és a paradicsom.Én ezt most házi sajttal csinálom.
KÖSZÖNÖM!!!!

Névtelen írta...

Szia Kriszta!

A liszthez a vajat hidegen adod hozzá? Tehát omlós tészta lesz belőle?

Ágnes

Dolce Vita írta...

igen, omlós tészta

Gyöngyi írta...

Már meg is ettük. Jól sikerült. Köszönet a receptért.

Catty írta...

Nagyon köszönjük a finom receptet. Dupla adag készült belőle, egy falat sem maradt. A nagyfiam pedig megkérdezte: "Mami csinálsz ilyet máskor is?"
:-)

Catty írta...

Az előbb lemaradt, hogy a fiúk nálunk nagyon válogatósak, úgyhogy ez nagy dícséret részükről

Korcsolya írta...

Kedves Kriszta! Elkészítettem, és eszméletlen finom lett! Köszönöm a receptet! :)

Trixi írta...

Ma este megsütöttem, isteni lett!
Egy kicsit megbolondítottam: a tésztába is szórtam egy kis oreganot, a krémbe pedig belekarikáztam egy jókora darab póréhagymát.

Köszönöm a receptet!

Trixi írta...

...ja és az páromon kívül a másfél éves kislányom is azt hajtogatta: még! még!

Holnap ismét megsütöm, mert kevésnek bizonyult...

Dolce Vita írta...

Örülök, hogy így ízlett mindenkinek, nekem is ez a tapasztalatom vele, hogy mindig sikert arat

Névtelen írta...

Már másodszorra készítem, először nagyon kemény lett a tésztája, de valószínűleg azért mert sokat hagytam pihenni elősütés után és picit vastagabbra is sikerült mint másodszorra...most füstölt fetával készítettem, isteni lett! Köszönet a receptért!
Panni

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin