2010-11-30

Ki, mit, mikor, hol, miért?

- Hogyan jött a webshop ötlete?
- Az egész egy tésztagéppel kezdődött. A tavaszi Konyhakiállításon vettem egy tésztagépet, kipróbáltam, tetszett, írtam róla. Másnak is tetszett de nem lehetett hol megvenni a terméket. Kitaláltunk egy elég vicces rendszert a nagykereskedéssel, jelszóval be lehetett menni a hozzájuk és meg lehetett venni a gépet. Ősz elején végre én is eljutottam először a kereskedésbe és elámultam, mennyi minden van ott, ami tetszik, de általában nem lehet kapni. Első ötlet az volt, hogy a blogra felteszünk a kínálatból néhány, nekem tetsző terméket, de aztán a lista csak bővült és bővült. Saját hely kellett neki. Az élelmiszerekre ugyanez igaz, hiába írok receptet apró szemű olasz lencsével, ha az olvasók ehhez nem jutnak hozzá. A legjobb hazai éttermek már használják ezeket a termékeket, de a szélesebb közönség ezekhez nem jutott hozzá. Giu pedig csak ígérgetett. Erről lejjebb olvashattok az ő szemszögéből is.
- Mit lehet majd kapni?
- Alapvetően konyhai felszereléseket, élelmiszert és minden olyan dolgot, amely nekem tetszik, használom és szeretem és a főzéshez, gasztronómiához köthető
- Változó lesz a kínálat?
- Élő üzletet szeretnénk, és itt már jön a többesszám, mert a dolog alakulása közben úgy gondolom, Giuseppe, aki az élelmiszerekért "felel" is főszereplővé vált. A termékek bővülnek, cserélődnek. Lesznek olyan különlegességek, amelyek csak időszakosan kaphatók (pl, egy frissen sajtolt, szűretlen olaj, amelynek a bogyói 2 hete még a fán voltak) és persze lesznek állandó termékek is. Folyamatosan keressük a különlegességeket, és kimerítő munkával teszteljük őket. : ). Tervezzük, hogy nagyon speciális, tradicionális olasz konyhai kellékek is érkeznek, olyanok, amelyeket már csak néhány mohikán készít, ezek igazi iparos munkák.
- Mi a kedvenced?
- A terméklista személyes válogatás eredménye, teljesen szubjektív, csak olyan dolgok kerülnek be, amelyek nekem tetszenek. A konyhai termékek közül nagyon sok mindent használok (kerémialábosok) vagy majd szeretnék használni én is. (pl. rögtön kinéztem magamnak a julienne vágót, a citromhéjkapartót vagy a térbeli mézeskalács sablonokat). Kifejezetten szeretem a "törhetetlen" Bormioli kristálypoharakat, az üveg ételszállító dobozt a táskával, vagy az Emilie Henry pénztárcakímélőbb alternatíváját a Pyrex piros kőtálakat. Étel fronton az a nagy szerencsém, mindegyik tételt kóstoltam az elmúlt egy évben. Itt nehéz lenne kedvencet választani. Persze van néhány favorit, a fehér balzsamcet,az óriás zöld olíva vagy a sóban eltett pantelleriai kapribogyó. Ezeket a termékeket kb. fél éve ismertem meg én is. Az első kóstolásukkor elájultam, sosem gondoltam volna, hogy ilyen is lehet egy olaj- vagy kapribogyó íze. Erre mondjuk azt, hogy semmi köze ahhoz, amit eddig ismertünk.
- Hogyan jut minderre időd?
- Nem tudom, azt hiszem alapvetően ilyen vagyok, mindig kell valamit csinálnom. És ha lehet egyszerre több dolgot párhuzamosan. Így van meg a kellő ingerszintem. Természetesen sokan segítettek az oldal létrehozásában, férjem, aki a teljes arculatért felelős, illetve két kollégánk Viki és Zsolt. A továbbiakban ők lesznek az adminisztrációért felelősek, nekem a válogatás, termékek felkutatása marad. Ez nem is olyan rossz munka, nem?

És akkor jöjjön Giu, a "mio socio"
"Mióta Krisztával ismerjük egymást, számtalanszor kérdezte, mikor lesz már webshopom.
Természetesen számtalan más ember is kérdezte ugyanezt, és a végén megszokták a választ is: "nemsokára".
Pár hónappal ezelőtt viszont, a helyzet megváltozott: Kriszta kezébe vette az ügyet, és elindult a saját útján.
Felkért egy mellékszerepre, és nagy örömmel fogadtam az ajánlatát, mert tudtam, hogy profi módon fog hozzáállni, mint minden máshoz amit vállalni szokott.
Ennek a webshopnak az élelmiszer rovata, számomra azt a hiánypótló szerepet hivatott ellátni, ami szükséges ahhoz, hogy "demokratikusabban" hozzáférhessen mindenki bizonyos magas minőségű olasz alapanyagokhoz. Gondolok például az eredeti olasz fenyőmagra, a pesto genovese elengedhetetlen hozzávalójára, vagy a durumbúzadarára ami a házi tészta készítésben szinten fontos szereplő.
Természetesen ez messze nem a teljes lista azokról a termékekről, amiket szeretnék veletek megismertetni, de most, hogy végre a technikai háttere adott, és Kriszta személyesen foglalkozik vele, tudom, hogy Szombathelytől Debrecenig, a hozzávalók hiánya nem lesz ürügy arra, hogy ne "főzzünk olaszul".
Fogadjatok szeretettel, és főleg az elején egy kis türelemmel.
Giuseppe"

45 megjegyzés:

Cukroskata írta...

A kerámialábost sütőbe is be lehet tenni?

Dóri írta...

Jajj, gyönyörű, csodálatos, fantasztikus a másik honlap, nagyon-nagyon gratulálok, és egy kalappal a sikeres folytatáshoz!!! :)
Dóri

Dolce Vita írta...

Kata, igen, persze sütőben süthető! Kiírjuk a termékhez

Erika írta...

Sok sikert hozzá!!

Bodza írta...

Csatlakozom, sok sikert kívánok. Az oldal szép lett nagyon.
A sok tennivalóhoz csak hozzátennék én is 2 ötletet, ha már hiánypótlásról van szó: javasolnék egyet az élelmiszerek sorához, a gesztenyelisztet.
A könyvekhez pedig egy rég elfeledett(?)szakácskönyvet: Lénárd Sándor: A római konyha. Talán újra kiadható ez is.
Persze csak ha tetszik. :)

Unknown írta...

Gratulálok!!!!
Öt perc alatt el tudtam(volna) költeni az idei és a jövő karácsonyi keretemet! Most szelektálok és nemsokára "kosárba is rakom"!
:)))

ehran írta...

Gratulálok, és jól tetted Kriszta, hogy nekiálltál rugdosni Giut, így végre lett webshop. :) Remélem sikeresek lesztek, én mindenesetre regisztráltam. :)

Delish írta...

Nagyon tetszik, szep az oldal es sok sikert hozza :)

Ági, aki főz írta...

Gratulálok! Szép és igényes, én is tudnék egy csomót választani ezek közül.

Névtelen írta...

Éljen, éljen, éljen!!!!:-)) Hiánypótló, zseniális!
K.

Hapci írta...

Hajrá, Kriszta!
Ezzel nem lehet úgy járni, mint egy étteremmel. :)
Ha netán nem veszik, majd mégse csinálod, meg a két kollégát se erre alkalmazzátok kizárólag, gondolom...

Dolce Vita írta...

Nem, nekik mellékes. Nekem meg fontos. : )
Az éttermet nem bírnám lelkileg, fizikailag. Sztem örök álom marad

Xman írta...

Gratulálok!
A panettonéban amúgy mi kerül 7000 ft-ba? Panettone sütő nincs?

Dolce Vita írta...

Bodza!

A könyv nagy kedvencem, nekem egy pár évvel ezelőtti kiadás van meg, utánanézek van-e belőle, kapható-e, beszélek a kiadójával.
Pont ilyen élő webhopra gondoltam, ahol Ti is javasolhattok termékeket. Köszi!

Dolce Vita írta...

Xman!
Ezeknek a kézműves, díszdobozos panettónéknak az ára 25-35 euro között mozog Olaszországban. Tudom, ez nekünk elég erős, illetve nincs hagyománya, mint odakint. (ezért is írtam, hogy inkább ajándéknak ajánlom)
ha tudok közlekedni a hóban, megyek is a panettone sütő formákért, és elérhető lesz a boltban, aki szeretne, süthet magának szép arany-barna papírban panettonét

Dolce Vita írta...

Illetve mi a 3000 Ft/kg-s áruházas, iparihoz vagyunk szokva.

Agnes_Villanyi írta...

Szia Kriszta!
Klassz az áruház!

A panettone mekkora? Úgy értem hány személy részére elegendő? Kis szeletekre, kávéhoz gondolom.

És melyik a legfinomabb?

Köszi.

Dolce Vita írta...

Az 1 kg kitart egy 4-5 fős családnak az ünnepekre (3-4 nap), reggelihez, uzsonnára kávéhoz. A klasszikusat kóstoltam csak, az nagyon-nagyon finom volt. Teljesen házi ízű süti (csak ebből én pl. sajnos nem tudok ennyire jót sütni) nem véletlen az a 3 generáció : ))) de ők biztos bejgliben nem jók

Agnes_Villanyi írta...

Ó, szuper, köszi.
Akkor meg van az ajándék néhány helyre.
(Külföldön vagyok, úgyhogy pont jókor jött ez az áruház. Így mégis tudok ajándékot küldeni az otthoniaknak.)

krisz írta...

Tetszik az aruhaz, igenyes a termekkinalat. Az arak is rendben vannak, kulfoldhoz hasonlitva nagyon is rendben. Kar hogy nem Mo-n elek, tudnek vallogatni. ;)
A julienne vagot viszont ketszer meggondolnam. Nekem mar van ilyen, gyakorlatilag juliennre reszelem vele a kezemet. :( Ha a repat merolegesen vagom rajta akkor tul rovid julienne-t kapok, ha meg hosszaban akkor meg a fele repat mar csak a kezemmel egyutt tudom lereszelni. Lehet en csinalom benan es nem tudom a technikajat, de nekem ez a vago csalodas volt. Pedig nagyon lelkes voltam mikor vettem, de mostmar csak a vendegek kedveert vagdosom a kezemet vele.

kernelpanic írta...

Kriszta,
perfetto, perfetto!
ez nagyon jó, pont jól időzítettétek. Most jöttem haza külföldi országból, ahol megszoktam, hogy könnyen elérhetőek a jó minőségű mediterrán alapanyagok. Itthon meg már pont elkezdtem nagyon aggódni, és erre tessék..
Továbbra is a rajongód maradok, ok? ;)
Üdv,
kernelp

Dolce Vita írta...

: ))))"továbbra is a rajongód maradok, ok?" ez olyan PomPonos volt "Picúr, hazakísérhetlek?"

örülök, hogy jókor jött, merre éltél?

Dolce Vita írta...

Krisz!
Igen ez egy nagyon éles reszelő. Nekem a videón tetszett: http://www1.tescoma.com/en/scripts/katalog.php?gid=1010016000&id=638745&menu=video

Dolce Vita írta...

45 fokban tartja

Giuseppe írta...

Uh... de jo, ennyi elet itt :))))
Nagy orommel es energiaval tolt fel ez a sok pozitiv visszajelzes, amiket egyebkent privatba is kaptam/kaptunk.

Kriszta jol mondta: elo webshop legyen :))) A javaslatokat es a konstruktiv kritikakat mindig szeretettel varjuk.
Es persze a kivansagokat is szivesen meghalgatjuk, mert ez is segit a valogatasok soran.

Majd lesznek indonkent mini-szavazasok a webshopon, esetleg azzal tudnatok majd segiteni, hogy amikor arra jartok, kitoltitek par kattintassal, es igy szelesebb korben is tudnank informaciokat gyujteni.

El se mondom, mennyi otlet van meg, amit ki szeretnek dolgozni. Es Kriszta otletei biztosan ezeknel is tobben vannak! :)))

Koszonom a szep szavakat, tenyleg!

duende írta...

Gyönyörű lett az oldal! Gratulálok hozzá, és hiánypótló is, több szempontból is! :)

Kata írta...

Nagyon jó az oldal, nagyon tetszenek a termékek biztos, hogy fogok rendelni.
Egy kérdés ha személyes átvételt kérek akor az milyen időpontokban lehetséges, ill. ha futár akkor mennyi az átfutási idő ?
Köszönöm és sok sikert : Kata

Dolce Vita írta...

Futár a rendelés napját nem számítva 1-3 munkanap, Ha beáll a rendszer, akkor a hétfőn, szerdán, pénteken 10-ig rendelt tételek másnap érkeznek. A többi a következő szállítással. Lesz majd erről hamarosan egy táblázat és akkor ki lehet számolni, mikor érdemes rendelni.Személyesen 10-16-ig, munkanapokon, értesítünk, mikor elkészült a csomagod, számlád, és onnan 15 naptári napod van arra hogy átvedd

Kata írta...

Kriszta nagyon köszönöm a gyors választ , szuperek vagytok.
Kata

Névtelen írta...

Szia Kriszta!

Nagyon gratulálok a webshophoz, tetszenek a termékek, biztos, hogy fogok rendelni.
És már olyan izgatott vagyok, hogy sikerültek a képek! :)))

Ágnes

Dolce Vita írta...

a felével elkészültem, de egyben szeretném küldeni. Nagyon cukik!!! A sok kicsihez szerettem volna egyet betenni, de féltem, hogy le ne buktassalak esetleg

Bodza írta...

"Pont ilyen élő webhopra gondoltam..."
Örülök :) Külön tetszik, hogy ötleteket is fogadtok.

Névtelen írta...

feltehetted volna, nem hinném, hogy lebukok :)

Ágnes

kernelpanic írta...

Kriszta,
Írországban, Corkban, a déli parton. Már kommenteltem neked ide, igaz csak ritkán, pedig mindig követem.. A helyi piacon volt egy pár hely ahol import cuccokat lehetett kapni, olasz/spanyol/portugál olívaolajokat, görög fokhagymát meg olajbogyót, meg volt hatalmas francia meg olasz sajtos/szalámis stand is, ahol megkérdezték a kedves vásárlót, hogy francia vagy svájci emmentáli sajtot szeretne-e.. :) Főleg az olasz volt jó, mindig volt doppio zero liszt meg import arborio rizs és friss bazsalikomlevél 200gr-os csomagban, szóval ezek a basic alapanyagok. Magyarországon bazsalikomlevelet csak növényformában lehet venni? (ez tök jó, csak nekem nagyon hamar lekopaszodnak.. ;)) Meg self-made pasta is volt, bár azokat csak párszor próbáltam:

http://www.corkenglishmarket.ie/stalls-today/cheese-a-pasta/91-iago

Ezenkívül a Marks&Spencer Food Hall-ja sem volt rossz. Ja, meg mivel sziget, ott volt az ír halaspult (meg seafood), bár ezektől még mindig félek, úgy értem magam elkészíteni..
Amit nem találtam most nálatok, bár csak egyszer futottam át a teljes kínálatot, az pomodori secchi/semi secchi olívaolajban simán, fűszerezés nélkül.. Ilyet szeretnék, muszáj olasz napfényt enni ilyen hideg téli időkben, huh..
Üdv, pompom-panic

Giuseppe írta...

@kernelpanic
Van ilyen termekem, es tervbe is van, hogy a kovetkezo eresztessel felkeruljon. :)))

Addig viszont ez is megteszi: "Pácolt koktélparadicsom 200 gr", de meg mennyire... :))))))

Anzsi írta...

Kriszta, Giu!
Gratulálok Neked és sok sikert és sok vásárlót kívánok!!!!!
:)

Anzsi írta...

azaz Nektek :)))

Névtelen írta...

Ciao
Örülök hogy mindenki örül és annak is hogy sokkal többen vagyunk akik másképp gondolkozunk az ételről és az életről, mint gondoltam.
Még sincs minden elveszve:-D !!!
Üdv mindenkinek.

Melinda írta...

Megérkezett,megérkezett!! Mármint az első csomag:) A frigoverre fun csomag nagyon praktikus, és szép, biztos mindennapos használatban lesz. Az édes olívabogyó pedig,hát nem is tudom,miután megkóstoltam, rájöttem, hogy amit itthon lehet kapni,az talán nem is olívabogyó? Valószínű, hogy üresen, egymagában fogom megenni:) Azt nem láttam a csomagoláson, hogy felbontás után meddig áll el?
A szállítással is minden rendben volt,annyi észrevétel, hogy ha van rá mód akkor időpont egyeztetés hasznos lenne, mert az véletlen,hogy ma reggel itthon voltam. Vagy kihozzák újra, ha nem találnak itthon senkit?
Szóval köszönöm!

Dolce Vita írta...

: ) Örülök!
Bogyó. ugye ugye? Semmi köze ahhoz a bogyóhoz, amit eddig ismertünk : ))
A hűtőben tartsd, ha felnyitottad, nem romlik meg, max elszíneződik (bebarnul, oxidálódik) A víz zavaros lehet, de nem lesz a bogyónak baja, le kell mosni (most ettünk olyat, ami a hűtőbe hátra került, elfelejtettem , sztem augusztus óta van nyitva).
Szállítási címnek olyat kell megadni, ahol az ember tartózkodik 9-17 között. Arról nem ment levél, hogy a csomagot feladtuk? Mert akkor az másnap érkezik. Pontosítom ezeket a kiírásban a webshopon. a futár másnap próbálkozik újra

Melinda írta...

Köszi a gyors választ, és az infót!

Jött levél arról,hogy elindult a csomag,azt nem tudtam, hogy 9-17 között érkezik,de így sem biztos, hogy sikerül belőni, hogy épp itthon legyek, mert vagy de, vagy du. dolgozom. Ha megoldható, egy telefonos egyeztetés szerintem nem volna rossz.

Névtelen írta...

Kedves Dolce Vita,

Köszönjük a könyvedből letölthető recepteket, kár hogy csak printszkrínnel lehet nyomtatni, kicsit úgy macerásabb, de muszáj kinyomtatni, nem vihetem a konyhába a számítógépet amikor főzök, laptopom még nincs. :)

Hamarosan rendelni is fogunk a webáruházadból, csudajó ötlet, és örülök, hogy sikerült ilyen nagyszerűen megvalósítani, gratulálok!

Minden jót:
Erika

Kriszta írta...

Kedves Kriszta!

Ma megérkezett a csomag. A panettone nagyon finom. Engem hívott a futár előtte, hogy fél óra múlva érkezik, otthon vagyok-e. Mondtam, hogy épp nem és másnapra megbeszéltük 12-14 közöttre és jött is. Szerintem minden rendben. Termékkel is, szállítással is. Gratulálok és további sok sikert!

Névtelen írta...

Próba :-D

Névtelen írta...

sikerült!!! :-D

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin