Erről a tésztáról szinte azonnal ugyanaz jutott az szembe nekem is és a férjemnek is. Ha ezt kínálná egy olyan étterem, ahol a milánói makaróni-féle olaszos koszt a megszokott, a törzsvendégek sikítva menekülnek onnan. Nincs átható fokhagyma és oregánó íz, nem dominál a paradicsom, nincs bazsalikom, ennek ellenére az egész pont így olasz, igazi olasz. A sfincione amúgy a palermóiak pizzája. (Ha lehet pizzának nevezni és nem sértődik ezen meg a helyi lakosság.) A tésztája vastag (mint náluk a 80-as években), nagyon hagymás paradicsomszósz, pirított morzsa, szardella és caciocavallo sajt a feltét. (a Dolce Vita könyvben szerepelt a recept). Most a sfincionét átültettem tésztára és a feltétből szósz lett. Tagliatellével ettük, de az ismertebb tésztaformák közül illik hozzá a spagetti, a penne és a rigatoni is. Jobban is, mint a tagliatelle, de éppen ez volt itthon.
Hozzávalók: 2 nagy fej vöröshagyma, 1 dl száraz fehér bor, 40 dkg darabos paradicsomkonzerv, 4-5 szelet száraz fehérkenyér, 5-6 db szardella, só, bors, olívaolaj, pecorino a tálaláshoz
1. A hagymát kockázzuk fel, olajon pároljuk puhára
2. Öntsük fel a borral, 2-3 percig pároljuk, majd adjuk hozzá a paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, takarékon főzzük 30 percet
3. A kenyeret botmixerrel aprítsuk fel (héja is mehet). A szardellát késsel vágjuk darabokra. Kevés olajon pirítsuk meg a szardellát a kenyérrel együtt. Tegyük félre
4. Főzzük ki a tésztát, szedjünk rá a szószból, szórjuk meg a morzsával. Reszeljünk rá egy egész kevés pecorinót, locsoljuk meg jófajta olajjal
2010-11-21
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
3 megjegyzés:
No, ezt nem fogjuk kipróbálni. Már így is 10 kilóval nehezebb vagyok, mint amikor tavaly találkoztunk...
Átalakítom én Neked : )) Vmilyen halfilés sütve/grillezve, rá a szósz, rá egy kevés morzsa??? Rögtön könnyű, de az ízéről nem maradsz le
Tenisz?
Igen, halastul biztos jobban tetszene. :)
Tenisz: hát, ilyen jó húsban csupa frusztráció. Azon töprengek, azzal a fiúval kellene edzeni, akit korábban oktattam, ott még van valami fórom. Egyébként remekül bele lehet szokni az üldögélős életmódba, ha sokáig nem sportolok, egy idő után nem is hiányzik. A blogolás is egy önröghözkötés... annyit el lehet vele pöcsölni... előbb is órákig igazgattam a kódban pár paramétert pár mm szépítgetésért...
Megjegyzés küldése