2011-03-03

Nyárias ebéd

Ebben az ebédben semmi nem volt szezonális. (Na jó, talán a juhtúró kivétel ez alól, azt ehetjük bármikor. Bár Olaszországban volt, hogy szerettem volna friss juhsajtot enni, de mondták, karácsonyig nincs, mert a juhocskáknak kell a tej. Úgy látszik, kevésbé iparosodott részeken ennek is van szezonja.) Viszont abban sem volt semmi szezonális, hogy reggel 3 centi havat szedtem le az autóról. Mi a megoldás a végetnemérőnektűnőtél okozta depresszió enyhítésére? Egy könnyű nyári ebéd. Mostanában nagyon rákaptam a mentára, főztem mentás-paprikás szószt, mentás-gyömbéres radlert, illetve most újrafőztem ezt a mentás-lilahagymás paradicsomsalátát, padlizsánnal. Illúziónak sem volt rossz, ebédnek meg egyenesen kitűnő összeállítás. Nem érdemes elhagyni belőle semmit sem, mert így egészítik ki szépen egymást a hozzávalók.

Hozzávalók: 1 kisebb padlizsán, 10 dkg juhtúró, 20 dkg koktélparadicsom, 1 fej lilahagyma, sok friss menta

1. A padlizsánt vékonyan szeleteljük fel hosszában. Kontaktgrillben vagy kevés olajjal meglocsolva sütőben vagy serpenyőben süssük ropogósra
2. Töltsük meg a padlizsánokat egy kevés juhtúróval (ha lazább ebédre vágyunk keverhejünk a juhtúróhoz tehéntúrót is), tekerjük fel, mint egy palacsintát
3. A paradicsomokat vágjuk ketté, a lilahagymát kockázzuk fel. Keverjük el őket, kevés édes, fehér balzsamecettel locsoljuk meg, szórjunk rá friss mentát

10 megjegyzés:

duende írta...

Csodás! :) Igazi nyáridéző finomság. És ha már annyira rákaptál a mentára (amit én is imádok) kreálhatnál egy szuper mentás tortát... A napokban gondoltam rá, hogy After Eight-es tortát kéne készítenem, mert egészen bolondulok érte... És neked nagyon klassz, egyszerű tortareceptjeid vannak.
Bár lehet, hogy csak én lennék oda érte... :))

Dolce Vita írta...

azt én is szeretem! finom ropogós csokival...., na majd valamit kitalálok

duende írta...

:) Köszi! :)

Artanett írta...

Én a mentás-gyömbéres radler receptnek is örülnék ;)

Névtelen írta...

Megkérdezhetem, hogy mivel szeletelted a padlizsánt ennyire hajszálvékonyra?

brasilian írta...

Tuti jó lenne egy tortaféle finomság mentából.
A a pisztáciás rózsás csokitorta is szuper volt és egyszerű,gyors.
Reméljük ezzel a recepttel beköszönt a tavasz.Ideje lenne.
Ja,és a recept is jó!

petra írta...

Arra az After Eight-es tortára én is nagyon kíváncsi lennék! A párom függő... :) Köszi

Galagonya írta...

Ínycsiklandozó a látvány, azt gondolom a képekben több van, mint az ízekben.

brasilian írta...

Névtelen!
Talán az én válaszom is jó...
A padlizsánt könnyen felszeletelheted ilyen zöldségkéssel vagy kimondott zöldségreszelővel aminek tűhegyesek a fogai-én azzal szoktam.

Névtelen írta...

Jajj, de klassz ez! Sosem jutott még eszembe megtölteni a padlizsánt, pedig milyen kézenfekvő! Köszi a szuper receptet!
Zsófi

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin