
Hozzávalók: 4 db kacsacomb (egyenként 25 dkg körüliek), 4-5 cm gyömbérdarab, 2 gerezd fokhagyma, 1 tk. ötfűszer-keverék, 2 evőkanál golden syrup (esetleg sűrű méz helyette), só
1. Reszeljük le a gyömbért, aprítsuk fel a fokhagymát
2. Sózzuk be a kacsacombokat, szórjuk meg az ötfűszer-keverékkel. A golden syrupot/mézet keverjük el a fokhagymával, gyömbérrel, Kenjük körbe vele a combokat
3. Tegyük őket egy tálba, fóliával fedjük le és 180 fokos sütőben süssük 2-2,5 órán keresztül, majd emeljük a hőfokot 220-230 fokra, süssük tovább kb. 20-25 percet
A gyömbéres meggyszószhoz, szezonon kívül használjunk fagyasztott meggyet. Közepes lángon, olykor megkeverve kezdjük el melegíteni a meggyet (még fagyosan), ha kiolvadt, kicsit növelhetjük a lángot alatta. Enyhén sózzuk, adjunk 25 dkg meggyhez két evőkanál golden syrupot vagy mézet, ízlés szerint reszelt gyömbért, és forralva sűrítsük lekvár-szerű mártássá.
7 megjegyzés:
Szia Kriszta! Nagyon jól hangzik, szeretem a gyömbért is és a kacsát is, szerintem a hétvégén el is készítem...
A tennivalók 1. pontjánál szerepel valami újhagyma, de sehol máshol nem, ez tényleg kell bele? És ha igen akkor mennyi?
Köszönöm!
itt akadtam el én is ...
Bocsánat, nem kell hozzá, vmi máson járt már az eszem : ))) törlöm
Kedves Kriszta,
az ötfűszer-keverék milyen fűszereket rejt magában?
Köszönöm
Mónika
ez enyémen ez állt: fahéj, csillagánizs, szecsuáni bors, szegfűszeg, édeskömény
Nagyon nyárias hangulatú lett a kép, amolyan tengerparti házikó feeling fogott el, de mivel nagyon szeretem a nyarat, ez most nagyon jól esett...köszönöm!
Ági!
igen, a kiegészítők miatt kicsit északi-tengerpartos hangulata van
Megjegyzés küldése