A blog indulásakor szerepelt már a receptek között egy, a mostanihoz nagyon hasonló oldalas. Akkor boros volt, most csak sima paradicsomos. Mindig nagy sikert aratok vele, ez most sem maradt el. Az én szempontjaim alapján ilyen egy tökéletes hétvégi ebéd. 10 perc alatt összekészítem, majd magától megsül. Az eredmény mégis olyan, mintha rengeteget foglalkoztam volna vele. A hús sül, közben a szaft saját magát besűríti, ízesíti. Gyűlölöm a vasárnap délelőttöket a konyhában tölteni, miközben a többiek a kertben vannak. Most házi eltevésű paradicsomszószból készítettem, ettől biztos még még finomabb lett, ha ilyen nincs, akkor, konzervben kapható hámozott daraboltat használjunk.
Hozzávalók: 1-1,5 kg oldalas, 0,7-1 liter paradicsomlé (vagy 2-3 400 gr-os konzerv), só, bors, 1 nagy fej fokhagyma, 1 csokor petrezselyem
1. A csontok között daraboljuk fel az oldalast.
2. tegyül tepsibe, sózzuk, borsozzuk alaposan
3. A felaprított fokhagymát keverjük el a paradicsommal, majd öntsük a húsra
4. 200 fokon süssük 1,5-2 órán keresztül, tálaláskor szórjuk meg frissen aprított petrezselyemmel
Miközben sült melléraktam egy kis tepsiben a rozmaringos, fokhagymás krumplit is sülni. Ezt előbb megsózom, kevés olívaolajat locsolok rá, melléteszem a fokhagymát és rozmaringot keverek közé. Fedve sütöm 25-30 percet, majd fedés nélkül 15 percet pirítom
2011-04-18
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
6 megjegyzés:
Az oldalas a legfinomabb hús. Nálam messze vezeti a húsok top10-es listáját. Én is gyakran sütök és valóban csúcs hogy csak be kell tenni a sütőbe és a végeredmény mindig mennyei. :)
bizony, bizony és a második legjobb husi a császár.
A tarját se hagyjuk ki :-)
Bizony!
Ugyanennek a mangalicának (ebből lett a húsvéti sonkánk is) a tarjáját 2-3 hete ettük. Fele-fele arányban hús és zsír, a hús pedig szép márványos. Életemben ilyen jó tarját nem ettem. És a hús színe nem rózsaszín, mint a bolti disznóé, hanem sötétlilás, inkább a marháéhoz hasonlít
:)) Egyetértek a sorrenddel! :)
No negyediknek a dagadót mondanám, azt meg azért szeretem, mert végtelen ötletesen meg lehet tölteni és szépen egyben megsütni.
Ettől aztán tele a gyomor.
Megjegyzés küldése