A zsenge kukorica elkészítését nem kell nagyon bonyolítani, meg kell főzni. Én még sózni sem szoktam a főzővizét, szerintem teljesen felesleges (cukrozni meg még annál is inkább felesleges). Néha azonban jó belőle valami mást készíteni, eddig levesnek ettük, vagy grillrácsra dobtuk a husik mellé sülni, most kukoricaropogóst készítettem belőle. Sör mellé, magában falatozásra kitűnő, vagy akár köret is lehet, vegáknak pedig főétel, egy nagy adag zöldsalátával.
Hozzávalók: 3 cső főtt kukorica, 1 kis fej vöröshagyma, 5 dkg gouda, 1 csokor petrezselyem, 1 tojás, liszt és rétesliszt fele-fele arányban, szódavíz, só, bors, chilipehely, olaj a sütéshez
1. A főtt kukoricáról késsel vágjuk le a szemeket.
2. Aprítsuk fel a petrezselymet, a sajtot reszeljük le, a hagymát felezzük, majd nagyon vékonyan szeljük fel, keverjük el az összeset a kukoricával
3. a tojást keverjük el liszttel és annyi szódával, hogy sűrű masszát kapjunk, sózzuk, borsozzuk, adjunk hozz chilipelyhet, keverjük el a kukoricával
4. Serpenyőben forrósítsunk olajat, két kanál segítségével formázzunk érméket, süssük közepes aranybarnára.
2011-06-26
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
4 megjegyzés:
Milyen kézenfekvő ötlet - fura, hogy még nem jutott eszembe kukoricából, főleg, hogy, a 4 éves fiam számára gyakorlatilag az egyetlen ehető zöldségféle (nem allergia, hanem finnyázás miatt :)). Holnap neki is ugrom, ezer köszönet érte!
Zsófi
egy részt chili nélkül sütöttem és nagyon ették a gyerekek
Szia Kriszta!
Tegnap megcsináltam a ropogóskákat,nagy sikert arattak:) Még apukám is falatozgatta,pedig ő nem szereti a zöldséges dolgokat.8)
Le is fotóztam őket,ha érdekel,ezen az oldalon megtalálod,az utolsó 4 kép
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.191211207589383.44221.100001015165606
Köszi a szper receptet^^
Rita
Rita!
megnéztem, nagyon jól sikerültek, örülök, hogy mindenkinek ízlett!
Megjegyzés küldése