
Hozzávalók: 20 dkg garnélarák, 30 dkg tintahal, 2 gerezd fokhagyma, 1 dl száraz fehérbor, petrezselyem, zellerszár, kis fej vöröshagyma, 25 dkg polenta, só, bors
1. A rákpáncélból készítsünk halalaplevet: olajon fokhagymával pirítsuk meg a garnélák páncélját és fejét, öntsük fel a borral, adjuk hozzá a petrezselymet, 1 fej hagymát, a zöldségeket, és öntsük fel 1 liter vízzel. Kis lángon kb. 30 percig főzzük, majd szűrjük le
2. Adjuk a hozzá a megpucolt felaprított tintahalat (vagy bébipolipot), és főzzük azt puhára (mérettől függően kb. 40 perc)
3. Ha puha a halunk, folyonos keverés mellett adjuk a léhez a polentát, majd nem feladva a folyamatos keverést főzzük, amíg besűrűsödik, és megfő (kb. 20 perc)
4. Ha a polenta is megfőtt adjuk hozzá a rákhúsokat, további 2 percig főzzük a polentát, majd
4/a. öntsük szilikonos őzgerincformába, tegyük hűtőbe. Tálalás előtt vágjunk szeleteket a polentából, majd faszenes grillen pirítsuk meg mindkét oldalát
4/b. szedjük melegen tányérokra a polentát és tálaljuk
3 megjegyzés:
További dekonstrukciós lehetőség: a garnélarákokat és a tintahalakat remekül meg lehet enni polenta nélkül is... :)
Ahhoz át kellett volna szűrnöm : ). A polenta íze amúgy isteni volt, tényleg nagyon jól megy a halakhoz a fehér dara, csak hát az állaga... de ügyesen megoldottam
Minden elismerésem a gyors és frappáns mentőötletért, az tetszett a legjobban a receptből (no, azért a polenta sem lehet rossz :)).Zsófi
Megjegyzés küldése