2011-07-18

Surlice grillezett, sárga cukkinivel és paradicsommal

2 hét 100%-os kikapcsolódás után újra gép előtt ülök. Se telefon, se számítógép nem volt nálam egész nap és nagyon-nagyon nem is hiányzott. Horvátországban, Primostenben voltunk a gyerekekkel, szerintem nagyon sokan ismeritek ezt a városkát, de azért írok róla egy rövid élménybeszámolót ahogy elrendeztem a képeket.
A címben szereplő név egy tésztát takar, a surlice tipikus dalmát tésztaforma, amelyet annak ellenére, hogy a vidék jellemzője étteremben nem találni (erről majd a beszámolóban írok bővebben), helyette spagetti és gnocchi szerepel az étlapokon.
Mire hazaértünk a nyaralásból a paradicsomtöveink roskadásig voltak tele érett, finom paradicsomokkal. Ebből a házi paradicsomból grilleztem a tegnapi ebédemhez. A sárga cukkinit pedig a horvátoktól hoztam. 2 hét nem-főzés után bemelegítésnek ideális volt ez a gyorsan elkészülő fogás, a szabadság után még a konyhára is rá kell hangolnom magam. : )

Hozzávalók 2 főre: 8 szem kis paradicsom, 1 kisebb cukkini, friss bazsalikom, 20 dkg tészta, 2 gerezd fokhagyma, olívaolaj, só

1. A sütőt melegítsük elő grill fokozaton, a paradicsomokat vágjuk ketté, tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe, sózzuk és olívaolajjal locsoljuk meg a tetejüket
2. A cukkinit vágjuk hosszában félbe, majd szeleteljük, sózzuk, olajozzuk és tegyük a paradicsomok mellé. Tegyük az előmelegített sütőbe kb. 20 percre
3. Ha a zöldségek elkészültek, a tésztát főzzük ki, szűrjük le, keverjük el kevés olívaolajjal, aprított fokhagymával, sok összetépkedett bazsalikommal és a sült zöldségekkel

11 megjegyzés:

Kriszta írta...

Kriszta, most egy kicsit irigy vagyok. Primosten szerintem a legszebb város Horvátországban. Egy Sibenik-i nyaralás alkalmával töltöttünk ott el egy napot. Gyönyörű. Nagyon várom a fotóidat.

Anett írta...

Ááá,végre megjöttél!:) Már nagyon vártalak,az elmúlt napokban többször is néztem,van-e új bejegyzés.És ez a cukkinis paradicsomos tészta annyira jól néz ki! Ezek a képek... Én is várom az élménybeszámolót!

Névtelen írta...

Kedves Kriszta,
Én is nagyon vártalak vissza, rengeteg cukkinit halmoztam fel onnan, de vártam a megfelelő receptre. :) Hát erre tessék, megint nem csalódtam! Gondolatolvasó! Primosten...rabul ejtett 2008-ban. Egy azóta is tartó nagyon szoros barátság fűz ehhez a helyhez. :)
Kriszta

Névtelen írta...

..akartam mondani, otthon.

Névtelen írta...

Kedves Kriszta!
Mindennap benéztem, vártalak, gondoltam, hogy nyaralsz, és előre örültem, hogy lesz képes nyaralási beszámoló is.
A cukkininek nálam is szezonja van, köszi az ötletet.
:-)

Dolce Vita írta...

a jövő hétre összeállítom a képeket, ígérem! : )

Névtelen írta...

Kedves Kriszta!

Nem igazán a kulináriával kapcsolatos, de muszáj megkérdeznem: a gyerekeid megeszik az ilyen jellegű kajákat? Pl. ez a recepted nekem + férjnek nagyon bejön, zöldségünk terem is hozzá, de a gyerekeknek (4 ill. 2 és fél évesek) egyszerűen nem tudom, hogy adjam el ezt - semmi zöldséget nem eszenek, max. krémlevesnek vagy passzírozva. Erre nincs valami tipped? Vagy nálatok nincs ilyen gond? Főleg a fiam válogatós, és nem igazán értem, honnan jött ez, mert kb. 3 éves koráig mindent megevett, azóta viszont csak kínlódunk.
Zsófi

Dolce Vita írta...

Zsófi!

A nagyobbik semmilyen egyben zöldséget nem eszik. Krémleves és turmixolt zöldségszószok tésztával, csak ez csúszik le. Vicces, hogy tudja, mi van benne, együtt turmixoljuk, de nem eszi darabosan. A kedvence pl. a brokkolileves. A kicsi nyersen imádja a zöldségeket, levesben is, de ezt a grillezett parit és cukkinit ő sem ette volna meg. Tegnap amúgy boldogan ette a párolt egész brokkolit.

Névtelen írta...

Köszönöm a választ! Hát, a helyzet akkor nagyjából ugyanaz. Remélem, hamar kinövik :). Esz a sárga irigység, amikor lecsót falatozó négyéveseket látok, mindig arra gondolok, mit ronthattam el, hogy az én kisfiam mégcsak meg sem kóstolja. A tésztát azért megcsináltam, igaz, penne-ből, de szuper lett!
Zsófi

GKriszti írta...

köszi az egyszerű receptet. Ezek azok a receptek, amikért bemerészkedek a konyhába. :-)

Névtelen írta...

Egyszerű, gyors vacsi, nagyon szuper recept! Kösziii! :)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin