2011-08-17

Ideális ebéd mára

32 fok, igazi nyár. Ezt a mozzarellával és morzsával töltött paradicsomot pont erre az időre találták ki. Remek, könnyű ebéd lehet belőle (hidegebb időben grillezett csirke mellé lehet jó köret), kevés előkészítést, főzést igényel. Az igaz, a sütőt be kell hozzá kapcsolni. Addig is meneküljünk ki a teraszra. Aki teheti ma ne dolgozzon, élvezze még a nyarat.

Hozzávalók: 4 nagy szem, kerek paradicsom, 15 dkg füstölt tarja (szardellások kicserélhetik szardellára), 1 zacskó mozzarella, 6 evőkanál zsemlemorzsa, 2 gerezd fokhagyma, 3-4 szem aszalt paradicsom, só, bors, petrezselyem, 3 ek. extra szűz olívaolaj

1. A paradicsomoknak vágjunk kalapot, tegyük félre. A paradicsomok húsát, magjait kanállal szedjük ki.
2. A füstölt húst kockázzuk fel, kevés olívaolajon pirítsuk meg enyhén. Adjuk hozzá a zsemlemorzsát, pirítsuk közepes aranybarnára. Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a felaprított fokhagymát. Ha kész, keverjük hozzá az aprított petrezselymet és a felcsíkozott aszalt paradicsomot.
3. A mozzarellagolyót vágjuk 4 karikára. A paradicsomok aljába tegyünk egy-egy evőkanálnyi fűszeres morzsát, helyezzük rá a mozzarellakarikát, majd újra morzsát.
4. Tegyük vissza a paradicsomok kalapját, és 210 fokos sütőben 20 perc alatt süssük készre.


0 megjegyzés:

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin