Narancskrémes piskótatekercs habtetővel. Három lépésben kell tésztát/krémet keverni ehhez a sütihez, ennek ellenére hamar elkészül, látványosnak látványos és még annál is finomabb. Nekem pont egy óra alatt készült el úgy, hogy a gyerekek is segítettek, nélkülük szerintem 35 perc lett volna. A klasszikus citromkrémes, habos torta átalakított változata.
Féltem, mi fog történni a narancskrémmel, ha újra sütöm, de a süti hidegen tökéletesen szeletelhető lett. A sütést pedig úgy vészelte át, hogy a tekercs végeit is bekentem tojáshabbal, ki ne folyjon a végeken a krém.
Hozzávalók: piskótához: 3 tojás, 10 dkg cukor, 10 dkg liszt,narancskrémhez: 2 dl frissen facsart narancslé (kb. két nagy narancs), 2 tojás sárgája, 8 dkg cukor, 1 ek. liszt, tojáshabhoz: 2 tojás fehérje, 12 dkg porcukor
1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokon. A tojásokat keverjük el a cukorral, elektromos habverővel kb. 5 percig, míg kifehéredik, nagyon habos és könnyű lesz, szitáljuk hozzá a lisztet, sütőpapírral bélelt tepsibe öntsük a tésztát, tegyük be sülni 15 percre
2. Közben narancskrémhez a tojássárgákat keverjük habosra a cukorral, keverjük hozzá a lisztet. A narancslevet melegítsük majdnem forráspontig (reszeljük hozzá az egyik narancs héját is), majd folyamatos keverés mellet vékony sugárban öntsük hozzá a tojást. Kevergetve főzve sűrítsük be a krémet, majd hagyjuk kihűlni.
3. A kisült piskótát még melegen tekerjük fel, így hagyjuk kicsit hűlni. Majd tekerjük ki, töltsük be a krémmel, tekerjük vissza
4. A fehérjéket verjük elektromos habverővel habosra, de ne keményre, ekkor kezdjük el evőkanalanként adagolni hozzá a porcukrot. Minden kanál után verjük a habot 1 percig, míg a krém egészen fényes, kemény, formázható lesz.
5. A habbal vonjuk be vastagon a tekercset, mérsékeljük a sütő hőfokát 150 fokra, tegyük be a sülni a habos tortát kb. 20 percre, míg a teteje nagyon enyhén megpirul.
2011-08-15
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
8 megjegyzés:
Kriszta, ez most kegyetlen volt. Épp fogyókúrázom....
És imádom Velencét, és nagyon hiányzik.
Ez nagyon-nagyon finom lehet!
csodálatos! (Holnap vendégem lesz, nem tudtam mit süssek. Most már igen. )
Nagyon jópofa. A meringue minden jól mutat
És a gondolás fiút is megkapjuk hozzá?;)
Esetleg, ha megsütom a sütit, netán kiugrik belőle?:))))
Igen, a gondolásfiú a mese része a dolognak : ). A habcsókot én is imádom, a blogból ez kis is derül, eszméletlenül esztétikus tud lenni szerintem, borzolva, szép hullámokban, bárhogy
Zita, Anna, Márti.
Örülök, hogy ízlett, és nagyon jól hangzik, a Te verziód is, a csoki nagyon jó ötlet bele!
Megjegyzés küldése