2011-08-10

Sáfrányos tarhonya grillezett zöldségekkel

Kusz-kusz helyett tarhonyát használtam ehhez az ebédhez. Nagyon hasonlóan készítettem el, mint ahogy a kusz-kuszt szoktam, sáfrányos zöldséglében megfőztem a tarhonyát, majd elkevertem grillezett hússal és zöldségekkel. Hidegen és melegen is kitűnő könnyű étel. És ha van már egy ilyen szuper alapanyagunk, mint a házi tarhonya használjuk többször, és ne csak tarhonyáskrumplinak és paprikáskrumplihoz. Bár mindkettőt kifejezetten szeretem, ha jól van elkészítve. Sőt a házi tarhonya mellett én még az ipari, kerek tarhonyát is nosztalgikusa szeretem, de csak úgy, ahogy a menzán képesek elkészíteni, barnára pirítva, kicsit olajosan, szétfőzve. Itthon sosem sikerült ilyen retro menzásra készítenem, ha annyira barnára pirítottam, ahogy a kifőzdékben adják, nekem keserű lett.
De ez az étel most egészen más, tarhonya, könnyű közegben. Jól áll neki.

Hozzávalók: 30 dkg házi, soktojásos tarhonya, 6 dl zöldséglé vagy húslé, 1 kk. valódi sáfrány 25 dkg csirkemell-filé, 1 piros kaliforniai paprika, 1 egész kicsi padlizsán, 1 nagyobb fej lilahagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem, olívaolaj

1. Forraljunk fel 5 dl húslevet, adjuk hozzá a sáfrányt. Mikor forr, adjuk hozzá a tarhonyát főzzük míg megpuhul.
2. Közben a húst és a felkockázott zöldségeket vastag aljú serpenyőben pirítsuk/grillezzük meg kevés olaj hozzáadásával, adjuk hozzá a maradék húslevet, 10 percig pároljuk.
3. Adjuk hozzá az aprított petrezselymet, fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, keverjük el a tarhonyával

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia Kriszta!Húú ez nagyon guszti ...:-)!!DE nem szeretem a tarhonyát...:-( Szerinted bulgurral vagy gerslivel behelyettesítve...??Era

Dolce Vita írta...

Persze, bár egyszer érdemes kipróbálni tarhonyával, kiderül, hogy nagyon is közel állnak ezek a dolgok egymáshoz : )

Dolce Vita írta...

gerslivel is finom, gyakran készítek salátát belőle: pl.: http://fozzunkolaszul.blogspot.com/2010/09/ismertebb-pizzanal.html

Névtelen írta...

Köszi Kriszta, ki fogom próbálni, azért is, mivel épp tegnap este áztattam be egy adag gerslit csak úgy még elképzelés nélkül..na DE most már van...!!!igazad lehet... tarhonya-előítélet :-)) Era

Névtelen írta...

A napközis pásztor-tarhonya nekem is nagy kedvencem volt, sosem gondoltam volna, hogy ilyen nehéz rekonstruálni (számos kísérleten vagyok túl). Ha mégis megfejtenéd a titkát, okvetlenül tedd a blgon közzé :)!
Zsófi

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin