2011-12-07

Tejfölös-mandulás rétes, Sparchef WMF nyereményjáték

Tadaam, és akkor egy újabb nyereményjáték. Véletlenül jött így össze, hogy az elmúlt posztokban csupa-csupa nyereményjáték szerepel. De talán így év vége felé meg is érdemeljük ezt. Az viszont igaz, hogy a szuper WMF edények elnyeréséért folyó játékban egy ici-picivel többet kell tenni az eddigieknél, mégpedig főzni kell, 5 megadott alapanyagból. De gondolom, ez nem okozhat nagy problémát egy gasztroblog olvasónak. : )
Én is ezt tettem, és a receptverseny 5. fordulójában fogtam a kapott mandulát, tojást, levelestésztát, mazsolát, tejfölt és egy szupergyors és szerintem nagyon különleges rétest sütötte belőle. A recept egyébként majdnem 200 éves, a Czifray szakácskönyvben szerepel egy nagyon hasonló rétes. A kapott 5 alapanyagot én egyedül cukorral és porcukorral egészítettem ki. A játékszabályzat szerint bármilyen hozzávalót adhattok ehhez az öthöz, de az adottak közül szerepeljen mindegyik! Kíváncsi vagyok, miket főztök, süttök belőle! A játékra a recepteket december 21-ig lehet feltölteni. Tudom, ez már eléggé közel van a karácsony előtti készülődéshez, de megéri kitalálni valami izgalmasat, hiszen 6 pályázó vihet haza a fa alá nyereményt.
A kör nyereményei:
1. helyezettek (szakmai és közönség döntés alapján) 1-1 WMF edényt kapnak
2. helyezettek: 20-20.000 Ft értékben Spar nyereménycsomagot kapnak
3. helyezettek: 10-10.000 Ft értékben Spar nyereménycsomagot kapnak


Aki pedig nem nyer, hűségpontokért, akár 82%-kedvezménnyel vihet haza WMF edényt. Hajrá! és most nézzük, én mit főztem:

Hozzávalók: 25 dkg leveles tészta, 15 dkg blansírozott, szeletelt mandula, 5 dkg mazsola, 1,5 dl tejföl, 2 tojás sárgája, 2 evőkanál kristálycukor, 1 egész tojás, porcukor a rétes szórásához

1. A mazsolát áztassuk meleg vízbe, a sütőt melegítsük elő 180 fokon.
2. A tejfölt keverjük el a tojássárgákkal és 1 evőkanál cukorral. Mozsárban törjük meg a mandulát.
3. Tekerjük ki vagy nyújtsuk ki a leveles tésztát, kenjük meg a tejföllel, szórjuk rá a mandulát, a lecsöpögtetett mazsolát, 1 evőkanál cukrot.
4. Tekerjük fel a tésztát, majd kenjük meg az enyhén felvert tojással, 25-30 perc alatt süssük aranybarnára. Tálalás előtt porcukorral szórjuk meg.

2 megjegyzés:

Kata írta...

Vajon erdélyiként is benevezhetek?

Dolce Vita írta...

Kata!

Megnéztem, nem találtam semmilyen játékszabályzatot az oldalon, mai ezt kizárná, de miért is zárnák ki?? A válasz, persze, hogy részt vehetsz!

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin