2012-01-13

Kakukkfüves lilahagymalepény

Villámvacsora néhány, a hűtőben talált alapanyagból. Karácsony környékén tele volt a hűtő, sőt a terasz egy része is hűtőként működött annyi kaja volt itthon. Hozzászoktam, hogy nem kell vásárolni, mindig van mit enni. Módszeresen ürítettük, egészen addig amíg tényleg ki nem ürült. Na, így lett ez az egyszerű lepény a vacsoránk valamelyik nap az elmúlt héten. Mostantól vásárolhatok újra.

Hozzávalók 2 főre:
25 dkg levelestészta, 1 pohár tejföl, 1-2 dkg parmezán, 1 nagy fej lilahagyma, kakukkfű, só, bors, olívaolaj

1. A sütőt kapcsoljuk be 180-200 fokra
2. A vékonyra kinyújtott tésztából vágjunk téglalapokat, kenjük meg ezeket tejföllel, reszeljünk rá kevés parmezánt ízfokozónak, helyezzünk rá vékonyan felszelt hagymát, szórjuk meg kakukkfűvel, sózzuk, borsozzuk frissen őrölt borssal
3. Csepegtessünk rá olívaolajat, tegyük be 20 percre a sütőbe





10 megjegyzés:

Évi - Ízek és utazások írta...

Egyszer kipróbálom, mert nagyon guszta. :) Egy régi Nők lapja konyhában is volt hasonló jellegű recepted, azt is előszeretettel készítjük azóta. :)

Dolce Vita írta...

talán paradicsomos-hagymás-fetás lehetett, jó ez mindenhogy, csak tejföllel, szalonnával, vagy túróval, tényleg azzal, ami van

enef írta...

Ez nem a reklám helye, de kissé (nagyon:-) idegenkedem a kész levelestésztalapoktól, de Benned megbízom. Szóval: melyiket használjam?

Ági írta...

Nem marad nagyon nyers a hagyma? Mármint estére az lehet kicsit durva :) Gondoltam, előtte meg kéne dinsztelni kicsit...

Elena írta...

Èn is szoktam a teraszt hasznàlni hűtőnek télen ha dömping van....blökim hùsos làbasànak ilyenkor rendszeresen ott a helye....:)
A fényképek nagyon szépek lettek! A lepényt megjegyeztem vészhelyzetre!

Klariss H. írta...

Én ma elkészítettem. Annyi változtatással, hogy nem kakukkfűvel, hanem olasz fűszerkeverékkel szórtam meg. Fincsi. Köszi a receptet.

Dolce Vita írta...

Enef!

ha nem sajátot használok, akkor olykor a lidlben szoktam venni, csak hűtöttet, ami tekercsben van.

Ági!

sztem nem, ha szép vékonyan van vágva, elég neki pont annyi idő, mint a tésztának

Klariss H. úgy is jó lehet : )

ÉnisKriszta írta...

Még aznap megsütöttem én is, a lányomnak így, a fiam kért rá szalámit is:) hosszasan dícsértek a vacsoraasztalnal ( majdnem 5 évesek:), köszönöm a receptet. Nekem Tante Fanny tésztám volt a hűtőben, én szeretem az ízét, állagát, de nem túl pénztárcabarát, bár találtam a Metro-ban gasztro kiszerelésben, így már megérte.

enef írta...

Köszönöm Kriszta és neked is (teis)Kriszta :-)

Pau írta...

Húúú, de jól hangzik!
Azt hiszem ma estére megvan a gyors és finom vacsi! :)
Köszönjük!

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin