2012-01-10

Zsályás csicsóka sütőben

Egy újabb rettentő egyszerűen megvalósítható fogást készítettem a napokban. Lehet enni köretnek is (kacsamellet, vagy kacsacombot tudok elképzelni mellé), de egy egyszerű, könnyű, csipegetős vacsorának is megállja a helyét. Mi így ettük, csak magában, sörrel kísérve. Nincs is rajta tovább mit ragozni. Finom édes, krémes, zsályás.

Hozzávalók: 70 dkg csicsóka, tengeri só, 3 evőkanál szárított zsálya, 4 evőkanál kacsazsír

1. A csicsókát folyó víz alatt mossuk le, sikáljuk meg alaposan dörzsis szivaccsal.
2. Daraboljuk fel, így könnyebb tovább tisztítani, ahol szükséges, hámozzuk
3. Tegyük tűzálló tálba a csicsókadarabokat, szórjunk rá tengeri sót, a zsályát, keverjük össze, kanalazzuk rá a zsírt, süssük kb. 30 percig 220 fokon. Ne felejtsünk el sört inni mellé!

7 megjegyzés:

duende írta...

:) Isteniség. :)

Tündérke írta...

Hmm, pont van itthon csicsóka, kipróbálom :-)

Nadine írta...

Eddig csak nyersen ettük a csicsókát, de most kaptunk egy nagyobb tételt. Az lenne a kérdésem,hogyha nem sikerül zsályát szereznem mely fűszer passzol még hozzá? Köszi a segítséget!

chriesi írta...

jó ötlet!

Dolce Vita írta...

Nadine!

rozmaringgal is nagyon finom, de szárított zsályát minden nagyobb boltban lehet kapni.

próbáljátok ki tényleg nagyon jó (bár az én gyomrom kezdi egyre nehezebben viselni a sok csicsókát : (

Bud írta...

Szia!

A sörről is lehet megtudni vmit?

Üdv.
Bud

Dolce Vita írta...

Semmi különleges, ha jól emlékszem gössert vagy heinekent ittunk hozzá, a képen látható palack csak dekor : )

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin