Egy újabb rettentő egyszerűen megvalósítható fogást készítettem a napokban. Lehet enni köretnek is (kacsamellet, vagy kacsacombot tudok elképzelni mellé), de egy egyszerű, könnyű, csipegetős vacsorának is megállja a helyét. Mi így ettük, csak magában, sörrel kísérve. Nincs is rajta tovább mit ragozni. Finom édes, krémes, zsályás.
Hozzávalók: 70 dkg csicsóka, tengeri só, 3 evőkanál szárított zsálya, 4 evőkanál kacsazsír
1. A csicsókát folyó víz alatt mossuk le, sikáljuk meg alaposan dörzsis szivaccsal.
2. Daraboljuk fel, így könnyebb tovább tisztítani, ahol szükséges, hámozzuk
3. Tegyük tűzálló tálba a csicsókadarabokat, szórjunk rá tengeri sót, a zsályát, keverjük össze, kanalazzuk rá a zsírt, süssük kb. 30 percig 220 fokon. Ne felejtsünk el sört inni mellé!
2012-01-10
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
7 megjegyzés:
:) Isteniség. :)
Hmm, pont van itthon csicsóka, kipróbálom :-)
Eddig csak nyersen ettük a csicsókát, de most kaptunk egy nagyobb tételt. Az lenne a kérdésem,hogyha nem sikerül zsályát szereznem mely fűszer passzol még hozzá? Köszi a segítséget!
jó ötlet!
Nadine!
rozmaringgal is nagyon finom, de szárított zsályát minden nagyobb boltban lehet kapni.
próbáljátok ki tényleg nagyon jó (bár az én gyomrom kezdi egyre nehezebben viselni a sok csicsókát : (
Szia!
A sörről is lehet megtudni vmit?
Üdv.
Bud
Semmi különleges, ha jól emlékszem gössert vagy heinekent ittunk hozzá, a képen látható palack csak dekor : )
Megjegyzés küldése