Jön a meleg, jöhetnek a hideg fogások. Ez a tésztasaláta szerintem ideális a hosszú hétvégére, legyen szó akár kertészkedésről, akár piknikről, kirándulásról (állítólag 20 fok lesz!). a tészták jelenős részével ellentétben ez előre elkészíthető, szállítható, és hidegen a legfinomabb. Mi szerintem a kertészkedésnél maradunk, van mit tenni a kertben, tartalmas pihenést kívánok mindenkinek!
(Óvatos mennyiségben akár az 50 gr-os szénhidrátos ebédbe is bepréselhetünk egy adagot)
1. A felkockázott csirkemellett pár perc alatt pirítsuk készre kevés olívaolajon. Adjuk hozzá az egészben hagyott spenótleveleket, 4 gerezd aprított fokhagymát, sót, frissen őrölt borsot. Fonnyasszuk meg enyhén a spenótot.
2. A tésztát főzzük ki lobogó, sós vízben.
3. Közben készítsük el az öntetet: keverjük el az olajat az ecettel, mustárral, frissen őrölt borssal, 2 gerezd aprított fokhagymával. Keverjük el az öntetet a leszűrt tésztával.
4. Keverjük hozzá a spenótos csirkét, a negyedelt koktélparadicsomokat, az összetépkedett bazsalikomot és morzsoljuk rá a fetát. Langyosan vagy hidegen kínáljuk.
7 megjegyzés:
hmmm...! végre nem édes :-)
Semmiképpen ne hidegen, mindenképpen langyosan!
Kriszta!
Csak kirándulás vagy ezentúl te fogod uralni a Nők Lapja 38-39. oldalát?
Sok sikert!
Zs
Zs.! havonta 1x, februárban voltam először, Ízbolygó Tündével és Lila Füge Dórával váltjuk egymást folyamatosan
Szia!
Nagyon guszta, ki is próbálom, de csak medvehagymát vettem, a spenót borzasztóan nézett ki a piacon. Szerinted spenót helyett használhatom, nem lesz túl csípős vagy fokhagyma ízű?
köszi,
Kata
Kata!
sztem lehet, bár akkor az egy egészen más jellegű saláta lesz. Ebben a spenóthoz meglepően nagyon jól passzol a mustáros öntet, nem tudom, milyen lesz a medvehagymával, de elvileg jónak kell lennie
Hétvégén megcsináltam, szupi lett!:) köszönöm!
Kinga!
Örülök, ha ízlett, nagyon egyszerű, de fincsi kis fogás
Megjegyzés küldése