2012-03-13

Trikolór saláta

Jön a meleg, jöhetnek a hideg fogások. Ez a tésztasaláta szerintem ideális a hosszú hétvégére, legyen szó akár kertészkedésről, akár piknikről, kirándulásról (állítólag 20 fok lesz!). a tészták jelenős részével ellentétben ez előre elkészíthető, szállítható, és hidegen a legfinomabb. Mi szerintem a kertészkedésnél maradunk, van mit tenni a kertben, tartalmas pihenést kívánok mindenkinek!
(Óvatos mennyiségben akár az 50 gr-os szénhidrátos ebédbe is bepréselhetünk egy adagot)

Hozzávalók: 40 dkg farfalle tészta, 20 dkg csirkemell-filé, 40 dkg friss, leveles spenót, 30 dkg koktélparadicsom, 10 dkg feta sajt, 6 gerezd fokhagyma, 1 dl olívaolaj, fél dl fehérborecet, 1 tk. dijoni mustár, maréknyi friss bazsalikom, só, frissen őrölt bors, olívaolaj

1. A felkockázott csirkemellett pár perc alatt pirítsuk készre kevés olívaolajon. Adjuk hozzá az egészben hagyott spenótleveleket, 4 gerezd aprított fokhagymát, sót, frissen őrölt borsot. Fonnyasszuk meg enyhén a spenótot.
2. A tésztát főzzük ki lobogó, sós vízben.
3. Közben készítsük el az öntetet: keverjük el az olajat az ecettel, mustárral, frissen őrölt borssal, 2 gerezd aprított fokhagymával. Keverjük el az öntetet a leszűrt tésztával.
4. Keverjük hozzá a spenótos csirkét, a negyedelt koktélparadicsomokat, az összetépkedett bazsalikomot és morzsoljuk rá a fetát. Langyosan vagy hidegen kínáljuk.

7 megjegyzés:

Névtelen írta...

hmmm...! végre nem édes :-)
Semmiképpen ne hidegen, mindenképpen langyosan!

Névtelen írta...

Kriszta!

Csak kirándulás vagy ezentúl te fogod uralni a Nők Lapja 38-39. oldalát?

Sok sikert!

Zs

Dolce Vita írta...

Zs.! havonta 1x, februárban voltam először, Ízbolygó Tündével és Lila Füge Dórával váltjuk egymást folyamatosan

Névtelen írta...

Szia!
Nagyon guszta, ki is próbálom, de csak medvehagymát vettem, a spenót borzasztóan nézett ki a piacon. Szerinted spenót helyett használhatom, nem lesz túl csípős vagy fokhagyma ízű?
köszi,
Kata

Dolce Vita írta...

Kata!

sztem lehet, bár akkor az egy egészen más jellegű saláta lesz. Ebben a spenóthoz meglepően nagyon jól passzol a mustáros öntet, nem tudom, milyen lesz a medvehagymával, de elvileg jónak kell lennie

Kinga írta...

Hétvégén megcsináltam, szupi lett!:) köszönöm!

Dolce Vita írta...

Kinga!

Örülök, ha ízlett, nagyon egyszerű, de fincsi kis fogás

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin