Korábban írtam már, hogy ültettünk különleges, pink és sárga levélnyelű mángoldot. Szemmel láthatólag nagyon jól érzi magát a kertben, szépen erősödik, bokrosodik és a színe még mindig élénk és vibráló. Ebből titkon azt remélem, mivel már több, mint egy hónapja van nálunk, nem a kertészetben locsolták agyon valami színfokozó vegyszerrel. Ha így lett volna, az már talán kiment volna belőle. Próbából megfonnyasztottam, megtartja-e a színét. ÉS igen! Valamit veszített az élénkségéből, de még mindig rózsaszín a rózsaszín és sárga a sárga.
Egyszerűen készítettem: finom olívaolajon, lime-mal, fokhagymával és borssal hirtelen megfonnyasztottam. Nagyon finom olívás ciabattám volt hozzá itthon, amely már önmagában nagyon szuper, de így a mángolddal egy remek zöldséges bruschetta lett belőle.
|
Az eper is saját |
10 megjegyzés:
Nekem is van mindkét színű bordás mángold, már én is szüreteltem, csak töltve készítettem.
hol vettetek ilyet? én is szeretnék :)
Oázis
köszi. Holnap megyek Pestre, szerintem be is nézek :)
bruschetta :-)
köszi, nem vettem észre! A szerkesztőm meg így se szerette, fel sem tűnt, hogy kihagytam egy betűt : )
Kriszta, ez tényleg gyönyörű színű! Vétek megenni :)))
Hamiznám :)
Gyonyoru!
már jó ideje akartam írni, de mindig elfelejtettem, hogy biztosan nem festették, mert nekem magról kelt ilyen szép rózsaszín :)
Megjegyzés küldése