2012-06-20

Ayran

A hétvégén vendégségben ittunk házi készítésű ayrant. A férjem nagyon-nagyon szereti, de valahogy nem jutott eszünkbe, hogy készítsünk itthon. (csak gyümölcsös joghurtleveket szoktunk). Hétfőn vettem is egy nagy adag joghurtot, azóta mindig van friss, jéghideg hűsítő a hűtőben. Ebben az időben a legjobb folyadékpótló, aki még nem próbálta, feltétlen próbálja ki! Rövid időre elköszönök, megkezdődik a nyaralás, holnap Olaszország azon vidékére utazunk, amelynek városai azt gondolom, leginkább a totó-mérkőzésekből ismerősek. Számunkra is újdonság lesz, nem jártunk még itt, ígérem beszámolok róla.

Hozzávalók: 5 dl natúr joghurt (3%), 5 dl víz (szerintem nagyon finom, ha egy része a víznek szénsavas), 1 csapott tk. tengeri só, jégkocka

1. Keverjük össze a hozzávalókat, hűtsük jéghidegre

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Kedves Kriszta!
Azért ha még ma ránézel a gépedre: Nagyon nagyon szép nyaralást, jó pihenést kívánok! Várva a beszámolót :), üdv, Jázmin

Kisildi írta...

Az ayrant még 1999-től ismerem és szeretem, török nyaralás folytán.

Rövid Péter írta...

Az Ayran török nemzeti ital, de mivel Németország tele van törökkel, van szerencsém havonta találkozni az kicsit egyedi (mondhatni faék egyszerű, és "európai" szemmel elég igénytelen) grafikáikkal. Alapvetően a recept 42% natúr joghurt, 55% szénsavas víz, a többi só, tartósítószer, stb... :) Kedvem nincs sok kipróbálni.

fashion and margarita írta...

Kipróbáltam, nagyon tuti:)jó kis recept, ebben a kánikulában...!

fashionandmargarita.blogspot.com

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin