2012-06-12

Cseresznyés ricottatorta

Évekkel ezelőtt eperrel szerepelt már ez a recept a blogon. Most cseresznyével próbáltam ki, mert kellett egy szuper, alacsony szénhidráttartalmú desszert a Nők Lapja Konyha Ch-diétás anyagához (júniusi számban jelent meg). Az elkészítése nagyon egyszerű, az állagát és az ízét egyszerűen imádom.
Egy szelet szénhidráttartalma: 15 gr, Kcal: 245 gr


Hozzávalók 18 cm tortaformához (8 adag): 50 dkg ricotta, 30 dkg cseresznye, 4 tojás, 7 dkg cukornak megfelelő édesítőszer (pl. nyírfacukor), 1 dl tejszín, 8 dkg durumliszt, 1 citrom, vaj a forma kikenéséhez

1. Keverjünk az édesítőszert a ricottához, keverjük hozzá a durumlisztet, a tejszínt, a 4 egész tojást és a citrom reszelt héját.
2. Mossuk meg a cseresznyét, magozzuk ki és felezzük, keverjünk óvatosan a ricottához.
3. Vajazzunk ki és szórjunk meg liszttel egy 18 cm-s, kapcsos tortaformát, öntsük bele a ricottakrémet, 160 fokra előmelegített sütőben süssük kb. 45-50 percig (a teteje barnuljon kicsit meg, és emelkedjen fel)

18 megjegyzés:

Edit írta...

en annyira nem ismerem a ricotta-t. az a kerdesem h sima tehenturoval nem lehet elkesziteni? (es mondjuk meggyel?!) koszi

Dolce Vita írta...

de, készítheted azzal is, más lesz az íze, de hasonló az állaga, alaposan turmixold át a túrót botmixerrel!

Névtelen írta...

Én azóta is rendszeresen készítem :)
Milyen volt a pizza?
Anna

Tünde írta...

Azt szeretem a receptjeidben, hogy még a nem csökkentett CH-tartalmú desszertekben is alig van cukor, lehet érezni a többi hozzávaló ízét is. Van néhány amerikai szakácskönyvem, ész nélkül öntik a cukrot a süteményekhez.

Dolce Vita írta...

Anna!

én az első bejegyzés óta 2. készítettem, de nekem mindig muszáj újakat kipróbálni különben ne frissülne e a blog. : )
a lisztért még nem jutottam el, majd a héten megyek érte

Tünde!
általában minden cukormennyiséget minimum felezek egy kész receptnél. Képtelen vagyok 20 dkg cukrot beleönteni egy sütibe. Mi ehhez már nagyon hozzászoktunk, nem is tudjuk megenni a bolti édességeket.

chriesi írta...

Annyira, de annyira, szóval annyira jól néz ki!!! :)

mozzarelli írta...

de csodaszéép......:))

Rita írta...

A kcal-t nem grammban fejezzük ki!

Dolce Vita írta...

Ó, kedves Rita, de jó, hogy jöttél! : )

Chriesi, Mozzarelli, köszönöm!

Ági írta...

A mákos sütinél is kérdeztem, de itt még aktuálisabb a dolog, hogy hol veszed és milyen fajta ricottát használsz. Én anno a Sparban azt a kemény dobozost használtam, de hónapok óta nem kapni, és nem tudom mivel helyettesíthetem, mivel annak az állag tökéletes volt ehhez a sütihez. Éppen ezért maradtam le az epres változatról, mert nem találtam azóta sem semmi hasonlót. Ezt nagyon szeretném elkészíteni-egy hónapja fogszabályzóm van,és ez épp nekem való lenne-legalább cseresznyéből. Egy évben legalább egyszer mindenképp ennem kell ilyet.:))hesemyo 158

Dolce Vita írta...

Ági!

dobozosat szoktam én is venni, nálunk a tescóban kapni, vagy néha van a piacon a sajtosnál. Használtam nemrégiben a zacskós "olasz technológia szerint készített savósajt" nevűt, ezt át kellett nagyon turmixolni, mert darabos, de az ételben ez is viszonyag jó volt.

hajni írta...

Ezt a csodás sütit én is többször elkészítettem már, amikor éppen nem kaptam ricottát, krémes túró nevezetű dologgal helyettesítettem, ezt szinte mindenhol kapni (Spar, Match, Tesco, stb.), kicsit savanykásabb (túrósabb) az íze a ricottáénál, meg talán picit "vizesebb", de ugyanolyan krémes állagú.

Dolce Vita írta...

Kedves Rita!

még reagáltam is rá : )
bocsánat a bejegyzésedet a reklám miatt el kellett távolítani. Ez itt a policy, sorry

Rita írta...

Kedves DV!

A reagálást én javításként élném meg. Pont a bejegyzésed fölötti sorokban ép elég reklám található!1

Dolce Vita írta...

: ))))???????? wtf?
akkor rosszul értetted, senki nem tehet fel ingyen reklámot kommentben a blogomra.

Rita írta...

Akkor én is a szövegértésre koncentrálnék: az általam említett hiba kijavítását hiányolom még mindig.
Igen: a Díjátadó komment egyértelművé teszi ki a nem ingyen.

Dolce Vita írta...

Próbálok még utoljára udvarias maradni. Nem teljesen értelek, meglehetősen kötekedve idejössz, majd újra jössz okoskodva és elhelyezel egy reklámot az ÉN blogomon. Majd tovább udvariatlankodsz. Kérlek, gondolkozz ezen el egy kicsit. Egy szolid bocson túl, kérlek ne írj többet ide, ha folytatod ezt a stílust, annak úgyis törlés lesz a vége. na viszlát!

Névtelen írta...

Kedves Kriszta! Ha az 50 dkg ricotta helyett 25 dkg ricottát és 25 dkg mascarponét rakok bele, működhet a recept? Vagy jobb ha felezem a receptet és csak ricottából csinálom? Ez van ugyanis most itthon. :) Köszi, Timi

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin