2012-06-08

Díjátadó

Nem lettünk sokkal okosabbak a Szép Magyar Könyv díjátadóján sem, nem derült ki pontosan, mire kaptunk az elismerő oklevelet. A könyvre persze, ok. De, hogy a tipográfiára, fotókra, vagy cakk-pakk az egészre azt nem tudni. Mindegy, a 8 kategóriában huszonnégy jutalmazott könyv szerepelt, ebből lett a Főzd Magad! az egyik, ez a lényeg. A díjátadó után kinéztünk a Gourmet fesztivál első, szakmai napjára. Még viszonylag nyugis volt minden, kényelmesen végig tudtunk nézni mindent. Aki kimegy szerintem ne szalassza el:
Kistücsök sajtjai
Spazio Café proseccói
Bock Bisztró pl.: kínai hamburger
Anyukám mondta pizzatésztája
Harrer csokoládéműhely pohárkrémek, és táblás csokik
Osztriga a Sarki Fűszeresnél  (férjem javaslata, én ebből nem ettem)

10 megjegyzés:

Kati írta...

Gratulálok, én is szívesen a tulajdonosa lennék a könyvednek:) Hátha sor kerül arra is:)

Felhőlány írta...

Gratulálok Kriszta! :)

Zsuzsa írta...

A bejegyzés hangulatából nekem úgy tűnik, nem is nagyon örülsz ennek a díjnak vagy nem is nagyon érdekel. Kár:-(

Dolce Vita írta...

Zsuzsa! nem jól érzed, persze, hogy nagyon örülök neki, nagyon nagy elismerés ez a könyvnek, csak munka közben ennyi lelkendezésre volt időm.

Judyt írta...

Nekem is kicsit elkeseredettnek tűnik a bejegyzés, de tudom milyen, amikor még örülni sincs ideje az embernek, vagy akár még fel sem fogja a díjat ;) MIndenesetre gratulálok! Én örömmel forgatom, bár sajnos nem volt még időm mindent kipróbálni,amit szeretnék :) De a napokban pont eszembejutott az eperlikőr belőle!! Ennek kapcsán megengedsz egy kérdést: gin helyett milyen más alkohol jó,ha jó egyáltalán?

Vianne írta...

Gratulálok Kriszta!! Kapott már szakácskönyv ilyen elismerést?

Alinea Kiadó írta...

A Szép Magyar Könyv versenyről.


"A Szép Magyar Könyv verseny a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése által évről évre meghirdetett verseny a könyvesbolti forgalomba kerülő és magyarországi, illetve a határon túli magyar nyomdákban kiállított könyveket terjesztő kiadók számára. A versenyt először a Magyar Bibliophil Társaság szervezte meg 1929-ben. ... A könyvverseny kétségkívül a könyvhét legrangosabb eseményének számít, amely alkalommal a kiadók több kategóriában mérhetik össze az általuk terjesztett könyveket." (Wikipedia)

Idén 139 könyvet neveztek be a versenybe. Kiadónk, az Alinea Kiadó két nevezést adott be (a Főzd magadon kívül a Klasszik szépirodalmi sorozatot). Tavaly tízszer ennyi könyvet adtunk ki, de csak azokkal neveztünk, amelyeknél úgy gondoltuk, hogy van esélyünk. Azaz nem elég, ha a könyv "rendben van", akkor van helye a versenyben, ha a többiek közül egyértelműen kiemelkedik.
Nagyon örülünk, hogy a Főzd magadot elismerő oklevéllel díjazták, és hogy a Klasszik sorozatunk is a döntőbe jutott.

A verseny eredményéről szokás szerint nem tesznek közzé indoklást, de mivel nagy a verseny (egy évben több mint 10 ezer könyv jelenik meg), szerintünk csak olyan könyv kaphat elismerést, amelyről összességében elmondható, hogy "szép magyar könyv". Azaz pl. hiába nagyon jó a borítója vagy nagyon szépek a képek, az önmagában még kevés a sikerhez.

Golubeff Lóránt
Alinea Kiadó

Névtelen írta...

Kedves Kriszta!
A "Szép Magyar Könyv" cím szerintem már nevében hordozza a "miért"-et, vagyis "szép" és "magyar" - gondolom én. Gratulálok a díjhoz, bár ennek a bejegyzésednek a hangvétele számomra is kissé szokatlan tőled.
További sok sikert, Zsófi

Praliné Zsuzsi írta...

Gratulálok a díjhoz :)

Dolce Vita írta...

Semmilyen negatív hangnem nem volt ebben a pár mondatban. Ha elolvastátok a megelőző posztot, ott írtam, hogy ott leszünk a díjátadón, mert kaptunk oklevelet, de az értesítőből nem derült ki, mire, írtam, remélem, ott megtudjuk. Másnap sem tudtuk meg, mindösszesen ennyit konstatáltam.
nagyon örültünk neki, már egyáltalán a döntőbe jutásnak (korábban erről is lehet olvasni), annak, hogy a könyv kikerült a Könyvvásáron a Szép Magyar Könyv standra és annak meg még inkább, hogy elismerő oklevelet kapott.
A könyv az ismeretterjesztő kategóriában szerepelt, a kategória díjazottja egy halas (Halak és halételek) szakácskönyv volt, tehát 2 szakácskönyv is bekerült a 24 könyvbe. Nem tudom, korábbi években milyen számban jutottak be szakácskönyvek.

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin