2012-06-08

Díjátadó

Nem lettünk sokkal okosabbak a Szép Magyar Könyv díjátadóján sem, nem derült ki pontosan, mire kaptunk az elismerő oklevelet. A könyvre persze, ok. De, hogy a tipográfiára, fotókra, vagy cakk-pakk az egészre azt nem tudni. Mindegy, a 8 kategóriában huszonnégy jutalmazott könyv szerepelt, ebből lett a Főzd Magad! az egyik, ez a lényeg. A díjátadó után kinéztünk a Gourmet fesztivál első, szakmai napjára. Még viszonylag nyugis volt minden, kényelmesen végig tudtunk nézni mindent. Aki kimegy szerintem ne szalassza el:
Kistücsök sajtjai
Spazio Café proseccói
Bock Bisztró pl.: kínai hamburger
Anyukám mondta pizzatésztája
Harrer csokoládéműhely pohárkrémek, és táblás csokik
Osztriga a Sarki Fűszeresnél  (férjem javaslata, én ebből nem ettem)

11 megjegyzés:

Kati írta...

Gratulálok, én is szívesen a tulajdonosa lennék a könyvednek:) Hátha sor kerül arra is:)

Felhőlány írta...

Gratulálok Kriszta! :)

Zsuzsa írta...

A bejegyzés hangulatából nekem úgy tűnik, nem is nagyon örülsz ennek a díjnak vagy nem is nagyon érdekel. Kár:-(

Dolce Vita írta...

Zsuzsa! nem jól érzed, persze, hogy nagyon örülök neki, nagyon nagy elismerés ez a könyvnek, csak munka közben ennyi lelkendezésre volt időm.

Judyt írta...

Nekem is kicsit elkeseredettnek tűnik a bejegyzés, de tudom milyen, amikor még örülni sincs ideje az embernek, vagy akár még fel sem fogja a díjat ;) MIndenesetre gratulálok! Én örömmel forgatom, bár sajnos nem volt még időm mindent kipróbálni,amit szeretnék :) De a napokban pont eszembejutott az eperlikőr belőle!! Ennek kapcsán megengedsz egy kérdést: gin helyett milyen más alkohol jó,ha jó egyáltalán?

Vianne írta...

Gratulálok Kriszta!! Kapott már szakácskönyv ilyen elismerést?

Alinea Kiadó írta...

A Szép Magyar Könyv versenyről.


"A Szép Magyar Könyv verseny a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése által évről évre meghirdetett verseny a könyvesbolti forgalomba kerülő és magyarországi, illetve a határon túli magyar nyomdákban kiállított könyveket terjesztő kiadók számára. A versenyt először a Magyar Bibliophil Társaság szervezte meg 1929-ben. ... A könyvverseny kétségkívül a könyvhét legrangosabb eseményének számít, amely alkalommal a kiadók több kategóriában mérhetik össze az általuk terjesztett könyveket." (Wikipedia)

Idén 139 könyvet neveztek be a versenybe. Kiadónk, az Alinea Kiadó két nevezést adott be (a Főzd magadon kívül a Klasszik szépirodalmi sorozatot). Tavaly tízszer ennyi könyvet adtunk ki, de csak azokkal neveztünk, amelyeknél úgy gondoltuk, hogy van esélyünk. Azaz nem elég, ha a könyv "rendben van", akkor van helye a versenyben, ha a többiek közül egyértelműen kiemelkedik.
Nagyon örülünk, hogy a Főzd magadot elismerő oklevéllel díjazták, és hogy a Klasszik sorozatunk is a döntőbe jutott.

A verseny eredményéről szokás szerint nem tesznek közzé indoklást, de mivel nagy a verseny (egy évben több mint 10 ezer könyv jelenik meg), szerintünk csak olyan könyv kaphat elismerést, amelyről összességében elmondható, hogy "szép magyar könyv". Azaz pl. hiába nagyon jó a borítója vagy nagyon szépek a képek, az önmagában még kevés a sikerhez.

Golubeff Lóránt
Alinea Kiadó

Névtelen írta...

Kedves Kriszta!
A "Szép Magyar Könyv" cím szerintem már nevében hordozza a "miért"-et, vagyis "szép" és "magyar" - gondolom én. Gratulálok a díjhoz, bár ennek a bejegyzésednek a hangvétele számomra is kissé szokatlan tőled.
További sok sikert, Zsófi

Praliné Zsuzsi írta...

Gratulálok a díjhoz :)

Dolce Vita írta...

Semmilyen negatív hangnem nem volt ebben a pár mondatban. Ha elolvastátok a megelőző posztot, ott írtam, hogy ott leszünk a díjátadón, mert kaptunk oklevelet, de az értesítőből nem derült ki, mire, írtam, remélem, ott megtudjuk. Másnap sem tudtuk meg, mindösszesen ennyit konstatáltam.
nagyon örültünk neki, már egyáltalán a döntőbe jutásnak (korábban erről is lehet olvasni), annak, hogy a könyv kikerült a Könyvvásáron a Szép Magyar Könyv standra és annak meg még inkább, hogy elismerő oklevelet kapott.
A könyv az ismeretterjesztő kategóriában szerepelt, a kategória díjazottja egy halas (Halak és halételek) szakácskönyv volt, tehát 2 szakácskönyv is bekerült a 24 könyvbe. Nem tudom, korábbi években milyen számban jutottak be szakácskönyvek.

...... írta...

Szeretném megköszönni a Wiccan Duma nagy segítségét. A lányom mélyen a kábítószer-függőségbe került, kipróbáltam a rehabilitációt és mindent, hogy abbahagyja, de semmi sem működött, sokat sírtam az egész helyzet miatt, mert anyaként kudarcnak éreztem magam. De mindez megváltozott, miután találtam egy megjegyzést az interneten arról, hogy a Wiccan Duma embereken segít. Örülök, hogy a lányom megszabadult a kábítószer-függőségtől a Wiccan Duma segítségével, köszönöm Wiccan Duma az erőteljes varázslatokat. A nézők számára nem ismerem a helyzetét, de biztosíthatom Önöket, hogy segítséget kaphatnak a függőségük megállításához. , állítsa le a megszállottságot, állítsa le a depressziót, hagyja abba a visszaélést. Lépjen kapcsolatba a Wiccan Dumával a következőkért:
1) Szerelmi varázslatok
2) Elveszett szerelmi varázslatok
3) Válási varázslatok
4) Házassági varázslatok
5) Szerelmi varázslatok.
6) Elválasztó varázslatok
7) Száműzd el a volt szeretőt
8.) Szeretnél előléptetni.
9) lottó nyerő varázslatok
10) Ha meg akarja elégíteni szeretőjét
11) Varázsmunka a bírósági per megnyerésére
12) varázslat a megszállottság megtörésére
Forduljon ehhez a nagyszerű emberhez, ha bármilyen problémája van a végleges megoldás érdekében. E-mail: whitemagictemple@gmail.com
WhatsApp: +2348155926512

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin