2012-06-17

Forró napokra: főzés nélküli meggyleves

Ráadásul szénhidrátszegényen: egy adag leves szénhidráttartalma: 16 gr.
Két oka is volt annak, hogy ezt a főzés nélküli levest készítettem: az egyik, a tegnapi idő szerintem evidens, a másik pedig az, hogy nem szeretem a friss gyümölcsöket megfőzni a levesekhez. Mivel Ádám igen korlátozott mennyiségben eszik csak friss gyümölcsöt, muszáj valahogy bejuttatnom a szervezetébe. Erre szerintem ez az egyik legjobb módszer. Ráadásul gyorsan elkészül, egy hátránya van, nem lehet belőle nagyobb adagot készíteni, mindig csak annyit, amennyi éppen elfogy mert velem megtörtént már, hogy a friss gyümölcs, a cukor és a joghurt beindult a hűtőben másnapra. Mivel a leves elkészítése csak pár perc, talán ez mégsem akkora probléma. Kísérletezzetek bátran különböző gyümölcsök-fűszernövények keverékével.

Hozzávalók 4 adaghoz: 50 dkg meggy, 4 dl víz, 2 dl natúr joghurt, 3 ek. nyírfacukor

1. magozzuk ki a meggyet, adjuk hozzá a többi hozzávalót, turmixoljuk le
2. Szűrjük át a levest, tegyük 2 órára a hűtőbe

7 megjegyzés:

nemesnagyanna írta...

mhhh jó kis turmix! :) meg is van a holnapi reggelim, köszi :)

Elena írta...

szuper...:))

Névtelen írta...

Szerintem is szuper, csak azt nem értem miért szűröd át?
Nem különösen hasznos, ha rostosat eszünk/iszunk?

márti írta...

megcsináltam pár napja ebédre, nagyon finom volt! mondjuk azt nem mondanám, hogy pár perc, mert a meggymagozás eltart egy darabig. :) szerintem érdemes egy kis citromlevet rakni bele, mert - nekem legalábbis - pár óra múlva a hűtőből kivéve nem volt már olyan szép rózsaszín, mint frissen. Az íze persze ugyanolyan jó volt. :) Leszűrni pedig azért jó, mert a turmix nem tudja teljesen "eltüntetni" a gyümölcs héját. Megint, az íze nem jobb vagy rosszabb, csak szebb lesz ha nem úszkálnak benne a cafatok. :)

orsi írta...

Imádom a meggyet. Lehet én is csinálok belőle olyan turmixot mint a pasi a videón :) http://minu.me/-mosoly

Dolce Vita írta...

A gyerek miatt szűröm át, hogy megegye a levest, az átszűrt pépet én eszem meg. : )

és tényleg szebb így

Lívi írta...

en sem ertem sosem, hogy minek megfozni a gyumolcsleveshez a friss gyumolcsot. mindig igy csinalom nyaron a gyumolcslevest, ahogy irod, csak en viz helyett tejet szoktam tenni bele. De legkozelebb kiprobalom vizzel. A vitaminok megorzesen tul a tovabbi elonye a hideg keszitesnek, hogy nem kell fel napot varni, hogy kihuljon a leves :) turmixolok, szurok, es mar ehetunk is :) tetejere tejszinhabot es piritott mandulat szoktam szorni. szeretjuk :)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin