És végezetül jöjjön a vaddisznós vacsora desszertje. A masszív, házitésztás főétel után, szerintem el sem lehetne jobbat képzelni, mint egy gyomrot megnyugtató, ízlelőbimbókat felfrissítő sorbet-t. Főleg, hogy este tízre sem hűlt 30 fok alá a hőmérséklet. Mivel menta és citrusfüggő vagyok, a recepten nem kellett sokat gondolkoznom. A három összetevő: a citrom, a narancs és a menta, szép összhangban megfért együtt, egyikük sem tolakodott a másik elé.Hozzávalók: 2 narancs, 2 citrom, 2 dl víz, 15 dkg cukor, 10 db mentalevél
1. A cukrot beleöntöm a vízbe és a forrástól számítva kb 5 perc alatt sziruppá főzöm
2. Egy narancs és egy citrom héját lereszelem, levüket kifacsarom (a másik kettőét is)
3. A mentát mozsárban egy kis cukorsziruppal egészen apróra töröm
4. Összeöntöm a hozzávalókat, lehűtöm őket, majd a fagyigépre bízom a sorbet befejezését.
A gyümölcsök mérete, levesessége, savassága döntően hat az arányokra. Javaslom a kóstolást, és az egyéni mérlegelést!

2 megjegyzés:
még olvasni is hűsítő! A kép gyönyörű!
Julie!
Abban az iszonyat melegben tényleg nagyon jól esett
Megjegyzés küldése