2007-11-19

Házi tészta durumlisztből II.

A kecskesajttal töltött tészta maradékából (egy napig fóliában tartottam a hűtőben, majd frissen nyújtottam főzés előtt) tagliatelle készült, dél-olasz szósszal. Hogy honnan származik ez a szósz, nehéz lenne eldönteni, Szicíliában és Campaniában is ettem ilyet, de biztos vagyok benne, hogy Pugliában és Basilicátában is készítenek hasonlót. Ez a szósz amúgy a legfinomabb orecchiette tésztával, mert a „fülecske” tészta bemélyedésében pont megfelelő mennyiségű szósz, egy-egy kapribogyó vagy olivabogyó ül meg.
Gyorsan elkészíthető, ízletes szósz.
A házi durumtésztáról újra el kell mondanom, hogy sokkal jobb, mint a finomlisztből gyúrt tészta. A durumliszt ára megegyezik a sima lisztével, úgyhogy nagy akadálya nem lehet, hogy ezt használjuk tésztagyúrásra. Remélem, egyre több helyen kapni már.

Hozzávalók 2 főre: 25 dkg tészta, 400 gr paradicsom (konzerv), 2-3 szardella, 1 fej hagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, bazsalikom, majoranna, egy marék kapribogyó, 1 marék olivabogyó (vegyesen a legjobb), olivaolaj, 2-3 szardella (só helyett), bors

1. A paradicsomkonzervet kezdjük el kis lángon főzni a félbevágott hagymával, a fokhagyma felével és olivaolajjal
2. Adjuk hozzá a bogyókat (olivát magozva), a majorannát, a szardellát és borsozzuk. Főzzük kis lángon 30 percig
3. 30 perc múlva adjuk hozzá a maradék fokhagymát, a bazsalikomot, ha szükséges sózzuk meg.

Tipp: egy kis aszaltparadicsom nem ront rajta

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

Már nem is örülök annyira,hogy Rátok találtam(DV,Mamma,LH,....)Addig egész jól ment a fogyókúrám........Addig:((((Most meg......a sütőben a grissini és a focaccia:(((A többi finomságról már nem is szólva.......
Azért kösz!!!
Zsuzsa

Dolce Vita írta...

akkor a dagasztásnélküli kenyeret és ciabattát ne próbáld ki! Tuti konstans 4 kiló. : ))))

Névtelen írta...

Késő....,már kel a kenyér,a ciabatta pedig elfogyott:))(mellesleg isteni volt)Lenne egy kérdésem a kenyérrel kapcsolatban,ha dupla adagot készítek,akkor a sütési ideje,modósul?Muszáj volt kétszeres mennyiséget kikevernem,mert csak kacsasütő edényem van,abban pedig elveszne egy szimpla adag:))
Köszi!Zsuzsa

Névtelen írta...

Bocs,nem a ciabatta fogyott el,az be van osztva reggelire(tk lisztes),hanem a grissini és a fociacca:)))

rozmaring írta...

Szia DV,
mostanában csatlakoztam gyarapodó rajongóid táborához.
végignéztem a tészta recepteket, egyelőre nem találtam az egyik legkellemesebb emlékemet sziciliai gasztro élményeink közül: pasta alla norma.
ha van neked bevált recepted, megosztanád?
a neten keresgéltem és pár verziót találtam is, kombináltam kettőt, de mielőtt további próbálgatásba fognék, gondoltam egy kérdést megér feléd, mint autentikus forrás.
köszi,
dóra
ui: nekem egy 16 hónaposom van, és hogy a febébe olyan szép a füvetek a két kutya mellett, nálunk gyakorlatilag kihalt a fű (bocs, tudom ez nem egy kertészblog:)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin