
Ez lesz az olasz VKF! második pályaműve is
Hozzávalók: 30 dkg darált dió, 30 dkg porcukor, 3 tojás fehérje, kandírozott narancshéj (használhatunk helyette friss, reszelt narancshéjat) , negyed citrom leve
1. A dióból, 15 dkg porcukorból, a mikronnyi méretűre vágott kandírozott narancsból és 2 tojás felvert feférjéből gyúrjunk masszát. (így készül a házi marcipán is csak mandulával). A masszát terítsük ki egy műanyag deszkára. Kb 1 cm magas legyen.
2. Pár órára tegyük félre, hogy kicsit száradjon, hogy vágni tudjuk. Szeleteljük fel kb 0,5-1 cm*4-5 cm stanglikra. Ha valakinek van pl csillagos, vagy karácsonyfás kiszúróformája, készítse ezzel!
3. 15 dkg porcukrot, 1 tojásfehérjével és a citrom levével verjünk kemény habbá. Kb 3-4 perc, nagyfokkozatú keverés után, fényes, sűrű massza lesz belőle, az ún. jegec.
4. A jegecet kenjük a diós süti tetejére. 2-3 napig szárítsuk.

16 megjegyzés:
Ezt a diósstangli receptet keresem évek óta. A nagymamám rendszeresen sütötte, és nem maradt meg a recept.
Próbáltam az emlékeim alapján rekonstruálni a receptet, de soha nem sikerült. Köszi, köszi :)))
Én úgy emlékszem, hogy langyos sütőben szárította
Szuper recept, gyönyörű képek :))
Zongorabillentyű!!! Nagymamám csinálta, imádtam. 21 éve nem ettem...
Dolcevita, dejóóóó! Nekem is a nagymamám csinálja rendszeresen, de ő meg olyan, mint a főzőiskolák, nem igazán adja ki a titkos receptjeit, vagy max. annyit mond, hogy hát szemre tgyél bele ezt+azt!:-)) Nekem is gyerekkoros nagymamám kedvenc sütijeim egyike!:-)
1. nagyon izgalmasnak tűnik, azt hiszem ki fogom próbálni. annyit kérdeznék, hogy a süti "tésztájába" a tojásfehérjét fel kell e verni, vagy csak simán kell összedolgozni a dióval?
2. kipróbáltam azt a garnélás rizotótt, isteni lett. kérhetnék egy kis segítséget egy olasz nyelvű recept ügyében?
Chili!
1.Igen, köszi, elfelejtettem, fel kell verni habnak. Javítom a receptet!
2. örülök, sztem is nagyon jó! Recept ügyben nyugodtan. : )
előre is köszi, küldök fénypost!
elkÜldtem
hogy tudtad ilyen szép egyenletesen elkenni a habot a tetején? nekem olyan "kócos" :-)
Nem tudom, tal�n t�l kem�nyre verhetted? B�r az eny�m is nagyon kem�yn volt
Épp most készültem el vele. Nagyon finom lett a diós alap, kíváncsi leszek milyen lesz a porcukis kabátkával :) nekem viszont megmaradt a fele, nincs valami ötleted mit lehet kezdeni ennyi cukros fehérjehabbal? és csak levegőn kell szárítani vagy sütőben?
köszi
Lobszter!
levegőn szárítottam, nem sütőben
sztem habcsók készülhet a maradékból, de nézz utána, még sosem készítettem, de gondolom hasonlóan készül
dejó,hogy belenéztem már most a karácsonyi receptejeidbe! vidéki élet előnyeit kihasználva gyűjtettünk diót (is)az ősszel és hetek óta agyalok,hogy mit csináljak belőle. hát tessék. igaz még nincs karácsony,de már olyan hideg van..:) azt hiszem ezt is megcsinálom a hétvégi bulira..biztos kávé mellé jó lesz elrágcsálni..
köszönöm az ötletet,
zseva
Zseva!
EZt nagyon ajánlom, rettentő finom és nem is byonyolult
hát remélem a végeredmény jó lesz,mert a hozzávalókat ellazáskodtam ugyanis nincs mérlegem..tegnap óta szárad (még ugyan hab nélkül),de még eléggé puhácska..de vasárnapra tuti "beérik". igaz rásegítettem és betettem egy kicsit a langyos sütőbe.
Megjegyzés küldése