2008-10-05

Sütőtökös, póréhagymás penne

Még a múlt hétvégén fotóztam a Fakanál novemberi számához egy hasonló pennét, amely olyannyira elnyerte a család tetszését, hogy leszögeztük, ilyet gyakran kell készíteni. Ugyanazt a receptet a blogra még nem tenném fel, ezért elkészítettem egy kicsit más hozzávalókból. Ez is isteni lett, próbáljátok ki!

Hozzávalók 2 főre:
25 dkg penne, 25 dkg sütőtök felkockázva, 1 szál póréhagyma, 5 dkg vaj, 2 ág rozmaring, 15 szem fekete olívabogyó, 5 dkg fetasajt, só, bors

1. A felkockázott nyers tököt vajon párolni kezdem a rozmaringágakkal, 2 perc múlva hozzáadom a felkarikázott hagymát
2. kb. 10 perc alatt készre párolom a tököt, közben kifőzöm a tésztát. A tökhöz adom az olívabogyókat
3. A tésztával elkeverem a feltétet, és pár kocka fetát szelek rá

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nagyon durván lenyúlták a májkrémes posztodat a borsán. Azért egy linket megérdemeltél volna. :(
Hihetetlen pofátlan emberek vannak!

Névtelen írta...

hm..

Ízbolygó védelmében.. A recept nekem nem tűnik lenyúlásnak, márcsak azért sem, mert az egyik Stahl könyvben pl. legalább 5 éve olvasható egy konyakos mazsolás változat, ami ezekhez nagyon hasonló, maximum nem szalonnával készül.. Meg hát könyörgöm, valószínüleg ezer háztartásban készül májkrém minden héten, anélkül hogy az illetők olvasnák ezt a blogot. Garantálom, hogy ezek többsége is valami hasonló receptet használ. Elvégre ez csak egy májkrém...

Dolce Vita írta...

Erzsébet!

A recept valóban hasonló, de tényleg biztos jópáran készítenek ilyesmit. Inkább néhány gondolat hasonlít más posztokban szereplő mondatokhoz, de annál jobb, minél többen küzdenek az ipari szemét ellen. : ))

Névtelen!
Sajnos keveseknek jut eszébe májkrémet házilag készíteni...

Névtelen írta...

Bocsénat, elkerülte a figyelmem, hogy Ízbolygó volt az.

Névtelen írta...

Megpróbálkoztam ezzel, és mivel hát ugye nemigen tudok főzni, már fennakadtam azon, hogy mi van a héjával, aztán nyersen levagdostuk, de nem lesz a kedvenc tevékenységem:) és marhára nem akart 10 perc alatt megpárolódni, hanem inkább 25, viszont a kevergetéstől teljesen szőrös lett az egész:)), sajnos egyáltalán nem úgy nézett ki, mint a képen, viszont milyen finom lett! egy kiló tésztából elfogyott egy nap alatt (pirulós). mármint eztet ketten megettük. köszönjük!

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin