
Hozzávalók: 4 apró padlizsán (lehet nagyobból is készíteni, de én hétvégén egész aprókat vettem a piacon), 1 szelet pirított kenyér, 10 szem koktélparadicsom, 1 fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, olívaolaj, só, bors, bazsalikom, parmezán
1. Vágjuk félbe a padlizsánokat, késsel ügyesen vágjuk ki a belsejüket, úgy, hogy körbe maradjon egy kis perem. A kiszedett padlizsánbelet vágjuk egész apró kockákra
2. Az apróra vágott hagymát olívaolajon pirítsuk meg, adjuk hozzá a padlizsánt, majd a fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, 5-10 percig pároljuk
3. Adjuk hozzá a negyedbe vágott paradicsomokat, a bazsalikomot és a felkockázott pirítóst is. 2 percig pároljuk még a keveréket, ha levettük a gázról, keverjünk hozzá reszelt parmezánt
4. Kanállal szedjük a tölteléket a padlizsánokba, 200-220 fokos sütőben 15-20 percig süssük
5 megjegyzés:
Akkor zajlik nálad az élet. :-)
A gyerekek hisztijére sokszor tényleg az a megoldás, hogy magára hagyja az ember. Nagyjából én is ilyen vagyok, pedig már felnőttem. ;-)
Keresztanyukám alkalmazott hasonló módszert a saját fiánál és most az unokánál is. Ha elkezd hisztizni, "tudomást" sem vesz róla, beszélget valaki mással, mintha ott sem lenne. Elég hamar megbékél saját magától. :-)
"kizárom a gyerkőcöt a kertbe a kutyák mellé" - a családvédelmisek még hagyján, de mit szólnak ehhez az állatvédők?!
:-)
A szokásos, irigylésre méltó egyszerűséggel megírt - van rá szabadalvány?? - recepthez passzolna az "sk" analógiájára az "sm" - azaz saját magával - töltött padlizsán elnevezés.
És nagyon esztétikus, ahogy meghagyod a szárát a növénynek! Sajnos lassan vége a szezonnak, jönnek az unalmas és drága spanyol padlizsánok.
Isteni lett, bár én raktam még bele egy kevés darált csirkehúsit is.
Egy kicsit keserű volt a padlizsán, ez az én hibám, vagy egy ilyenre nyúltam rá?
Beus!
rengeteg receptben olvasni, hogy sózzuk elő a padlizsánt, hogy elmenjen a keserű íze. Én sosem szoktam, mert sosem találkoztam mg keserű padlizsánnal.
sztem véletlenül nyúltál csak bele, ha legközelebb tartasz tőle, nehogy keseá legyen érdemes lesózni, sóban állni hagyni 30 percet, a keletkezett levet lecsöpögtetni, utána felhasználni
Megjegyzés küldése