2009-11-15

Presszó(minőségű)kávé otthon

Az Illy hazai képviselője jóvoltából egy hétig tesztelhettem a cég egyik házi használatra gyártott gépét, a Francis Francis! X 7-et. Saját gép megérdemelt pihenését töltötte, 1 év után jár neki, és szerintem halkan drukkolt, hogy a beállós csatár, valami nagy hibát kövessen el, nehogy örökre maradjon. De az nem tudott hibázni.

Az első lefőzött kávé után azt mondtam, Te jó Isten! Ilyet utoljára Olaszországban ittam, ha itthon netán ilyet kapok egy kávézóban, akkor annak pedig nagyon örülök! A kis ufo kinézetű, piros gép hihetetlenül aromás, sűrű krémes kávét főz. Olyat, amelynek az ízét még hosszasan lehet érezni, cukor nélkül is szép kerek, bársonyos. Az én Arite retrómmal is vannak kimagasló pillanatok, de ezzel minden kávé más és más. Az eredmény függ attól, milyen a kávé, hogyan daráltam, mennyi kávét tettem az adagolóban, mennyire tömörítettem, hány fokon kapcsoltam be a gépet, mikor takarítottam azt. Nálunk minden reggel kis szertartással indul, a kávékészítéssel. Sokan erről nem tudnának lemondani, eddig én is azt mondtam, én sem. Pár nap elteltével azonban kifejezetten élveztem, hogy gombnyomásra a csészémben gőzölgött a kávéházi minőségű eszpresszó. Hibázni nem lehet vele, a rendszer teljesen zárt, erre találták ki a kapszulás gépeket. Az tehát X7 kapszulás gép, csak saját kapszula jó bele, nem használható szabvány E.S.E. poddal. Az Illy 4-féle kapszulát ad hozzá feketét, ez a sötétebb pörkölésű (ahogy ők fogalmaztak hardcore kávérajongóknak), pirosat, ez egy kicsit világosabb pörkölésű, lágyabb ízű, 98%-ban ezzel lehet találkozni a kávézókban, és kéket, ez a hosszú kávé és zöldet, amely koffeinmentes. Mi hardcore rajongók lettünk, a fekete kapszulákért egy idő után versengtünk a férjemmel (a tesztidőszak végére kettőt el is rejtettem magamnak).
A kávék 100%-ban arabica kávékból készülnek, ehhez az alapanyagot (mint megtudtam) az Illy nem kávétőzsdéről, hanem saját termelőktől vásárolják, így biztosítják az állandó jó minőséget. Az arabicának kávé koffeintartalma kb. 35-40%-kal alacsonyabb, mint a robustáé, így egészségesebb, több fogyasztható belőle. Nekem napi 4-et sikerült meginni belőle. Ebben biztos, az újdonság varázsa is benne volt, de rákattantam a gépre. Meglehetősen szomorúan váltam meg tőle, ha épp most lettem volna döntési helyzetben (nem egy éve), akkor biztos, megtartom, kerül, amibe kerül. (az irodába azért rendeltünk egyet) A gép amúgy közepes áron kapható, a kapszula nem olcsó, hasonló az ára, mint a többi podos és kapszulás kávéé. Azt hiszem, itt kell az embernek döntést hozni, szeretne-e az otthonában 100 ft körül inni egy kávét. Ez nem olcsó, de sokan ennél több pénzt elköltenek pl. cigarettára (brrr). Kávézóban meg jó esetben kap ilyet, de ott 300 Ft-t kell legalább fizeti érte. Vagy 590-et, fizettem már Pesten ennyit presszókávéért!
A gépnek szerintem egyetlen hátránya van (ahogy az összes kapszulás gépnél létezik ez a kis bibi), finoman mondva nem éppen környezetbarát. Nekem ez fontos, én még a zaccot is a komposztba rakom, ebből pedig sehogy sem sikerült kiügyeskednem, műanyagostul ment a kukába. : (. Ez az elején nagyon nem tetszett, aztán győzött az önzőség, pár nap múlva lelkiismeretfurdalás nélkül hajítottam a kukába, miután megittam a kávémat. Csúnya dolog, tudom.
A búcsút tényleg majdnem megkönnyeztem, a saját gép (ezeknek lelkük van) pedig megmutatta, őt nem lehet csak úgy félredobni egy hétre, elég rossz kávékat főzött, majd fura hangokat hallatva nem volt hajlandó átfolyatni magán a vizet. Így követelt ki magának egy alapos, kényeztető-kiengesztelő vízkőtelenítést.

41 megjegyzés:

Napolitana írta...

Mmm... én is el tudnám nézegetni ezt a gyönyörűséget a konyhámban. De lehet, hogy a nappaliba tenném! Mekkora ez a gép? Az Illy nagy kedvencem. Felveszem a kívánságlistámra, pont jó az időzítés. :)

Ha csak az árat nézzük 100 Ft felett inni a kávét otthon tényleg drága. De az automatákban is ennyi egy kávét csak nyomokban látott lötty,és a kávézókban sem mindig adnak jót, ha ehhez viszonyítunk nem drága. Megér 20-30 forinttal többet, hogy gombnyomásra, reggel félálomban tántorogva csapoljak finom kávét.

kaveszakerto írta...

kinosan reklamszagu az egesz, a patronos gepek kozos jellemzoje hogy tele van hozzaadott izekkel, akarmilyen is lehet benne egy kave, mondjuk kifliizu is
ez nem kavefozo, ez egy italautomata
omg! es ez az omlenges...

Névtelen írta...

kaveszakerto: Nem értem mi a bajod, ez már az elején nyilvánvaló. Amikor elkezdtem olvasni én is berzenkedtem kicsit, de szerintem teljesen korrekt a bejegyzés.

Virág

Krisztina írta...

igen, igen, ez egy élmény leíró riport, mi a baj? bár ok, nem teteszhet minden olvasónak mindegyik bejegyzés,

én is vágynék egy ilyen gépre,

a kávéscsésze gyönyörű? hol lehet kapni?

Dolce Vita írta...

Nem reklám, teszt, vélemény. A forgalmazó odaadta a gépet, én meg ízt írok róla, ami a véleményem, ez lehetett volna nagyon rossz is! vagy semleges, vagy ki tudja. Na erről a butaságról ennyit, bocs!
Az aromás megjegyzés látod, sokkal érdekesebb, feltételezem, fogja a hazai Illy olvasni a megjegyzéseket, kérjük meg őket, válaszoljanak erre!

Krisztina!
nem lesz reklámszagú? : ) A Coinban vettem

Napolitana!
én is azt gondolom, hogy az egyéni igények határozzák ezt meg, aki annyira szereti, annak megéri. Egy kis luxus, az igaz, de mint írtam, vannak akik cigire ennél többet költenek (gyakran a nagyon kevésből: ((((((((

juc írta...

Szerintem egy otthoni ilyen csésze kávé árába magát a gépet is bele kell számolni, csak ahhoz persze tudni kellene, hány csésze kávé lefőzéséig tart az élettartama. Egyébként biztos nagyon finom! :)

L.Krisztina írta...

A gép tényleg szépséges!
De a kapszulás gépek nekem sem jönnek be . Jó tudom képes vagyok összeesküvés elméleteket gyártani arról amibe nem tudok egy picikét is beleszólni.De én is azt hallottam, hogy abba a kapszulákba más is van mint kávé. Én is imádom a kávét, bár nem feketén hanem tejjel cukor nélkül. Firenzében ittam életem legjobb cafe latte-ját, a kávézóban voltam minden reggel és ha a környéken sétáltunk akkor még délután is, három nap után , ha beültünk nekem már kérés nélkül hozta a srác a kávét. Az utolsó kávémra meg meghívtak:)))))
Bocsi hosszú lettem
Üdv L. Krisztina

Reni írta...

Ezzel a géppel már szemeztem külföldi oldalakon, de arra jutottam, hogy bár nagyon szeretnék egy ilyen gépet, biztos, hogy nem használnánk ki, mert egyikünk sem kávézik rendszeresen... sőt... inkább csak tejeskávét, capuccinót iszunk, tehát presszókávét abszolút nem... ha kávéznánk akkor viszont megengedném magunknak ezt a luxust :)

Amúgy meg reklámszagú, vagy nem reklámszagú ez a bejegyzése, bármennyire sokan is olvassák a blogot, ez még mindig egy totál személyes dolog. Mindenki leírja a gasztronómiával kapcsolatos tapasztalatait a blogjába, legyen az negatív, vagy pozitív tapasztalat.

L.Krisztina írta...

Ui. A csésze az egy csoda!!!!!

Dolce Vita írta...

Napolitana!

normál méretű, kb. 40-45 cm magas, 30 széles, mélysége is 30-40 cm kb.

Krisztina!
A Coin lakásrészlegéről akartam már írni ömlengést, mert csodaszép dolgok vannak ott. Kicsi a részleg, de annyi szép tányér, terítő, pohár és rengeteg hasznos, főleg sütis kellék. Pl van kisméretű, egyszemélyes kapcsos tortaforma (1500 ft körül) Sok oylan? fackelmann márkájú házi cukrászati kellék van, amit máshol nem kapni. A Fackelmann pedig szerencsére nem egy túl drága márka.

Reni!
van ezen is gőzölő

L. Krisztina!
egy éve még én is azt mondtam (írtam is akkor), hogy nem kötelezném el magam egy gyártónál, illetve nem fizetnék érte otthon ennyit. Akkor még csak Nespressót kóstoltam és írtam is róla, hogy valóban nagyon jó. Most, hogy egy hetet itt volt ez a gép, más lett a véleményem. Elképesztően nem szeretem azokat a dolgokat, amely csak arra jó, hogy a lustaságunkat kiszolgálja. Pl. a podos kávé ezért nem tetszik, mert a filterbe csomagolásnak sztem annyi csak az előnye, hogy gyorsabb, nem koszolsz vele. Ez nekem nem ér meg plusz pénzt. Az én gépemnek van podos karja is, vettem bele párszor podot, de nem érdemes. Ennek a kapszulának a kialakításán látszott (ezer féle luk, szűrő rajta), hogy azért van, hogy azon úgy jöjjön ki a kávé, hogy az a lehető legjobb legyen. (lehet, hogy bonyolult voltam, remélem, érthető mire gondolok). Így egy ötvenezres gépen tudsz olyan kávét főzni, mint egy milliós masinán egy átlag barista. (aroma ügyben én is nagyon várom a választ!)
Én is tejjel szeretem (cukor nélkül persze)
Most már elkötelezném magam, de persze a saját géptől nem akarok megválni, mert nincs egy éves. ezért született a kompromisszum, hogy az irodába került bérleti konstrukcióban egy gép

L.Krisztina írta...

Értettem amit írtál! A kicsi lyukaktól lesz annyira krémes a kávé. Szerintem írd meg azt ömlengést a Coinról! Én pl nem tudtam hogy itthon is vannak. Sok olyan üzlet van amiről nem tudunk, mert nem járunk arra, nem figyeltünk fel rá stb. A reklám meg akkor reklám ha valaki fizet neked ezért, más különben meg aki fanyalogni akar azzal is jót teszel mert megteheti:)Háát nem?

á la carte kulinaria írta...

Hát igen... biztos nagyon finom lehet. Én is imádom a kávét. Nekünk Nespresso gépünk van, imádom úgy ahogy van. Egyre több a kapszulás kávé, szerintem nem véletlen. A kávé élvezeti cikk. márpedig ha az, akkor valóban élvezni kell : )Nemrég kóstoltunk podos kávét...nekem az egyáltalán nem jött be. aki már ivott jó kávét az nem elégszik meg vele.

Hol van ez az üzlet? Első itthoni karácsonyunkra szeretnék valami szép gyertyatartót, tányért dekorációt, de sehol nem kapok olyat amire azt mondom wow, ez kell. Szerdán lehet megnézem, akkor van gyerkőcmentes kimenőm: ).

chilii írta...

Szia! Engem is érdekelne, hol ez a lelőhely, úgyhogy csak tessék megírni! :) Olyan nagyon ritkán jutok el Pestre, célszerű előre megterveznem a célpontokat! :)

lorien írta...

Nyilván sok előnye van egy ilyen gépnek, akinek nincs türelme, tehetsége eljátszani a kávéfőzéssel és megelégszik a kínálattal, annak tökéletes választás. De azért van ennek több hátránya is. A kávé nem a legolcsóbb hozzá, 100-120 Ft körül jön ki egy adag (plusz a gép viszonylag magas ára). Ez legalább a duplája egy jó minőségű prémium-kategóriás kávénak. Nagyon zárt a rendszer, kicsi a választék, csak a saját márkás kapszulák jók hozzá. Bár sokakat ez kielégít, valóban jó eszpresszót is készít, én nem szívesen kötelezném el magam egy rendszer felé, ha mégis hasonlóban gondolkodnék, akkor az ESE Pod-ot választanám, az nyílt szabvány, éppen ezért nagy a kínálat, és már 50-60 Ft-ért kapni jófélét. Ráadásul kevésbé környezetszennyező, ez is szempont.

chilii írta...

Lorien: a te kávédnál jobban még nem ittam, úgyhogy te ne is cseréld le a kávéfőződet semmiképp!!! ;)

chilii írta...

off: ma reggel láttam Giorgio Locatelli könyvét az Alexandránál, ha kezedbe akad, mesélj róla légyszives! Köszi!

lorien írta...

Krisztina!
A kávé nem a lyukaktól lesz krémes. Vázlatosan a következő történik: pörköléskor a kávébabban széndioxid képződik, amely a őrlés után is megmarad (feltéve, friss a kávé, még inkább az őrlés). Magas nyomáson lefőzve a széndioxid felszabadul, a gáz az egyéb olajokkal és vízzel együtt krémképződés indít be. A krém egyben jelzi az elkészített eszpresszó minőségét is, ha szép mogyoróbarna és tigrismintás, akkor valószínűleg jól készítettek el.
Lásd bővebben: http://www.kavekorzo.hu/a-kaverol/az-eszpresszo-koronaja-a-crema-krem.html

Krisztina írta...

igen a Coinról írd meg az a bejegyzést feltétlen ok?

Botond Sajti írta...

Én már több, mint egy éve ilyet használok, és ez a legjobb ezen az áron (részletes tapasztalataim itt: http://husosfazek.blog.hu/2008/10/19/coppola_legujabb_kedvence_a_konyhankban ) Amúgy 100 ft egy kávéért otthon se sok, ha az ilyen jó! Plusz a megtakarított időt is számold hozzá! És a nespressoval ellentétben ez nem vmi adalékanyagos, szóval kávészakértőnek szerintem nincs igaza.

L.Krisztina írta...

Lorien!
Bár a gépnek nem ismerem a tulajdonságait, de gondolom a lyukak a még magasabb nyomás érdekében vannak, hogy krémesebb legyen a kávé, de lehet, hogy rosszul gondoltam . A férjemtől egy Saeco Odeat kaptam kb 2 éve én imádom. De be kell ismerni formailag nem egy szépség.Kicsit behemót:) De nem cserélném el.

Aliz írta...

A Coin-ban én is jártam, gondoltam is a gasztrobloggerekre, mert annyi szép kis tálaló tányért lehet kapni, tényleg jó áron.

lorien írta...

Krisztina!
Persze, a lyukak kiképzése fontos, hogy milyen, de a nyomást a pumpa állítja elő. Ennek inkább ott van szerepe, hogy az adott őrlemény-finomság melett szabványos idő alatt jöjjön le az előírt mennyiség.

Az újabb Odeák egész jó kis automaták, érdemes megbecsülni. Egy kis finomhangolással nagyon jó kávét lehet vele lehúzni!

á la carte kulinaria írta...

Egyre jobban izgat ez az üzlet : )
Azóta már rá is kerestem, az 5. kerületben a Dorottya utcában van.

A nespresso kávék sem adalékanyagosak. Kivétel talán az ízesített kávé, amit Karácsonykor adnak ki. De a többi eredeti. Az ízlés talán mindenkinek szubjektív. De egy biztos, a kapszulás kávék egyre elterjedtebben és azok is lesznek a jövőben is, mert megérintenek egy elég nagy réteget a piacon pozícionálásukból adódóan.

Kriszta írta...

Amikor Paris Hilton Magyarországon járt átadni egy üzletet, a tévéműsort gyorsan elkapcsoltam. Csak később jöttem rá, hogy ez az üzlet a coin. Szóval volt reklámja rendesen, csak nem a legjobb

Névtelen írta...

Azért azt az Illy részéről még véletlenül sem feltételezzük, hogy minden hátsó szándék nélkül ad kipróbálásra egy hétre az egyik legnépszerűbb gasztrobloggernek kávéfőzőt. Ez volt neki a legolcsóbb reklám. Minden rosszindulat nélkül.
Másik pedig, ha összeadjuk a gép árát a méregdrága kapszula árával, és mindezt összehasonlítjuk egy méregdrága gép és bele egy igen jó minőségű kávéval, akkor úgy gondolom, hogy sokkal finomabb kávét iszok, sokkal olcsóbban, ha beruházok egy profi gépre, és nem veszem méregdrágán a kapszulákat.

Espresso Kft - ILLY írta...

Az illy forgalmazójaként igyekszünk válaszolni a felmerült kérdésekre.

Aroma: az illy kávé semmilyen ízesítést és hozzáadott aromát nem tartalmaz. Az illy kizárólag egyetlen fajta, 9 féle arabica kávéból álló 100% arabica keveréket készít, és ehez következetesen ragaszkodik, mert ezt tartják a legjobbnak. Ezt az egyetlen keveréket szemes, darált, kapszulás és E.S.E. podos (Easy Serving Espresso, több kávéscég által használt kávészabvány, papírfilteres) formában, normál (ez könnyebb, lágyabb ízű) és sötét pörkölésben (markánsabb íz) gyártják, valamint hosszú kávét és koffeinmenteset készítenek még. Az illy világszerte híres a kávé területén végzett tudományos kutatásairól, (az Illy család több tagja is kémikus ) eredményeiket, a kávéról összegyűjtött tudásukat kávéegyetemükön (www.unicaffe.it) Triesztben, és egyre több helyen a világban megosztják, tanítják. 1933 óta, mikor a céget - az egyébként magyar származású - Illy Ferenc megalapította, az a céljuk, hogy minél tökéletesebb, konstans minőségben tudják előállítani a presszókávét. Ehhez több szabadalmazott találmányuk is van, pl a nyomás alatti nitrogénes csomagolás, ami lehetővé tette a hogy az illy Amerikába is átkeljen, a vákuummal ellentétben nem szív ki sok aramaanyagot is a levegővel együtt, és nagyon hosszú minőségmegőrzési időt tesz lehetővé.

Az első adagonként csomagolt kávét is az illy készítette anno az amerikai piacra, mert az olasz presszókávé, barista fogalma ismeretlen volt ott. Sokáig azt gondolták, az emberek nem fogadnának el egy csak egy gyártó által használatos adagos rendszert, de ez nem igazolódott. Egyre nagyobb az igény a könnyen, gyorsan, tisztán elkészíthető _finom_ kávéra. Erre a kapszula a válasz, amiből az illy is megcsinálta a sajátját. 5 szabadalom védi, igenis fontos szerepe van benne (a lyukaknak is), hogy miért lesz a kávé olyan finom és krémes, ez az ún IperEspresso (vagy hipereszpresszó) technológia. Erről bővebben itt: http://www.espressokft.hu/ujdonsag/?newswf2_id=24
A legnagyobb hátránya ezen rendszereknek kevéssé környezetbarát voltuk, de az illy sem nézhette tétlenül a kapszulák térnyerését. Az illynek van szemes, és darált kávéja is, valóban sokkal környezetbarátabb.

Névtelenek: semmilyen hátsó szándékunk nem volt azzal, hogy a Dolce Vitát felkértük tesztre. Másokat is felkértünk, volt aki nem kávézik, vagy csak PRcikkként, hirdetésként tesztelte volna. De számunkra fontos volt, hogy olyan próbálja ki, aki szereti a kávét. A legelején tisztáztuk, hogy Kriszta azt ír amit akar, amit tapasztal, ami a véleménye, vállaltuk a rizikót, nem tudtuk mit ír. Ez szerintünk sokkal őszintébb kommunikáció, mint a reklámok. Természetesen azért merjük kiadni a gépet és a kávét tesztre mert tudjuk, hogy jó. Az illyt a világban vezető kávégyártóként, a kávé innovátoraként tartják számon. De nem a cég mérete hanem a tevékenysége miatt. Bár sokan gondolják, hogy az illy nagy multi, ez nem igaz, noha már 140 orszégban van jelen, töredéke a forgalma az olyan, valóban multikhoz képest mint a Nestlé, Kraft etc. Nem akkora cég, hogy világszerte ismert celebet alkalmazzon reklámarcként, mi pedig magyar forgalmazóként valóban nem tudunk hirdetési versenybe szállni.

knoi írta...

Én kb. egy éve hozattam a páromnak egy hasonló gépet Olaszországból, az X6 típust. Nagyon jó gép, nem volt olcsó, de a párom nagy kávés, így megérte. Egy baj van vele: az olasz podok jobban passzolnak bele, mint amit itthon a Média Marktban szoktam venni. (Hozzánk ugyanis ez van a legközelebb) és ott csak piros és zöld illy pod kapható...

Espresso Kft - ILLY írta...

Aki szereti az illyt annak ajánljuk:-)

Ha már reklámról van szó. :-)
Magyar illy rajongók Facebook oldala:
http://www.facebook.com/pages/Espresso-Kft/172834378558?ref=nf

A tesztelt kávégép friss reklámfilmje az olasz piacra itt:
http://www.youtube.com/watch?v=rMUdhWgr7s0

2. rész itt:
http://www.youtube.com/watch?v=mkNU6DSsCuU

Ági írta...

Én is Illy rajongó vagyok, de én a szemes változatot vásárolom. Én csak azt sajnálom, hogy nem lehet csak fém dobozban vásárolni. Ez sem egy környezetbarát megoldás. Ettől függetlenül messze a legjobb kávé.

Espresso Kft - ILLY írta...

Ági: a fém doboz sokkal környezetbarátabb mint a műanyag zacskók, amikbe a legtöbb kávét vákuumosan csomagolják. A fém doboz is gyűjthető szelektíven.

Az illy azért használ fém dobozt, mert az védi meg leginkább a benne levő kávét, és nyitás után is jól zár a fém, csavaros fedél. A minőség megőrzése miatt nem csinál az illy házi használatra 250 gr-osnál nagyobb, pl kilós csomagolást. Otthon nem fogy olyan nagy mennyiségben, a kávé viszont érzékeny anyag, nyitás után nagyon hamar illannak el az aromák. (Ez minden kávéra igaz.) Több értelme van 250 gronként új dobozt nyitni, mint hetekig tárolni egy kilós nyitott kávét. Vannak technikák a visszazárásra, de ez megintcsak pepecselős.

Természetesen a fém dobozos csomagolás jobb minőségű, emiatt drágább, na és persze szebb megoldás a zacskóknál, ami az illy vásárlói számára megintcsak nem utolsó szempont.

Mika írta...

A forgalmazó webshopján úgy látom 48ezer egy ilyen gép. Ha tényleg ennyire finom kávét főz, az nem sok. A svájci goerge clooney kávé gépei ennél többe kerülnek és az illy tényleg finom, én is szeretem. Kíváncsi lennék erre a kapszulamegoldásra, mit tud dobni rajta. Nem lehet valahol megkóstolni??

Lehet róla sokmindent találni a neten. Bogármester már egy éve használja:
http://husosfazek.blog.hu/2008/10/19/coppola_legujabb_kedvence_a_konyhankban

Vagy itt a Time.com: http://www.time.com/time/magazine/article/0,9171,1806815,00.html

Espresso Kft - ILLY írta...

knoi: ha az E.S.E. (Easy Serving Espresso) papíros podot használod, az egy régóta létező nyílt szabvány: http://www.eseconsortium.com/eng/ sok kávés cég használja, abból nem lehetnek a podok különféle méretűek.

A Francis X6-ot már nem gyártja az illy mióta van az X7 és az X8, de sok gépgyártó csinál ESE podos, vagy azzal is használható gépeket. A MediaM helyett érdemes a webshopunkat használni (igen, reklám! :-), kb 20-30 % kal olcsóbb mint az üzletek, és kényelmesen házhoz megy: www.espressoshop.hu

Espresso Kft - ILLY írta...

Mika: egyelőre csak online boltunk van. Az irodánkban tudod megkóstolni munkanapokon 9től 5ig: Hajógyári sziget 131. 2. em. Espresso Kft.
Nem árt ha írsz egy e-mailt vagy telefonálsz: 4221700
Ha netán Kecskeméten jársz ott a Malom Centerben van illy espressamente, ott is meg lehet nézni a gépet, kóstolni az iperespresso illy kávét.

Névtelen írta...

szia!Az új szakácskönyvedet csak a itt tudom megrendelni, vagy keresekedelmi forgalomba is kerül? Hol keressem? Köszönöm! Bora

Dolce Vita írta...

Bora!
könyvesboltokban is lesz, libri, bookline, líra és lant...
a neten kedvezményesen tudod megvenni
mndjárt lesznek infók a könyvről... : )))))

Névtelen írta...

halihó, nekem 133 Ft-ra jön ki 1 kapszula (2805/21=133)

más, ez a gép hogyan védekezik a vízkő ellen?

és a korábban feltett kérdésre nem láttam a választ, meddig birja vajon a strapát?

válaszokat előre is köszönöm!

(nagyon tetszik)

Dolce Vita írta...

Szia!

strapabírást nem tudom!
ár változik, a mennyiségtől, mi 88 nettóért vesszük az irodait
vízkövet sem, reméljük megválaszolja az illy
ha nem megkérdezem neked

Espresso Kft - ILLY írta...

Vízkő: a Francis X7 150 adag után jelzi, hogy vízkőteleníteni kell. De ajánlott 1,5-2 havonta a vízkőtelenítő programot végigfuttatni akárhány adag fogyott is el. A géphez van csomagolva vízkőmentesítő szer, nemsokára webshopunkon is utánrendelhető lesz. A használati utasításban részletesen le van írva a kb 15 perces folymat, bárki végig tudja csinálni.

Strapabírás: a Francis gépeket nem (mint ahogy a legtöbb kaszulás rendszert) nagyüzemi használatra tervezték. Inkább otthoni, vagy kisebb terhelésű irodai használatra valók. Tehát nem arra hogy egymás után folyamatosan főzzenek le rajta napi sokszáz kávét. Bogár Mester, mint a fenti kommentekből látható, 1 éve használja az X7et, úgy tűnik elégedett vele. Véleménye itt: http://husosfazek.blog.hu/2008/10/19/coppola_legujabb_kedvence_a_konyhankban

Krisztáék irodájába az illy kifejezetten irodai használatra szánt gépei közül került egy Cube LX. Ez is illy kapszulás, de nem ugyanaz mint a tesztben szereplő Francis X7 otthoni gép. Ezt bérletben helyezzük ki, ha havi legalább 100 db kapszulát fogyaszt vki ingyen lehet használni. Ebbe olcsóbb a kapszula, egyszerre legalább 300 db vásárlása esetén 88 Ft+áfa. Az irodaikave.hu odlalon van több infó.

Névtelen írta...

DV, Illy! köszi a válaszokat!

100 kávét 1 ember is megiszik havonta, ha szereti, nem nagy cucc:-) felmerül a kérdés, Francist mennyire hitelesítették?

Espresso Kft - ILLY írta...

A Francis is sok évig jó, rendszeresen vízkőteleníted, és persze ha nem kávézóban akarod üzemeltetni, hanem háztartási és irodai körülmények között, amire tervezték. Nálunk mindnekinek Francis gépe van:-) - még szép - 1.5 éve jól működik.

Természetesen szervizeljük a gépeket ha arra lenne szükség, hiszen Murphy törvényei alól semmi nem kivétel. :-)

knoi írta...

Espresso Kft - ILLY
Köszönöm szépen! Jó tudni, hogy megrendelhetem... felkeresem a webshop-ot!

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin