
A brokkolit a pugliai cime di rapás orecchiette elkészítési módja alapján együtt főztem a tésztával, próbáljátok ki, érdemes!
Hozzávalók 2 főre: 25 dkg calamarata tészta (vagy más rövid tészta), 25 dkg brokkoli, 20 dkg halfilé (én tilápiát használtam, ez édesvízi fajta), 3 gerezd fokhagyma, citrom, só, bors, olívaolaj
1. Tegyünk fel egy lábosban vizet forralni, a brokkolit szedjük kis rózsákra
2. A halat vágjuk nagy kockákra, bőséges olívaolajon, pirítsuk pár perc alatt készre, adjuk hozzá a felaprított fokahagymát, sózzuk, borsozzuk, csepegtessünk rá citromot
3. Ha forr a víz, sózzuk, tegyük bele a tésztát, és a tésztánk főzési idejétől függően a brokkolit is. (a brokkolinak kb. 6-8 perc kell, ha pl. pennével főzzük, mehetnek együtt a vízbe), én kicsit később tettem a brokkolit, mert a calamarata zacskója 10-12 perc főzési időt írt
4. Ha a tészta megfőtt, szűrjük le, keverjük el óvatosan a hallal, szedjünk hozzá 2 evőkanálnyit a tészta főzővizéből is
Megjegyzés: halra nem szokás sajtot reszelni, de mi egy egész kevés parmezánt szórtunk rá, nem rontotta el

20 megjegyzés:
Imádom, ahogy mustrálja az ételt :) Tényleg, mintha zsűrizné :)
a kedvesem szerint ha látok egy édes kisgyereket, mindig egy bizonyos babanéző arcom lesz. szerintem most is :D
ma ebédre pedig lehet, hogy ilyesmit eszünk :)
Megzabálom a zsürielnök vizsla tekintetét :):)
(rögtön utána a kajának is nekiesnék..)
Üdv,
Nyestkutya
Jaaaaaaaaaaaaaaajjjj, meg kell zabálni ezt a gyereket!!! Annyira édes!!! Imádom minden képen. Ez az egyik kedvencem, meg az a fekete-fehér, amit nem olyan régen raktál ki. Amikor belesétált a képbe! Nagyon cuki, gratulálok!!! :)
Ja, és minél több ilyen képet kérek!
Csatlakozom Zizihez. :) Még több Tittis-kajás képet.
És még az ételhez is öltözött
Kriszta!
Hol szerezted be ezt a szuper kézműves tésztát?
Köszönöm az infót. Szintén Kriszta
Tittis képet nem nehéz főzés közben készíteni, nyakig van benne mindenben ami étel, meg minden másban is. Igazi megátalkodott kis rosszcsont.
Kriszta!
www.granditalia.hu jelenleg még nem lehet rendelni, de ha minden igaz lesz hamarosan webshop. Jelenleg éttermeket lát el, ill. az oldalon sztem van pár pesti üzlet, ahol lehet kapni ezt, azt. De reméljük, jön hamarosan Giu és megmondja : ) mikor lesz már webshop????????
Ezt komolyságot!!!Meg kell "zabálni" ezt a gyönyörű gyereket!!!Utána jöhet a tészta!
Reggel félálomban ezt a receptet olvastam,és annyira megtetszet az étel,és a kis zsűri is,hogy el is készítettem. Napocska alakú olasz tésztám volt itthon,nem tudom sajnos a nevét,de a calamarata-t is megkóstolnám.:)
Toszkán paradicsomlevest is főztem,megkívántam.:)
Kedves Kriszta, a parmezánt hol szerzed be? Van olyan ami elérhető áron van és jó? Sajnos az kimaradt az ételekből.
Szia Réka!
Alapvetően két helyről veszek sajtot: Olaszországból 30 hónapos parmezánt, ez 17 euro körül van, 4500 Ft, ezt itthon 9000-ért is láttam már : (, illetve szoktam hozni kevésbé érleltet 11-12 euro körül. De rájöttem ez gyorsabban fogy, mert nem annyira intenzív. Ha ezek elfogynak, akkor vagy ismerőst kérek, hogy hozzon kintről, vagy blogolvasót : )). Nálunk a piacon az egyik sajtot árul 3800 Ft-ért grana padanót, nem túl érlelt, de megteszi, ezt szoktam venni, ha végképp nincs más.
És ami kimaradt: a parmezán inkább fűszer, nem szeletelni való sajt. Ha 4000 Ft is kilója, egy négy főre elég tésztára való sajtadag kb. 5 dkg, ez ugye 200 ft. Így már nem is tűnik soknak, ugye?
Én az Aldiban veszek Grana Padanót (a Lidlben az nincs) 20 dkg és 1.300,- Ft. Szerintem egész jó. És a Lidl mozzarellája és mascarpónéja sokkal finomabb, mint a Szarvasi.
Ja, és olcsóbb.
a héten 5 zacskót vettem, 100 ft volt a mozz. Aldi nincs a közelben. A lidl mozzarella magasan a legjobb az itthon általánosan kapható tehéntejes mozzarellák közül, és a legolcsóbb is
Kár, érdekelt volna a véleményed az aldis sajtról. A lidl mozzarelláját imádom! Az igazi bivalytejes helyett elég jó alternatíva.
M.
nyílik egy hamarosan, közvetlenül a lidl mellett, majd szépen kialakítom, mi hol jobb
Ach... bocs... par napja nem nezek blogokat, es ez itt elszaladt az orrom elol.
A teszta jelenleg, ha szabad reklamozni, a Budagyongye aruhazban kaphato, Karoly Jozsefnel http://www.budagyongye.com/node/130
Ha valaki pedig megrendeli a Budai Borszalontol, ugyelunk arra, hogy ott vehesse at. :)))
Webshop pedig feltoltes alatt... :|
@kriszta
egy dologra nagyon varok: hogy fozhessek egyet a gyerekeidnek :))) foleg ennek a pindurkanak.
Szia, Kriszta!
Nagyon klassz recept. Megfőztem egy, a Tieddel ellentétben nagyon rossz evő 18 hónaposnak legénynek, és szerette! :) Pici tejszínt tettem hozzá, hogy szaftosabb legyen (meg egy kis medvehagymát, mert amíg van, mindenbe teszek :) - sztem jót tett neki.
Sok ételedet megcsináltam már, mind bevált, köszönet a jó receptekért!
Üdv,
Panka
Gyönyörű ez a gyermek! (Nem tudom, az enyém vajon megenné-e a kalamari-t, a tésztát bármikor, a brokkolit legtöbbször szó nélkül begyűri.)
Ja, bocs, most látom, hogy maga a tészta kalamarata. Jöhet, majd nézem a webshopot!
Megjegyzés küldése