Aki 25 fok fölött nem kívánja a forró, gőzölgő pastát, próbálja ki ezt a hideg tésztasalátát. Még Rómában, ösztöndíjas egyetemistaként szoktam rá erre az ételre, mikor júniusban olyan idő volt, hogy azt – hiába zártuk a spalettákat – déltől háromig még a lakásban is nehezen viseltük.
Hozzávalók: fél kg penne, 3 zacskó mozzarella, 5-6 szem paradicsom, sok-sok bazsalikom, fokhagyma és olaj, só.
A tésztát kifőzöm, lehűtöm. Felkockázom a mozzarellákat és a paradicsomot és összekeverem a tésztával. Rengeteg bazsalikommal, fokhagymával (ha vendégeknek készül, ebből kevesebbet teszek bele), olajjal és sóval ízesítem. Ez a mennyiség előételnek kb 8 személyre elég.
2007-04-19
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
9 megjegyzés:
Fantasztikusan szépek a képeid, gratulálok!
A tészta nem ragad össze állásában?
Maci!
Köszönöm a dícséretet. Két hobbim találkozott. : )
Ildikó!
Ehhez az ételhez a tésztát le szoktam öblíteni hideg vízzel, így hűtöm, és így nem ragad össze. Meleg evős tésztát viszont tilos öblíteni!!!
meleg=melegen
Dolcevita, köszönöm! A melegen evős tésztát sosem öblítem le, szerintem is szentségtörés :) A környékünkön lakó ismerőseik néznek is rám furcsán... ők ugyanis leöblítik.
...és amikor a paprika tv "szakácsai" lemossák a spaghettit?
Köszi az ötletet a holnapi ebédre. Gyönyörű a kép!
wonderful this pasta in a glass!
Grazie Francesca, come hai trovato mio blog? Le tue foto sono molto belle, le ho viste qualche giorni fa.
Megjegyzés küldése